Vi testade Dynavoice CL-28 golvhögtalare!

Classic-serien från det svenska företaget Dynavoice består av tre högtalare, CL-16, CL-26 och den största modellen, CL-28. Tillverkaren har också uppmärksammat högtalarnas utseende, dess ljud konkurrerar med kvaliteten på de mycket dyrare högtalarna. Dynavoice grundades 1975 av Tommy Wadensten som ett litet familjeföretag som heter JWS, och samma JWS blev senare dagens Dynavoice och har kontinuerligt utvecklat sina produkter sedan dess.

Logotyp Dynavoice

1980 öppnade JWS sin första fabrik i Sverige och 1999 blev GeneXXa Unique 5000-modellen en stor framgång i Sverige. Varumärket Dynavoice introducerades 2003. Classic-serien släpptes 2020, bestående av tre modeller: en bokhyllahögtalare och två stående högtalare. Förutom traditionella högtalare tillverkar Dynavoice också subwoofers och Bluetooth-högtalare. De främsta aspekterna av produktionen är god kvalitet, robust design, utmärkt ljudkvalitet och ett överkomligt pris. Vårt test har visat att företaget går i rätt riktning, uppriktigt sagt förväntade vi oss inte ett sådant superljud till det här priset, så CL-28 levererar vad det lovar.

Dynavoice CL-28 specifikationer

Den trevägs golvhögtalaren är utrustad med 2 203 mm pappersmembran subwoofers, 1 127 mm pappersmembranhögtalare och en 25 mm textil dome-diskant. Den har en lastkapacitet på 200/300 watt, frekvensöverföring: 38 Hz-20 kHz, delningsfrekvenser: 800 och 2500 Hz, impedans: 4 ohm, känslighet 88 dB, mått 245 x 1080 x 300 mm och vikt 23,6 kg.

Annan information

Ämnen för CL-28-högtalare

Dynavoice CL-28 golvhögtalare finns endast i valnöt och svart, och det skyddande tyget på framsidan är mörkt eller retrogrått, tillverkaren har inkluderat båda typerna i högtalaren, så vi kan anpassa den mycket lättare till stilen med vårt hem. Husets sidopaneler är gjorda av tjock MDF, och förstyvnings- och resonansdämpande material inuti säkerställer tydliga ljud. Högtalaren stannar stabilt, har M8-beslag och de mjuka sulorna som kan monteras ger också resonansdämpning och stabilitet.

På baksidan av CL-28 finns två basreflexpulver med rundade kanter och mycket långa inbyggda rör. Högtalaren har också 4 guldpläterade kontakter. Högtalarna har också en gjuten aluminiumkorg och ett förstärkt magnetiskt system.

När du väljer en högtalare, överväga hur mycket utrymme du ska använda för vilket syfte. Du behöver en annan typ om du ska använda den för att lyssna på musik eller titta på en film, och en annan typ om du vill köpa en högtalare för studioarbete.

Ljud

När du testade Dynavoice Classic CL-28 låg huvudfokus på basområdet, även om djupa ljud kunde vara lite mer slagkraftiga. Detalj och finess är inte riktigt heller, men dynamiken och dynamiken är bra. Ljuden fyller utrymmet snyggt, även i de större rummen. För ett optimalt ljud rekommenderar vi det för ett rum på minst 30 kvadratmeter. Det är mycket viktigt att ge akustisk behandling av väggar, tak, fönster och golvytor i rummet där högtalarna är placerade. Om vi ​​inte hanterar akustiken i rummen blir vi besvikna över ljudet från våra ljud- och hi-fi-enheter. Det vanligaste problemet är vanligtvis eko, vilket orsakas av ljud som reflekteras från hårda, plana ytor och försämrar musik- eller filmupplevelsen avsevärt. Echo-annullering kräver specialprodukter som är utvecklade för akustiska ändamål. Med akustiska ljudabsorberande och diffusorpaneler, tjocka, tätt vävda akustiska gardiner och akustiska mattor kan ordentlig akustik skapas.

Vi startade testet med klassisk musik och lyssnade på Mozarts symfoni nr 39. Dynavoice gav ett förvånansvärt fint och rent ljud, ljudet var jämnt i hela rummet. Vi saknade lite av de fina detaljerna vi upplevde hos en dyrare högtalare. (t.ex. för Focal Chora 826-golvhögtalare.) Oavsett var fart och styrka tillräcklig. Vi bytte till mer moderna rytmer och lyssnade på Dua Lipas hit Love Again. Vi var helt nöjda med utförandet av CL-28, även om de djupaste ljuden kunde ha varit ännu mer intensiva. Ett vardagsrum på 27 kvadratmeter var platsen för vårt test, där bredbandspaneler och diffusorakustiska paneler på väggarna gav den perfekta akustiken. Vi parade ihop högtalarparet med en Marantz-mottagare.

Dom

Den svenska tillverkaren exponerade sig när den designade Classic-serien. Högtalarna har fått ett estetiskt, kanske kanske retro-utseende, men de är inte moderiktiga. Tyvärr finns den bara i två färger, det skulle vara bra om den också producerades i vitt. Det kännetecknas av intensiva djupa, omfattande mellersta och detaljerade höga intervall. Det kan vara lite mer balanserat i ljudet och vi saknade ibland de fina detaljerna. Basar är mer muskulösa än vissa rivaliserande märken, även i de lägsta ändarna. Vi rekommenderar det mest för medelstora eller stora rum. CL-28 är ett utmärkt val för dem som vill ha bra ljud till ett överkomligt pris.

Skriven av Róbert Polgár