Vi testade Sim2 Nero 3D-2-hemmabioprojektorn!

Sim2 är ett italienskt företag som grundades 1995. Varumärket erbjuder nya och unika video- och ljudlösningar, lovar enastående prestanda och enastående design. Innehavare av många utmärkelser, företaget är baserat i Italien.

Funktioner i Nero 3D-2 DLP-projektor

projektor sim2-nero-3d2

Neo 3D-2 är en en-chip, full HD, 3D-projektor med utmärkt optik, Pure Motion och Pure Movie-bildförbättringstekniker, minimalt brus och ett utmärkt kylsystem.

Utrustad med en dimbar lampa på 280 watt kan den ge ljusstyrka på upp till 2000 lumen beroende på linsen. Med Dynamic Black påslagen är kontrastförhållandet 30000: 1. Den har 2 HDMI 1.4-ingångar, fungerar med Live Color Calibration 2-programvara, mäter 459 x 210 x 455 mm och väger 11 kg.

Hittills har 3 Nero-modeller producerats, förutom Nero 3D-2 har de billigare 3D-1 och 3D HB också 3D-funktioner. Basmodellen är 3D1, som är den billigaste och erbjuder 1600 lumen ljusstyrka och ett kontrastförhållande på 10000: 1. Varje medlem i Nero-serien är en DLP-projektor med en chip, vilket är viktigt att nämna för innan Sim2 gick in på marknaden med 3-chipsprojektorer.

Denna modell är utformad för dedikerade hemmabiosystem. Dess utseende är elegant, böjd, italiensk stil, huset är matt svart, vilket är särskilt fördelaktigt i ett mörkt biorum. Delar av hög kvalitet användes i produktionen. Varje detalj har uppmärksammats, noggrann utarbetande. tack vare sin relativt kompakta storlek är den lätt att placera, kan till och med monteras på en hylla och har 3 justerbara fötter.

Utmärkt glaslins, fantastisk optik

Glaslinsen på Nero 3D-2-projektorn är extremt hög kvalitet, varför priset på projektorn är ganska högt. Linsen finns på höger sida av enhetens framsida. Projektorn använder 0,95-tums 1080p DMD-teknik från Texas Instruments. UHP-lampans maximala ljusstyrka är 2000 lumen. Nero 3D-2 har ingen horisontell linsförskjutning, så placeringen är lite begränsad, men placeringen i vertikalt plan är inte så viktig, eftersom den här modellen har en manuell förskjutning som kan flytta bilden med upp till 50%. Linsen kan flyttas över linshuset med en insexnyckel. Naturligtvis har den motoriserade, objektiva zoom- och fokusfunktioner. Den har standard, äkta glaslinser av hög kvalitet, och tillverkaren erbjuder också två glaslinser som tillval. Det finns också ett linssystem som tillval som kan fixeras eller motoriseras. Den infraröda mottagaren är placerad direkt under linsen, och det finns en annan på baksidan tillsammans med nätkabelns uttag.

Nero 3D-2-projektorn kan arbeta vid 200 och 240 volt vid 48-62 Hz och levereras med en kabel på cirka två meter. Förutom strömkontakten och strömbrytaren finns alla andra kontakter på enhetens baksida, till exempel den analoga kompositvideoingången, RCA-kontakten, komponentingången och RS232- och USB-uttagen och ytterligare tre utlösare produktion också. Enheten har en vanlig Sim2 2005-fjärrkontroll, som är extremt lätt att använda, även om dess layout kan vara mer transparent.

inställningar

Life Color Calibration 2.0 möjliggör perfekt färgkoordinat och vitnivåjusteringar, bildoptimering kan varieras enligt våra egna idéer och Pure Movie och Pure Motion 3D-funktioner ger dig en verklig filmupplevelse, vilket ger fantastiskt skarp kontrast utan att förlora bilderna från deras skärpa.

kontrollpanelen nero3d-2_proj.

Implementeringen av Sim2 3D är egentligen nästan perfekt. Använd sändaren (sändaren) infraröda signaler för den här modellen för att synkronisera projektorn med 3D-glasögonen. Att komma in och navigera i menyerna var ibland lite förvirrande, men med fjärrkontrollen är det lättare att göra. I menyn Bild kan du välja bildförhållande och upplösningar. Det finns också en undermeny här för att välja gammakorrigering, där du kan välja mellan dynamisk och parametrisk, den parametriska kontrollen låter dig välja gammainställningen från ett antal olika inställningar. Det finns också ett färghanteringsalternativ i menyerna. I menyn Inställningar kan du ställa in om projektorn är monterad i tak eller golv, den har också en digital keystone-kontroll, vilket inte riktigt rekommenderas eftersom du lätt kan förlora detaljer med hög upplösning . Variabel iris, testmönster och initiala installationsfunktioner finns också i projektormenyn. Utan att vilja vara uttömmande kan alla vanliga justeringsfunktioner nås i menyn, såsom ljusstyrka, kontrast, skärpa, brusreducering. Tack vare undermenyn Färghantering kan färgomfång och färgtemperatur väljas.

Sim2 Nero 3D-2 filmtest

svart fjäril filmaffisch

Vi valde den spännande och vridna thrillern Black Butterfly för testning. Vi testade projektorn i ett ganska stort hemmabiorum. Det är ett rum på cirka 30 kvadratmeter, med akustiska ljudabsorbenter och diffusorelement placerade på väggar och tak, så hemmabiosystemets ljudsystem gav också ett perfekt ljud. För att fullborda den filmiska upplevelsen garanterade tjocka, tätt vävda, ljudabsorberande och samtidigt mörkare akustiska gardiner framför fönstren fullständig mörkare.

Efter kalibrering med LCC-programvara fann vi otrolig färgnoggrannhet, kontrastförhållande, upplösning och dess prestanda var verkligen imponerande. Även i rörliga scener förblev bilderna skarpa utan suddighet. Pure Motion-läget erbjuder adaptiv rörelsebehandling, men eftersom DLP-projektorer i allmänhet sägs hantera rörelse mycket bra behöver du inte riktigt använda den. Dynamic Black är endast tillgängligt i filmläge och är utformat för att öka den projicerade bildens svartnivå.

Den tvådimensionella bildprestanda var utmärkt, färgskalan var korrekt, vi var helt nöjda med det, vi fick naturliga färger, smidiga övergångar. Det bör dock noteras att Nero 3D-2 hade en riktigt bra, otroligt detaljerad bild för högupplöst innehåll. Annars är skärpan en av de största fördelarna med DLP-projektorer med en chip. Linser av exceptionell kvalitet och prestanda är också berömda för att de har levererat verkligt imponerande prestanda. En annan styrka hos DLP-projektorer är den rörelsestyrning som denna projektor utmärkte sig för. Vi fick dynamiska och fantastiska färger, ljusstyrkan var också riktigt fantastisk. Tack vare sin höga ljusstyrka är Nero 3D-2 perfekt för användning i ett rum med vit vägg eller tak, eventuellt ljusare. Under projiceringen av bilderna upptäckte vi att svartnivån var låg.

Mål Nero-3 The-2-projektor

3D-bildens prestanda var dock otrolig, och tack vare den höga ljusstyrkan eliminerar den här modellen också det problem som vanligtvis uppstår när man använder 3D-glasögon, dvs en signifikant minskning av ljuset, vilket kan minska ljuseffekten med 50-75 procent på de flesta projektorer. och därmed blir bilden suddig, men i fallet med Sim2 Nero 3D-2 producerar den högpresterande glödlampan ljusa och tydliga, skarpa 3D-bilder även när du använder glasögon. Sim2 har optimerat det nya märket XpanD-glasögon, dessa glasögon gjorde inte besviken under försöket, även om de var lite tunga och inte särskilt bekväma att bära på länge. Det fanns ingen störande regnbågseffekt på 3D-innehållet heller.

Dom

Nero 3D-2-projektorn är också i premiumkategorin när det gäller utseende och kvalitet. Tack vare den extremt höga ljusstyrkan är 2D- och 3D-bildkvaliteten också perfekt, gråskala och färgskala är också referensnivåer, efter viss kalibrering är videobearbetningen imponerande och med hjälp av färgkalibreringsprogramvaran får vi otroligt levande färger.

De svarta nivåerna var något under vad vi förväntade oss. Fjärrkontrollen kan vara lite mer transparent och bättre utformad. Dess videonivå är begränsad och projektorn kan kategoriseras i ett ganska högt prisklass, det passar faktiskt mellan mellan- och avancerade modeller. Jämfört med JVC-projektorn gav JVC-projektorn enligt vår uppfattning bättre prestanda och trevligare bilder.

Skriven av:

Róbert Polgár

Similar Posts