Sony UBP-X800M2 blu-ray-spelartest

Vi har testat Sony BDP-S6700 blu-ray-spelare tidigare och vi var nyfikna på vilken erfarenhet vi kommer att få från företagets andra modell.

Testa Sony-X800M2

UBP-X800M2 utseende kännetecknas av en fyrkantig, lite grov stil. En glasig svart rand löper på framsidan av metallhuset. Utförandet är av hög kvalitet, spelaren är stel och stabil tack vare metallhuset, trots att den har en ganska snygg form. Det robusta metallhuset är utformat för att eliminera mindre chassivibrationer och elektriska störningar som kan påverka ljudkvaliteten.

Sony UBP-X800M2 har en kylfläns av metall och en hårddisk. Fjärrkontrollen var dock en besvikelse. Billig plast som inte passar spelarens metallkropp alls.

Funktioner i Sony UBP-X800M2

Reproducerare Blu-ray Sony-UBP-X800M2

Den har ett brett skivfack, högupplöst ljudstöd, begränsade strömningsalternativ och upptäcker inte automatiskt Dolby Vision. En stor nyhet med Sony UBP-X800M2 är stödet för Dolby Vision. Den ursprungliga X800 erbjöd inte den här funktionen.

Som med alla 4K Blu-ray-spelare kan X800M2 spela DVD, HD Blu-ray, 3D Blu-ray och CD-skivor, liksom de senaste 4K-skivorna. Sonys UBP-X800M2s tillverkningskvalitet och omfattande skivstöd omfattar även uppspelning av multimedia. Det kan spela högupplösta filformat inklusive DSD, FLAC, ALAC, AAC och WAV, MP3-filer.

Komprimerade ljudformat kan också spelas upp med Sonys DSEE HX-funktion, som förstorar frekvensöverföringen och det dynamiska omfånget för att komma så nära originalinspelningens ljud som möjligt. X800M2 kan spela både Dolby Atmos och DTS: X objektbaserade ljudformat. Sonys nya 4K-spelare kan hantera ett stort antal videofilformat via nätverk eller USB-enheter, inklusive XVID-, WMV-, AVCHD-, MPEG-2- och MPEG-4-filer. Den har också en Ethernet-port, inbyggd Wi-Fi / Bluetooth och en främre USB-port.

Anslutningarna på enhetens baksida inkluderar dubbel HDMI och koaxial digital ljudutgång – och slutligen bör det nämnas att Bluetooth-anslutningen stöder LDAC-teknik. Detta förbättrar ljudkvaliteten genom att tillhandahålla tre gånger data för normala Bluetooth-anslutningar. X800M2 innehåller inte en inbyggd flerkanalsljudavkodare som Panasonic UB820, så det finns ingen flerkanalig analog linjeutgång heller. Detta är dock inte en stor förlust.

Ett större problem är dock att Sony UBP-X800M2 inte stöder HDR10 + -innehåll. Bristen på HDR10 + -stöd spelar naturligtvis ingen roll om din TV inte stöder HDR10 + också. Precis som det nya Dolby Vision-stödet spelar ingen roll om din TV inte stöder Dolby Vision.

Sony UBP-X800M2 erbjuder tre typer av streamingapplikationer: Netflix, Amazon Prime Video och YouTube.

Testa

Testning utfördes i ett relativt stort filmrum där en Sony-projektor användes för att projicera filmen. Ljudkvaliteten hos hemmabiosystemet tillhandahölls av ett Focal Chora-högtalarsystem och var associerat med en Onkyo TX-SR393-förstärkare. Rummets akustik var ganska bra enligt våra mått, tack vare de ljudabsorberande akustiska panelerna, men för perfekt ljud rekommenderade vi vår klient att placera diffusorer också för att balansera ljudet.

Om du har en projektor eller TV med låg ljusstyrka kommer du att se att X800M2 har möjlighet att konvertera HDR till SDR, så att du också kan njuta av fördelarna med 4K Blu-ray extra upplösning.

Telecomando Sony X800

Spelaren har också extra kontrollalternativ – inklusive kompatibilitet med Crestron-, Savant- och Control4-funktioner – och extra, anpassade installationsvänliga anslutningar som IP-kontroll via Cat-5 eller Wi-Fi, samt en RS-232C finns också en dubbelriktad kontrollport och en IR-ingång på enheten.

Tyvärr känner spelaren inte igen Dolby Vision-skivor. Därför måste du manuellt välja Dolby Vision “på” eller “av”. Som jämförelse upptäcker alla andra märken av 4K Blu-ray-spelare som stöder Dolby Vision automatiskt om du sätter i en skiva i Dolby Vision eller HDR10-format.

Om TV: n ser det inkommande innehållet i Dolby Vision-format, justerar den uppspelningen i enlighet därmed, vilket orsakar problem som över accentuerad hudfärg, förhöjda svarta nivåer.

Den överför rörelse tydligt och skarpt, oavsett om du tittar på en 24p-film på en skiva eller 50 / 60Hz-strömmar från inbyggda applikationer.

sony-x-800-spelare-hdr

Sony UBP-X800M2 skalar också innehåll under 4K utmärkt, särskilt från HD Blu-ray-skivor. Ändrade storlek på bilder är skarpare och mer detaljerade utan att de verkar bullriga.

Panasonic UB820-spelare presterar lite bättre inom detta område, men det är bara en liten skillnad. Det finns en större skillnad mellan Panasonic UB820 och Sony X800M2 HDR-SDR-omvandlingsprodukten. Och det tippar inte skalorna hos Sony. För medan Panasonics omvandlingsprocess fungerar anmärkningsvärt bra, gör Sony vissa färger – särskilt mörkare nyanser – onaturligt under konverteringen.

När det gäller ljudkvalitet är denna blu ray-spelare utmärkt. Hans musikaliska förmågor är också anmärkningsvärda. DSEE HX-funktionen gör ett bra jobb med att göra komprimerat digitalt ljud rikare, fylligare och mer dynamiskt.

Slutsats

Du kanske vill köpa Sony UBP-X800M2-spelaren om …

… Vi vill ha utmärkt 4K-prestanda och behöver inte Dolby Vision eller HDR-SDR-omvandlingsfunktioner. UBP-X800M2 är utmärkt för HDR10, 4K Blu-ray, HD Blu-ray och andra typer av ljud- och filuppspelning.

Om du vill ha HDR10 + -uppspelning kan Panasonic UB820 vara ett bättre val.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts