Vi har testat Marantz PM7000N nätverksstereomottagare!

Marantz-PM7000N

Marantz PM7000N stereomottagare är främst avsedd för nätverksuppspelning. Det 10,8 kg metallhöljet är extremt robust och minimerar resonanser. Dess utseende representerar Marantz-märket, det finns i klassiskt eleganta, silver- och svarta färger. (Ärligt talat verkar det vanliga exteriören redan lite tråkigt för oss, kanske är det dags för Marantz att ge lite innovation inom exteriördesign.)

Kontaktdon, ingångar, utgångar …

Fasad Marantz PM000N

Informationen visas på en vit LED-display på frontpanelen. På / av, volym- och källväljare, direktingångsväljarknappar och hörlursuttag finns på frontpanelen tillsammans med andra standardknappar. Plastknappar verkar vara av lägre kvalitet. På baksidan hittar du Wifi- och Bluetooth-antenner, en Phono-ingång för att spela vinylskivor och ett antal kontakter och ingångar. Den har 1 digital koaxial, 2 optisk, USB-A, Ethernet, 2 RCA-ingångar, 2 Recorder In-Out-kontakter (för bandspelare), 1 subwooferutgång.

Bakpanel Marantz PM7000N

Högtalarkontakterna i mässing har fått en tjock nickelbeläggning, vilket ger en mycket stabil anslutning. Tillverkaren trodde också att den kunde kopplas ihop med andra Marantz-ljudenheter med fjärrkontrolluttaget. Tyvärr utelämnades den asynkrona USB-ingången av tillverkarna. Fjärrkontrollen är gjord av den vanliga långsträckta, rektangulära formen, borstad plast.

Prestanda

Marantz-PM7000N är här

Kikar in i förstärkaren kan du se en skrymmande toroidformad transformator och kylning sker genom stora kylflänsar. Den klarar av 2 × 60 Watt vid 8 Ohm och 2 × 80 Watt vid 4 Ohm. Asahi – Kasei AK4490 EQ DAC-chip installeras, digitala kontakter och format hanteras av Cirrus Logic CS4398. HDAM-kretsen (Hyper Dynamic Amplifier Module) för Phono och förförstärkare garanterar utmärkt ljudkvalitet.

Marantz nuvarande feedback

Marantz Current Feedback-förstärkare minimerar negativ återkoppling, vilket gör signalvägen enklare, och tack vare den höga baudhastigheten kan du njuta av utmärkt ljud med full bandbredd och även klara högtalarbelastningar.

Musik är svaret!

Musikströmning är också möjlig med många alternativ: Tuneln, Internetradio, Pandora, Spotify, SiriusXM, Amazon Prime Music, TIDAL, plus AirPlay2, Bluetooth och HEOS. Marantz-stereoförstärkaren kan avkoda högupplösta ALAC-, FLAC-, WAV-filer upp till 24 bitar / 192 kHz, DSD upp till 2,88 MHz och 5,6 MHz. Du kan ansluta till nätverket med Ethernet-kabeln och den är klar för idrifttagning. Det kan till och med styras från en telefon med HEOS-applikationen. (vilket ofta har visat sig vara bättre och mjukare jämfört med fjärrkontrollen.)

Musiklyssningstest

Testningen utfördes i ett akustiskt idealiskt vardagsrum på 25 kvadratmeter. Ljudabsorberande och diffusorpaneler på vardagsrumsväggen säkerställer optimalt ljud. Basfällor har placerats i hörnen för att hålla basen nere.

Vi började lyssna på musik med Miley Cyrus nuvarande pophit Midnight Sky. Vi upplevde en bred scenbild, dynamiskt ljud och enheten gav balanserad prestanda. Vi fortsatte med låten Swedish House Maffia Save the World. Förstärkaren producerade en tydlig och detaljerad prestanda, även om den lägsta basen och toppdiskanten verkade lite dämpad, låter mellanbassen och mitttonen något framträdande. Slutligen valde vi en riktigt percussiv musikstil. Vi lyssnade på Metallica-bandets livekonsert 2019 i Manchester. Scenbilden var återigen voluminös, instrumenten var på plats, de lät avskiljbara. När det gäller de lägsta och övre områdena har vi också upplevt viss återhållsamhet, men detta kan bara förekomma för ljudexperter med ihåliga öron. Vi mötte mycket bra dynamik och detaljer, vi var helt nöjda med stereoljudet.

Vår åsikt

Marantz stereomottagare rekommenderas för dem som föredrar nätverksuppspelning. Dess snygga kropp tillverkad av premiummaterial garanterar resonansfri drift. Dess prestanda är också tillräcklig, du kan inte ens klaga på dess ljud. Scenbilden är bred, ljudet är dynamiskt och rikt på detaljer. Som kritik skulle vi kanske bara nämna den överdrivna “blygsamheten” hos de två extrema provinserna. Sammantaget kan vi prova en fantastisk liten enhet, vilket ger Marantz förstärkaren 4,5 av 5 poäng.

Similar Posts