Onkyo TX-SR393 förstärkare recension

Amplificateur Onkyo TX-SR393

Det japanska företaget Onkyo grundades 1946 av Osaka Denki Onkyo. Onkyo TX-SR393-förstärkaren lanserades 2019 och är ett billigare prisintervall på grundnivå.

Låt oss se vad som är dess huvudfunktioner!

Onkyo TX-SR393 frontpanel

Det snygga borstade, styva svarta aluminiumgränssnittet på den lilla 8,2 kg ljudenheten vann oss över. Längst ner finns en mikrofonkontakt, konkavformade ström- och volymkontrollrattar, 3 equalizers för diskant och bas, AccuEQ-mätning av mikrofoningång och musikoptimeringsknapp. På baksidan finns Bluetooth, 4 HDMI-ingångar, 1 HDMI-utgång (ARC), USB-ingång, 5 ljudingångar, 1 digital optisk och koaxial, 2 för zon B och parallell subwooferutgång. Högtalarkolonner för de 2 främre högtalarna och fjäderklämmor för mitt- och bakhögtalarna finns också på bakpanelen. Tyvärr är dessa fjäderklämmor inte särskilt stabila, de tappar lätt kontakten. Förstärkarens lilla storlek gör det enkelt att flytta, men man måste vara försiktig med att placera den eftersom korrekt kylning måste säkerställas. 5.2-kanals AVR lovar 155 watt effekt per kanal, men i verkligheten är detta endast tillgängligt vid 6 ohm, med 10% total distorsion.

Panelskärm Onkyo-TX-SR393

Ett separat analogt förstärkarsystem med hög ström och en 4 Ohm-enhet. Det kan också konvertera Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, HDCP 2.2, 4K / 60p video. DSD är inte tillgängligt via USB, endast via HDMI. Den har AM / FM-antenner och en kalibreringsmikrofon. Den är också utrustad med Vocal Enhancer, Advanced Music Optimizer, subwoofer EQ-funktioner. Fjärrkontrollen är ganska billig, ger intryck av plast men är lätt att använda. Det är i stort sett allt det är värt att lista om Onkyos funktioner.

Banzai!

Telecomando Onkyo TX-SR393

Tyvärr måste vi också nämna bristerna. Jag saknar verkligen den inbyggda Chromecast, Wi-fi, Ethernet-anslutning, ingen Phono-ingång och ingen internetradio, Spotify, Deezer, Amazon Alexa … etc. tillgänglig. I denna prisklass, bland förstärkarna på ingångsnivå, kan dessa brister fortfarande vara ursäkta. Menysystemet som visas efter idrifttagningen är ganska föråldrat, men det är enkelt att ställa in. Varken Audyssey Dynamic EQ eller Volume, istället hjälper Onkyos AccuEQ-rumskorrigeringssystem dig att justera. AccuEQ kan justeras på cirka 5 minuter, så det var inget problem med hastighet, men det ställde högtalarens övergångar lite lågt.

Vi började testa med en film från 2019. Den lysande skådespelarlegenden Robert De Niro spelar huvudrollen i den spännande historien ”The Irishman”. Om förstärkaren redan är japansk har vi parat den med ett par högtalare av japanskt märke, Yamaha HS5-skärmar. Vi testade apparaten i ett biografrum i källaren på en villa i Budapest. Den akustiska reparationen har redan börjat av ägaren, men det finns fortfarande utrymme för förbättringar inom detta område. Det är absolut nödvändigt att placera diffusorpaneler för perfekt akustik. Förstärkaren gav ett överraskande bra ljud. Basarna var också på plats och lät tillräckligt högt. Vi upplevde en detaljerad, rymlig scenbild. Det var en trevlig överraskning för en så liten och mindre avancerad enhet.

2001 blev den amerikanska krigsromantiska filmen Pearl Harbor, som vi såg i Blu-Ray-kvalitet, en stor framgång. Onkyo TX-SR393 förstärkare fungerade bra den här gången också, vi hade rena, ganska intensiva djup. Den realistiska upplevelsen förbättrades ytterligare av ljudenheten, och det verkade som om stridsflygplanen sicksackade över våra huvuden.

Till förmån för ägarens barn valde vi Frozen 2 animerade familjefilm. Förstärkaren reproducerade också ljudet från ljudspår och låtar tydligt och jämnt. Visst, vi har haft ett bättre och mer perfekt ljud när vi testar andra förstärkare (Anthem, Denon), men låt oss inte glömma att Onkyo är mycket billigare än mellanstora förstärkare. Dialogen var förståelig, melodierna, musikinsatserna och ljudeffekterna var dynamiska och balanserade.

Sammanfattningsvis

Onkyo TX-SR393 nybörjarförstärkare kom som en riktigt trevlig överraskning, trots att den försummade många av de funktioner som kan betraktas som nästan grundläggande funktioner hos de dyrare förstärkarna. Om du inte är avskräckt av puritanism och minimalistisk utrustning, välj den här enheten. Den toroidformade transformatorn skulle ha varit till nytta och kylning bör övervägas när förstärkaren placeras. Rumskorrigeringssystemet kan ställas in snabbt, men inställningarna är inte perfekta först. Ljudet å andra sidan är helt korrekt, basarna lät också intensiva, vi fick en detaljerad, bred scenbild. Bland förstärkarna på ingångsnivå är Onkyo en fantastisk och enastående modell, och priset är överkomligt.