McIntosh MC462 stereo effektförstärkare recension

MCINTOSH-MC462 förstärkare

I vår senaste artikel skriver vi om testningen av McIntosh MC462 effektförstärkare. McIntosh började inte designa och tillverka ljudenheter idag, de har arbetat sedan 1949 för att få sina produkter att tilltala alla hi-fi-entusiaster.

Låt oss titta närmare på McIntosh effektförstärkare

MC462-förstärkaren har 2 kanaler och uteffekten är 450 Watt vid 2,4 eller 8 Ohm. Autoformer-teknik garanterar stabil drift och 450 watt effekt per kanal. Jämfört med sin föregångare har prestandan inte förändrats, men filterkapaciteten har ökats med 50%, vilket resulterar i ett mer exakt och tydligt basområde. Röda LED-lampor indikerar automatisk standby. Om förstärkaren inte upptäcker en signal på 30 minuter växlar den till auto standby-läge, vilket är en energibesparande och miljövänlig funktion. Förstärkaren klarar även de mest komplexa högtalarna.

Mångsidigt skydd och många funktioner

Bakförstärkare MCINTOSH-MC462

Som livvakt skyddar Power Guard-funktionen högtalarna från distorsion. Sentry Monitor skyddar effektförstärkaren från överbelastning och kortslutning. Quad Balanced släcker buller. Med Power Control-in- och utgångar kan du styra flera McIntosh-enheter samtidigt. Solid Chinch-guldpläterade högtalaranslutningar rymmer också en banankontakt, gaffel och direktkabel.

Attraktiv, ren design

Enheten kännetecknas av en modern, minimalistisk design. Kåpan är tillverkad av rostfritt stål, frontpanelen med målat glas är utrustad med LED-bakgrundsbelysning, en grön belyst logotyp, aluminiumhandtag, 2 kontrollknappar och effektmätare med blå bakgrundsbelysning. Bakom frontpanelen finns 2 Autoformer och el-transformatorn. Halvledarna är anslutna direkt till den kraftiga kylflänsen, så värmeledningen är mycket effektiv. Effektförstärkaren är utrustad med symmetriska och asymmetriska in- och utgångar. Enheten står på fyra gummifötter. Kraftstegets vikt är ganska tung, 52,3 kg. Det är värt att stärka lite i gymmet för att motstå den tunga enheten.

“AB” klassförstärkare

Den kombinerar fördelarna med A- och B-klasserna, dvs. distorsionsnivån förblir låg med god effektivitet.

Låt festen börja!
MCINTOSH-MC462-front

Följt av det avgörande lyssningstestet, som ägde rum i en gammal tegelbyggd villa. Ägaren ville testa sin senaste medlem, McIntosh MC462 effektförstärkare, för att utöka sitt hemmabiosystem, så han bjöd in oss till sitt hem. B&W Diamond 802 är associerad med förstärkaren. Rummet är akustiskt nästan helt idealiskt, vi hade så många observationer efter den akustiska mätningen att lite fler diffusorer kunde ha placerats på väggarna.

På begäran av vår kund började vi testa med prestanda av tre tenorer. Namnen på Luciano Pavarotti, Jose Carreras och Placido Domingo är en garanti för underbara arier. O Sole Mio kom upp och vi tänkte redan på Italiens soliga landskap. Var och en av låtarna som framfördes av de tre fantastiska sångarna lät perfekt, tydlig och dynamisk. Vi hörde inget buller eller förvrängning även när vi justerade volymen.

Vi lyssnade på en av de vackraste arierna i Puccinis opera Madame Butterfly efteråt. Grand Aria sjöngs av Maria Callas, naturligtvis fantastiskt och oöverträffad. Förstärkaren skämdes inte, varje sortiment lät vackert, bestämt, vi fick en levande, bestämd ljudbild. Den obegränsade dynamiken var fortfarande förvånande.

År 2018 gick musikalen, Mamma Mia-Here we go igen, skriven för hits från bandet ABBA, på biograferna. MC462 var fantastisk och vi kunde njuta av extremt detaljerade, rymliga, fulla och realistiska ljud. Basen var intensiv, ljudet visade sig vara kontrasterande, autentiskt. Enheten gav exakt och distorsionsfri prestanda.

Sammanfattning

När vi lärde oss om McIntosh MC462-förstärkaren blev vi inte besvikna över ljudenhetens funktioner. Ärligt talat blev vi inte särskilt förvånade eftersom vi tidigare hade testat tillverkarens andra produkt, så vi hade redan en uppfattning om den förväntade kvaliteten. Den obegränsade dynamiken är helt enkelt häpnadsväckande och fantastisk. Inget fel hittades i ljudet. Ljudbilden var tydlig, detaljerad och rumslig. Denna typ är den mest muskulösa förstärkaren från McIntosh. Som ett negativt skulle vi nämna dess ganska skrymmande storlek och höga pris. På grund av dess respektabel vikt och storlek, bör den företrädesvis inte placeras på en ljus, skandinavisk hylla.

Similar Posts