Genelec 8010A studiomonitor recension

Övervaka Genelec 8010A

Den lilla Genelec-högtalaren på 1,5 kg är en bra bärbar, kompakt modell. Den yttre designen liknar Genelec 6010, annars har 8010A också fått standardgenelec-stil. Vid första anblicken liknar designen och storleken på aluminiumhöljet närmast en datorhögtalare.

Unboxing

Genelec-Monitor-Front

Den lilla storleken bör inte lura någon alls. Högtalaren har klass D-förstärkare. Den metallskyddade subwoofern klarar 80 watt och den metallskyddade subwoofern kan 50 watt. Grön lysdiod tänds när högtalaren är på. Genelec-märket IsoPod-gummisula är halksäker och högtalarvinkeln kan justeras med en användbar liten metallklämma.

 

 

Genelecs talesman återvänder

På baksidan hittar du DIP-omkopplare med vilka du kan styra frekvensresponsen och basen. Du kommer också att få en manual för inställningarna som hjälper dig. Det finns också en balanserad XLR-ingång på bakpanelen. På grund av sin lilla storlek levereras ström genom ett litet tvåstiftsuttag, eftersom det inte finns tillräckligt med utrymme för ett IEC-uttag. Korsningsfrekvensen är 3 kHz. Det maximala ljudtrycket är 96 dB, frekvenssvaret är 67 Hz-25 KHz. Kompatibel med Genelec 7050 B subwoofer. Det långa djupa reflexröret med optimerade enheter och filter förtjänar respekt.

Smart signalsensor

Intelligent Signal Sensor Circuit (ISS) går in i standby-läge när ingen ljudingång detekteras. Det tar ungefär en halv sekund att slå på den, men om du stör någon kan du till och med inaktivera ISS-funktionen.

Ljudtest

8010A-Weissmonitor

Vi placerade Genelec 8010A-högtalarparet på vardera sidan av den bärbara datorn, i en mindre studio där diffusorfrontpaneler och ljudabsorberande tryckta element på väggar och tak säkerställer ljudkontroll. Basfällor har ställts in i hörnen, så nära väggar och hörn är inte ett problem i den lilla, lilla studion. När det gäller studior är det oerhört viktigt att ”dämpa” rummet ordentligt med akustiska element för att de inspelade ljudmaterialen eller mixerna också ska låta ordentligt i andra rum. Optimal akustisk behandling förbättrar inte bara ljudinspelningens kvalitet utan dämpar också inåt- och utåtfiltrerade ljud.

Med en dvärg-gigantisk röst

Vi laddade ner hans senaste hit, Clean Bandit: Tick Tock, till min bärbara dator. Vi hade en mycket positiv upplevelse. Den lilla Genelec producerade balanserade, exakta linjära ljud, både i mitten och höga intervall. Vi tyckte att basen var lite låg, men för en så stor bildskärm är det inte så stor besvikelse. Vi lyssnade sedan på Alex Adairs aktuella musik, Make Me Feel Better. 8010A har återigen visat sig inte underskattas. Vi fick skarp och kristallklar diskant och en perfekt mellanregister. De djupa var svagare än vanligt igen. Men genom tydlighet och noggrannhet upplevde vi inte trötthet i öronen även efter långvarig lyssnande på musik.

Slutsats

Trots sin lilla storlek levererar Genelec 8010A studioskärm fantastisk prestanda. Det perfekta studentavståndet är 1 meter. Som en närbildskärm, för observation i studior, för referens eller för inspelningar på plats är den här lilla skärmen ett utmärkt val. Du kan förvänta dig korrekt, balanserat, kraftfullt och tydligt ljud när du köper den här modellen. Basar kan vara mer intensiva, men om de inte används som huvudskärm borde detta inte vara en särskild nackdel. Genelec-skärmen är inte billig, men den representerar god kvalitet. Om dess utseende skulle karaktäriseras, skulle vi säga att det är en ”korrekt”, ”söt” bit.