Vi har testat JBL Clip 3 Bluetooth-högtalare!

För några decennier sedan fanns trådlösa och bärbara högtalare bara i vår fantasi. Men bärbara, kompakta och trådlösa högtalare har nu blivit grundläggande och tillgängliga för alla.
Om du vill ha en högtalare som du kan ta med dig till stranden eller badrummet kan JBL Clip 3 vara det bästa valet.

Funktioner i JBL Clip 3

JBL Clip 3 är en bärbar och praktisk Bluetooth-högtalare. Karbinhaken integrerad i högtalaren kan enkelt hängas på dina byxor eller väska och du är redo att gå. Det är en av de mest kraftfulla Bluetooth-högtalarna som finns tillgängliga till detta pris och storlek.

Design

Clip_3 färger

Högtalarens kvalitet och design är imponerande. Det är också estetiskt tilltalande och låter utmärkt.
Finns i 12 färger, nästan alla kan hitta en nyans som tilltalar dem.
Högtalaren har en platt, rund form som ger den ett tilltalande utseende. Karbinhaken löper runt kanten på högtalaren, vilket gör den till en helt del av högtalaren. Det finns ett massivt tygfodral på framsidan och ett silikonöverdrag på baksidan.

3 Högtalaringångsklämma

JBL-loggan är synlig på framsidan och tre knappar på toppen. En mittknapp styr uppspelning, samtalshantering och andra funktioner, medan en plus/minus-knapp låter dig justera volymen. Du kan också placera högtalaren liggande eftersom ljudet uteslutande matas ut via frontpanelen.

Ström- och Bluetooth-anslutningsknapparna finns på sidan av enheten. Uttaget och USB-kontakterna sitter under ett litet lock på undersidan av högtalaren.
Tack vare den inbyggda mikrofonen kan du även ringa telefonsamtal. Med en knapptryckning kan du ringa handsfreesamtal och förvänta dig tydlig och distorsionsfri kommunikation tack vare det inbyggda brus- och ekofiltret.

Ljudkvalitet

Jämfört med Clip 2 ser den här modellen bättre ut i ljudkvalitet. Ger ett fylligt ljud. Den har 3,3-watts högtalare och några akustiska förbättringar jämfört med föregångaren.
Clip 3 täcker frekvenser upp till 120 Hz och 20 kHz. Basljuden är behagliga, även om de inte är knallande slagverk på grund av högtalarens storlek.

Utomhus presterade högtalaren absolut bra, vi upplevde inget sprakande eller distorsion, inte ens vid högre volymer.
De resulterande ljudnivåerna är dock helt idealiska för de syften du kanske vill använda dem till. Men om du vill ha intensiv bas måste du lägga mer pengar på en större högtalare. Den här högtalaren framhäver diskant och mellanregister så sången är skarp och tydlig, men alla som är missnöjda med basen bör leta efter en annan produkt.

Vi provade även JBL Clip 3 inomhus, på ett mindre kontor. Akustiken på kontoret var perfekt, med bredbandsljudpaneler på väggar och tak och diffusorfronter som eliminerade ekot, och en akustisk matta lades på golvet. En av de viktigaste delarna av att hantera kontorsakustik är att eliminera eko om du vill uppnå en trevlig arbetsmiljö.
Om du vill ha en perfekt ljudupplevelse, se till att ta hand om den akustiska behandlingen av rummen.

Clip 3 fungerade bra inomhus också, även om vi tyckte att ljuden var lite för öronbedövande vid hög volym, men det kunde inte vara annorlunda med en så liten högtalare. Basgitarren kunde inte riktigt sticka ut under repetitionen, men det är en acceptabel kompromiss för en så kompakt, bärbar högtalare.

Vattentålighet

Vattentät klämma 3

Detta är en av de mest användbara funktionerna i Clip 3 eftersom den är resistent mot alla typer av vatten, inklusive hårda väderförhållanden. Det finns absolut ingen anledning att oroa sig för att högtalarna blir genomblöta och skadade. Denna högtalare är det perfekta valet om du tar den till stranden, för en resa eller till och med för att lyssna på musik i duschen.
Tack vare sin IPX7-klassning kan den sänkas ner i vatten upp till 1 meters djup. När den faller i vattnet sjunker den inte, utan flyter.

Bärbarhet

Det är en av de minsta Bluetooth-högtalarna på marknaden, men den här gången levererar JBL legendarisk ljudkvalitet. Tack vare sin starka, vattentäta konstruktion och slitstarka metallspänne väger den ungefär ett halvt kilo.
Den garanterar 10 timmars uppspelningstid med tillverkarens 1000 mAh uppladdningsbara litiumjonbatteri.

Sammanfattningsvis

Som nämnts tidigare är design- och monteringskvaliteten för denna produkt extremt utmärkt. Du behöver inte oroa dig för att skada högtalaren till följd av ett slag, och tack vare dess vattenbeständighet kommer varken poolvattnet eller det kraftiga regnet att skada den.

Ljudkvaliteten är mycket lovvärd jämfört med storleken på högtalaren. Med så många färgvariationer kan vem som helst hitta den bit de gillar. Den integrerade metallkarbinen är robust, skyddar högtalaren och kan enkelt fästas på dina kläder eller väska. Dess räckvidd är ca. 10 meter.

Nackdelen är den svaga basen samt det lite höga priset. Ibland tappar den kontakten med vissa enheter (detta är särskilt fallet med billigare mobiltelefoner) samt saknar laddningsindikatorn.
Sammantaget är detta en av de bästa kvalitet och ljudande Bluetooth-högtalare vi kan få till detta pris.

Skrivet av Róbert Polgár

Similar Posts