Denon AVR-S750H hemmabioförstärkartest

Denon-AVR-S750H förstärkare

Varumärket Denon är redan bekant för oss, vi har testat Denon-förstärkare tidigare. AVR-S750H är en 7,2-kanals, 4k Ultra HD AV-mottagare hemmabioförstärkare med 165 watts förstärkning per kanal. På detta sätt kan vi förvänta oss en balanserad, identisk kvalitet på alla 7 kanaler.

Låt oss ta en närmare titt!

Frontpanel S750H

Den tjocka svarta lådan har en stor skärm och praktiska källknappar. Användargränssnittet är inte särskilt dekorativt, förstärkarens utseende verkar lite föråldrad jämfört med konkurrenterna (t.ex. Sony). Den har 6 x 4 K / HDR-kompatibla HDMI-ingångar (1 på frontpanelen), 1 utgång och Ethernet, USB, Bluetooth, Wifi-anslutningar. Det finns 3 digitala ingångar – 2 optiska och 2 koaxiala enheter. Audyssey Room Correction-programvara och dess mätmikrofon mäter och kalibrerar alla högtalare. Spela vinylskivor på Phono-ingången.

Denon bakvägg

Högtalaranslutningarna är färgkodade. Den kan också spela upp 24-bit / 192 kHz och DSD. Stöder de senaste videoformaten. Exclusive Denon Setup Assistant hjälper till med installationen och kan också styras med en Smart TV-fjärrkontroll via Smart TV HDMI CEC-funktionen. Med den inbyggda HEOS-tekniken kan du strömma musik från var som helst och låta samma i alla rum.

Utmärkt 3D-ljud

Da S750H

Fantastiskt 3D-ljud garanteras av Dolby Atmos, DTS: X, Dolby Atmos Virtualization och DTS Virtual: X. Denon-förstärkaren har också 4K Ultra HD-upplösning och eARC (Enhanced Audio Return Channel) för perfekt 3D-ljudkvalitet.

Enheten har nästan allt den behöver ….

Tyvärr har AVR-S750H inte stöd för Google Chromecast, till skillnad från några av dess konkurrenter. (exempel: Sony) Detta är en nackdel för Android-användare. Spotify Premium-användare kan strömma sin favoritmusik tack vare Denon Spotify Connect, liksom Apple Music och Air Play 2. Du kan också styra volymen, på och av, källväljare och volymkontroll från din Android- och iOS-smartphone. Den är också kompatibel med Amazon Alexa, Google Assistant och Apple Siri röstassistenter.

Vi testade förstärkaren

10,5 kg Denon-förstärkaren testades i ett rum på cirka 25 kvadratmeter. Akustiken behöver fortfarande förbättras i rummet genom att placera några diffusorpaneler. Vi började först testa med en Blu-Ray-kvalitets-dvd.

Ljuden från Alita, Battle Angel, lät skarpa, balanserade och 3D-effekten var fantastisk. Lite ibland hörde vi de djupare områdena “utsmetade”.

År 2018 såg vi The Equalizer 2. thriller med Denzel Washington i bio. Denon och dess tillhörande KRK Rokit-högtalare fungerade bra tillsammans. Vi var nöjda med de höga och mellanliggande områdena, dialogerna var förståeliga, klara, men igen märkte vi lite brus i basljuden med ljudeffekterna. 3D-ljudet, å andra sidan, var riktigt fantastiskt, ljudet omgav det, utrymmet var snyggt fyllt.

Det legendariska bandets konsertfilm U2 – Experience-Live från Berlin följde. Förstärkaren returnerade realistiskt konsertupplevelsen. Det kändes som om vi var i Berlin, bland den rasande publiken. Instrumenten var separerbara, men vid högre volymer lämnade basens klarhet något att önska. Ibland verkade det djupa intervallet tråkigt.

Med phono-ingången kan du också lyssna på vinylskivor, så den här gången lades vinylalbumet till Boney M Oceans of Fantasy till skivspelaren. Den retro känslan av livet förmedlades på ett helt verklighetstrogen sätt genom det förstärkande, klara och vackra ljudet av vår upplevelse, även om de lägre intervallen tyvärr inte var perfekta.

Slutsats

Det finns flera fördelar med Denon AVR-S750H-förstärkare, varav en är det överkomliga priset. Bluetooth, Apple AirPlay 2, Denons egen HEOS-funktion och Amazon Alexa, röststyrningsappar från Google Assistant är helt klart till förmån för förstärkaren. Andras utseende gillade mig inte så mycket. Det verkar tråkigt, föråldrat jämfört med liknande enheter från konkurrenter. Hans föregångare presterade lite bättre när det gäller ljud, med problem i basområdet mest. Bristen på en Chromecast bör också nämnas som en negativ. Vi rekommenderar det mest för medelstora rum och rum. Glöm inte akustisk behandling. Att välja rätt högtalare spelar också mycket roll när det gäller ljud. Vi rekommenderar Denon AVR-S750 H-förstärkaren, men om du vill ha en mer kraftfull slagverkbas, välj ett annat märke i detta prisklass.

Similar Posts