Bowers & Wilkins 705 S2 Stand Mount Högtalartest

Mer och mer ofta ber våra gamla och nya kunder oss testa deras hi-fi-utrustning. Förutom den akustiska mätningen och behandlingen genomförde vi också testen av Bowers & Wilkins 705 S2 stativmonteringshögtalare i hemmet till en av våra nya kunder, Gergő Marosi. Rummet där vi testade högtalarparet var familjens 20 kvadratmeter rektangulära vardagsrum i minimalistisk stil. Akustiken i rummet är ännu inte fullständig, eftersom husets dam fortfarande visar starkt motstånd mot att behandla vardagsrummet med akustiska element. Men det fanns viss lättnad från delen eftersom de tryckta, akustiska panelerna till och med kunde passa kvinnors smak, så panelerna prydda med affischer från filmen Revenge kunde ta plats på väggarna. (Vi vågade inte fråga om hennes mans övertalning eller överklagandet av Robert Downey Junior, den oemotståndliga Iron Man, var den övertygande faktorn.)

Bowers & Wilkins 705 S2

Så låt oss se vad den här högtalaren designad av det engelska ingenjörsteamet vet!

Längst upp i den moderna fyrkantiga lådan är en aluminiumkupol gömd bakom ett skyddsgaller och en kolbelagd tweeter. I öppningen överst på lådan ersattes den vanliga gyllene Kevlaren med en silvrig kontinuum. Kanten på subwoofern glittrar i ett tunt band. En skruvgänga i basen säkerställer att den placeras på stativet. På baksidan kan du se Flowport reflexöppning, guldpläterade kontakter, som också möjliggör kablar med två ledningar. Tweeteren är modern, konisk, högtalaren är separat från högtalarhuset. Högtalarlådan är en massiv, allvarlig “individualitet.” En attraktiv, modern och sofistikerad ljudenhet som finns till ett mycket överkomligt pris i sin kategori, vilket inte betyder att den representerar en lägre kvalitet eller prestanda! Bowers & Wilkins har tillverkat high-end hi-fi-utrustning i 50 år, och dess expertis och tekniska kunskaper för denna produkt är obestridliga.

Den främre baffeln och topplattan är tillverkade av ett flerskikts trästycke. Sidoväggarna är inte helt parallella; fronten är bredare än baksidan, vilket förhindrar bildandet av stående vågor. Jämfört med tidigare produkter i serien användes Mundorf-bypass-kondensatorer och större kylflänsar som innovationer för 705 S2-högtalaren. Tack vare Continuum-membranet kan vi uppleva kontrollerad sönderdelning, vilket resulterar i mer detaljerat, vackrare ljud vid mittfrekvenser.

Några funktioner:

– 50Hz – 28kHz, ± 3dB-frekvenssvar

– 45Hz-33kHz -6dB frekvensområde

– impedans 8 ohm, minst 3,7 ohm;

känslighet 88dB / 2,83 V /

-en harmonisk distorsion på mindre än 1%

Vi har lyssnat …

Vi började testet att lyssna med låtar som laddats ner till en bärbar dator. Vi placerade en granitdyna under högtalaren för ett mer optimalt ljud.

Högtalarplattor Granit- och kalkstenplattor

Vi lanserade först en aktuell hit, Regards spår “Ride it”. De buldrande basarna lät tydliga och fasta, sången lät också felfri, vi upplevde inte någon förvirring, kanske antyddes ett antydning av efterklang, men det var inte högtalarens fel, det var mer den ofullkomliga rumakustiken som var felaktig. Vi repeterade sedan melodierna från rockoperaen “Stephen, the King”. Bowers & Wilkins besviken inte heller den här gången. Sången med högre räckvidd verkade lite för skarp, men detta är ett försumbart problem, det kunde också märkas bara av kritiker som “snidade öron” som vi. Instrumenten lät fantastiskt, vi kunde inte ens sluta för att börja spela luftgitarr symmetriskt med rockoperagitaristen. Riktiga instrument, verkliga rymden – det var vårt intryck. Vi fick ett detaljerat, skarpare ljud medan vi lyssnade på rockoperaen.

Die Hard” 5

Vi var också nyfikna på att se om den här fantastiska ljudenheten skulle passa in i en actionfylld film. Del 5 av “Die Hard” var testämnet. Vi var också nöjda på detta område, även om de var basbasintensiva, de låg något under våra förväntningar. Effekterna av actionfilmen, berikad med explosioner och klick, låter inte alltid som vi var vana vid på biografer. Men en mer muskulös förstärkare åtgärdade också problemet.

Continuum, som ersatte den tidigare Kevlar, visade ett mer exakt, skarpare ljud, men vid höga volymer kunde den inte producera riktigt fulla och buldrade djup. Exakta sång och sofistikerade detaljer kännetecknar detta instrument, vilket gör det till ett idealiskt val för hi-fi- eller filmrum för dem som inte bryr sig om du missar kraftfulla, buldrande baser när du skruvar upp volymen, men jämförs med dess lilla storlek , det finns ingen anledning att klaga. Mellanområdet är tydligt och harmoniskt, ljudet är enastående.

Sammanfattning:

Bowers & Wilkins 705 S2 monteringshögtalare är absolut värt priset, vi kommer att höra vår favoritmusik och filmer vackert och tydligt. Men om du planerar ett mer seriöst hemmabiosystem som låter perfekt på alla sätt, är det värt att välja från ännu bättre prestanda, men med en högkvalitativ förstärkare kan den här högtalaren också uppfylla våra förväntningar.

Av: Róbert Polgár

Similar Posts