Vi har testat Marantz SR7015 AV-mottagare!

När du köper en AV-mottagare är det värt att överväga funktionerna och fördelarna med de olika produkterna som finns på marknaden.

Nyckelfunktioner

SR7015 med förbättrad effekt har separata förstärkare. Marantz SR7015: s effekt är 200 watt per kanal. Den har 8K / 60Hz och 4K / 120Hz signalöverföringsstöd, så du kan njuta av videoinspelning i 8K-kvalitet från 8K-enheter med HDMI-stöd eller 8K-uppskalning från Full HD- eller 4K-källor.

Högupplöst ljud kan också avkoda ALAC-, FLAC- och WAV-förlustfria filer upp till 24-bit / 192 kHz och DSD upp till 2,8 MHz och 5,6 MHz-band, så att du kan lyssna på individuella ljud som artister och musiker har skapat. Du kan också lyssna på musik på frontpanelens USB-port eller nätverkskällor.

En av de mest fördelaktiga funktionerna med denna enhet är att den behandlar högupplösta filer på det mest optimala sättet och erbjuder ett dynamiskt omfång för att säkerställa utmärkt ljudkvalitet. Med sin stabila drift och användarvänlighet är Marantz SR7015 en populär AV-mottagare för många.

Struktur och design

Tillverkad av aluminium, framsidan av 2020-modellen ger enheten ett elegant och kvalitetsutseende. Med sin bakgrundsbelysta skärm ger den en modern och estetisk design till z AV-mottagaren. Denna mottagare har 11 högtalarkontakter. RCA, guldpläterade terminaler förbättrar dessutom det dekorativa utseendet på denna AV-mottagare. Produktionskvaliteten är förstklassig. Delar av högsta kvalitet användes i dess produktion. Hållbarhet och attraktiv form hölls i åtanke av tillverkarna.

Andra funktioner i Marantz SR7015

Den 9-kanals diskreta förstärkaren levererar 200 watt effekt på alla kanaler. Det fungerar perfekt med alla typer av högtalare och ger tydligt och balanserat ljud.

Auto Eco-läget gör nödvändiga ändringar av högtalarutgången, beroende på ekometer och volymnivå.

Avancerat HDMI-stöd och eARC-stöd

Denna produkt erbjuder toppmodern support för multimediagränssnitt med hög upplösning. Det låter dig njuta av 8K-kvalitetsvideor från våra enheter. Med två utgångar och en 8K-ingång garanterar Marantz SR7015 klart ljud. (Tack vare 8K och 4K-teknik.) Alla HDMI-portar är 8K-kompatibla.

bakre panel sr7015

En av HDMI-utgångarna är eARC-kompatibel, vilket innebär att du kan strömma ljud direkt från enheten till TV: n. Alla HDMI-ingångar har nödvändigt stöd för olika HDR-format, (HLG, HDR10 +, Dolby-Vision och BT.2020). HDCP 2.3-bearbetningskompatibilitet gör att du kan se kopieringsskyddat innehåll utan avbrott. Enheten har också funktioner som QMS och Dynamic HD.

Spelupplevelse

Om du vill ha en fördröjningsfri och trevlig spelupplevelse är Marantz SR7015 det bästa valet. Tack vare funktionerna ALLM, QFT och 4K, 120 Hz får vi ett roligt spel. 4K / 120Hz dataöverföring, variabel uppdateringsfrekvens (VRR), automatiskt lågfördröjningsläge (ALLM) och snabb bildöverföring (QFT) garanterar en perfekt spelupplevelse.

Denna AV-mottagare fungerar perfekt med ljudassistenter inklusive Google Assistant, Amazon Alexa, Josh.ai eller Apple Siri. SR7015 kan styras med alla dessa ljudhjälpmedel. Varje uppgift som att byta ingång mellan olika mediaspelare, ändra spår och justera volymen kan göras enkelt.

Det bästa 3D-ljudstödet

För en rumslig lyssningsupplevelse är denna mottagare kompatibel med de mest avancerade surroundformaten, inklusive Auro-3D, Dolby Atmos, IMAX Enhanced, DTS Virtual: X och DTS: X.

Dubbel subwooferutgång

Denna enhet har två subwooferutgångar som eliminerar pauser och höjdpunkter. De låga frekvenserna förblir i perfekt balans, dessa subwoofer-utgångar förbättrar effektivt basens jämna fördelning. Audyssey Sub WQ HT-teknik hjälper till att oberoende kalibrera de anslutna subwoofrarna för att säkerställa oavbruten basprestanda. Det finns också en phono-ingång på enheten.

Inställning

Det finns fyra smarta knappar på frontpanelen. Du kan spara dina favoritinställningar med dessa knappar. Du kan enkelt växla mellan mediaspelare, Blu-ray och TV-ljud. Du kan också utföra dessa uppgifter med snabbknappen på fjärrkontrollen.

Bluetooth-anslutning

Med det dubbla antennsystemet kan du förvänta dig kraftfull Bluetooth och dual-band Wi-Fi-streaming. Den här enheten ger trådlös åtkomst till vårt favoritljudinnehåll från smarta enheter.

Inbyggd HEOS

Inbyggd HEOS-teknik låter dig lyssna på en viss låt i flera rum samtidigt. HEOS är också kompatibelt med tjänsterna TIDAL, SiriusXM, SoundCloud, iHeartRadio, TuneIn, Amazon Music HD, Pandora och Spotify.

Ljudkvalitet

Med hjälp av 32-bitars AKM AK4458 digital-till-analoga omvandlare erbjuder SR7015 utmärkt verkligt ljud och ett imponerande dynamiskt omfång utan förvrängning. Du kan ansluta skivspelaren direkt till den här enheten via den inbyggda phono-ingången. HDAM-komponenten erbjuder exceptionell hastighet och ger bättre prestanda än op-amp-lösningar.

SR7015 fjärrkontroll

Denna AV-mottagare ger en stabil ljudsignal. Bakpanelen har en infraröd fjärrkontroll utgång och ingång, så fjärrkontrollen är kompatibel med annan hemmabioutrustning.

Audyssey MultEQ XT32 rumskalibreringssystem

Denna AV-mottagare är utrustad med en avancerad version av Audyssey-rumskalibreringssystemet.

kalibrace audyssey multeq xt32

Denna programvara använder den medföljande mikrofonen för att mäta utgången från alla högtalare (inklusive subwoofers) i upp till åtta olika lyssningspositioner. Den justerar sedan automatiskt högtalarutgången så att den passar din unika lyssningsmiljö.

Det ger ett perfekt balanserat totalintervall utan att orsaka någon förvirring. Det ger en imponerande lyssningsupplevelse för användaren. Med Auro-3D-funktionen ger denna enhet en riktig surroundupplevelse.

Med Dolby Surround up-mixer ger Marantz SR7015 det bästa stödet för Dolby Atmos.

SR7015 anpassar sig perfekt till akustiken i rummet. Denna AV-mottagare producerar det mest exakta ljudet i de mest komplexa högtalarinställningarna. Tänk dock på att ljudet också beror på akustiken i rummet. Även om rumskorrigeringsprogrammet förbättrar ljudet krävs också akustisk behandling av väggar, tak, fönster och golvytor för optimala resultat. Marantz SR7015 testades i en större biograf, i kombination med ett par Focal Chora 826 golvhögtalare och en SVS SB16 Ultra subwoofer. Optimal akustik har skapats med diffusorakustiska paneler och membran och Giga baslås. Vi tittade på en av episoderna i Netflix-serien, Blacklist, under testet, följt av att lyssna på musik, James Arthur Medicines nuvarande hit, men vinylskivan kunde inte lämnas utanför repetitionen, vi lyssnade på Béla Bartóks Duke Bluebeard’s Castle . SR7015 levererade en fantastisk produktion i varje fall.

Slutsats

Marantz SR7015 har mycket mer avancerade funktioner och fördelar än sin föregångare, SR7013. Några av de viktigaste funktionerna i mottagaren är en förstklassig 9-kanals förstärkare, kompatibilitet med 3D-ljudformat, sofistikerade spelspecifikationer, musikljud, 8K högupplöst multimediagränssnittsanslutning med eARC, dubbla subwooferutgångar och inbyggd HEOS.

Skriven av Róbert Polgár