Vi testade Marantz SR6014 hemmabioförstärkare!

marantz-sr6014-2

På begäran av en av våra tidigare kunder, Gábor Szalai, mätte och testade vi hans nyinköpta förstärkare. Eftersom vi har utfört akustisk mätning och behandling på den här platsen tidigare, finns det inga problem med hemmabiorumets akustik, genom att placera rätt mängd och typ av akustikpaneler har ljudet blivit riktigt perfekt. Ägaren bad oss hjälpa dig att ställa in din nyinköpta hemmabioförstärkare. Så vi har uppmätt, testat och nedan är vårt eget subjektiva intryck. (Naturligtvis efter justeringar och placering baserat på instrumentmätningar.)

Vi kan säga att vi stött på ett mycket seriöst och professionellt verktyg. Förutom hög ljudkvalitet känner denna enhet nästan alla nya video- och ljudteknologier! Därför är det svårt att lista vad den här förstärkaren kan göra. Marantz har en 65-årig historia och är ett stort märke på marknaden för premiumprodukter.

Det rena utsidan täcker en stark inredning

-hemmabiomottagare-insida-560x632

 

Marantz SR6014-lådan döljer en utmärkt utrustning. Trots sin vikt på 12,7 kg har den en riktigt modern, minimalistisk design. Dess cirkulära display är i mitten med två stora svängknappar. Den högra knappen används för att justera volymen, medan den vänstra knappen används för att välja ingång. Under den vänstra knappen är strömbrytaren, medan nära den högra knappen finns en IR-sensor. Alla andra knappar och främre anslutningar är dolda bakom den centrala öppningen, som ligger precis under den cirkulära displayen, så att SR6014s övergripande utseende är mycket rent och snyggt. Det dammar också av knappar och anslutningar, vilket också är fördelaktigt.

Fjärrkontrollen

hemmabio-mottagare-silver-guld-sr6014n1sg 838 811

Knapparnas layout är mycket bra, transparent. Längst upp finns ingångskällorna, i mitten finns navigeringsknappar och några smarta valknappar och den nedre ljudläge-knappen. En mycket enkel och praktisk layout, inga svårigheter att hantera.

Ingångar, ingångar och ingångar …

 

--- champagne-9-1600x1000-27899.2-hd-kanal hemmabio-mottagare-1600x1000-27899

Tillbaka till SR6014, till skillnad från framsidan, är full av ingångar, högtalarkontakter och utgångar. Med undantag för den lilla kylfläkten har allt tillgängligt utrymme utnyttjats fullt ut. För vissa kan detta vara lite skrämmande, men om vi tittar närmare kan vi se att allt är logiskt och öppet utformat och märkt. När det gäller installationen innehåller Marantz exakt information som du kan följa steg för steg på din TV-skärm, vilket förenklar processen. Förutom de fem analoga och två digitala ljudingångarna, har Marantz sr 6014 också en PHONO-ingång som låter dig spela vinylskivor.

Trådlös anslutning

Det är också utrustat med ett trådlöst kontaktdon via en modern enhet. Det finns också en Bluetooth- eller Wifi-anslutning. Det levererar ljud av hög kvalitet med hjälp av HEOS eller Apple AirPlay 2, såväl som din smartphone eller annan enhet. Med hjälp av dessa metoder har vem som helst tillgång till sina favoritabonnemang för strömning av prenumerationer, inklusive Spotify, Apple Music och Tidal. Du kan göra mottagaren till en del av ett ljudsystem med flera enheter. Tack vare Wi-Fi-anslutningen är det också möjligt att styra SR6014s röst med Siri, Google Assistant eller Alexa.

Ljudkvalitet

SR6014 stöder ett brett utbud av ljudformat, från gamla Dolby Digital och DTS till de senaste Dolby Atmos och DTS: X. Den stöder både Dolby Surround och DTS Neural: X up-mixing teknologier, och de förvandlar blandningen av enkel stereo ljudspår till fullt surroundljud. Tack vare Phono-ingången kan den här enheten också vara ett idealiskt val för vinylskivfläktar. Eftersom beviset på pudding är i äta, valde vi ett par från vinyl skivsamlingen av ägaren, Gábor.

namngivna (1)

Vi lyssnade först på ett klassiskt musikstycke, Beethovens Ode to Joy. Vi pumpade upp volymen och hade en trevlig överraskning! Det är uppenbart att vi, utan snedvridning, kunde höra den stora kompositörens verk. Vi kände nästan i en konserthus. I andra hand kom kungen av popmusik, Michael Jackson. När vi lyssnade på låten Bad blev vi skådespelare i videoklippet. Vi upplevde en otroligt skarp, tydlig och levande musikupplevelse.

 

hollywood

Men vi kunde inte heller missa biografen under testningen. Once Upon a Time fanns en Hollywood-film regisserad av Tarantino, naturligtvis i blåstrålekvalitet. Marantz Sr6014 har också visat sig vara felfri i detta område. Han förmedlade också perfekt finesserna och detaljerna i den musikaliska taktiken och ljudeffekterna. Den här fantastiska förstärkaren har faktiskt flög oss till Hollywood!

Marantz SR6014 granskning

Marantz SR6014 är en AV-mottagare designad för att vara en central del av ditt hemmabiosystem. Om vi ​​tittar igenom bakpanelen kan vi se hur mycket det kan göra. Den är utrustad med åtta HDMI-ingångar, var och en som kan 4K-videoinspelning med fullt HDCP 2.3-stöd. Det finns också tre HDMI-utgångar, varav en har full eARC-funktionalitet. Högtalare med låg impedans levererar skarpt, tydligt och harmoniskt ljud. Audyssey MultEQ XT32-rumskalibrering säkerställer att rummen är korrekt inställda. Mätmikrofonen som medföljer produkten skannar varje högtalarutgång vid upp till 8 mätpunkter och skapar digitala filter för att anpassa varje kanal till den perfekta frekvensen och varaktighetssvaret. Audysessy Dynamic Volume korrigerar också irriterande ljudstopp (som TV-reklam).

Dessutom finns det högtalarterminalerna! De stöder inställningar på 9,2 kanaler med 3D-ljud (även om det också kan driva ett 5.1-kanaligt eller 7.2-kanals surroundsystem). Understödd videoteknik känner också till de senaste teknikerna: IMAX Enhanced, Dolby Atmos, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS: X och DTS Virtual: X. Det finns också ett ALLM (Automatic Low Delay Mode) för Xbox One-spelare.

Marantz AV-mottagare SR6014

Topp super stereo prestanda

Vi försökte också Marantz SR6014 som stereomottagare. Vi anslutade ett par högtalare, strömmade ett gäng Apple Music-låtar på AirPlay och lanserade. Vi hade ett mycket trevligt lyssnande på musik. När du lyssnar på stereomusik kan SR6014 110 watt per kanal, med en distorsion på bara 0,08%.

Är Marantz SR6014 värt priset?

Enligt vår åsikt, helt klart ja! Även om vi måste nå djupt in i fickorna om vi vill göra vårt hemmabiosystem ännu mer professionellt och perfekt med denna enastående prestanda och kvalitetsförstärkare.

Vissa tekniska funktioner – utan att göra anspråk på fullständighet:

3D-ljud (Dolby Atmos, DTS)

11-kanals signalbehandling

9.2 kanals AV-mottagare

185 W-förstärkare per kanal

Kan utökas till 11,2 kanaler

USB-ljudingång

Inbyggt HEOS-multirum

Marantz Remote App-kontroll

Enkel installation, styrning, intelligent ECO-läge energibesparing

Stöder IMAX Enhanced, Dolby Atmos elevation virtualization technology, DTS: X och DTS Virtual: X

Var och en av de 8 HDMI-ingångarna har full HDCP 2.3-stöd, 3 HDMI-utgångar, inklusive en eARC

Stöder 4K / 60Hz-videor

5 analoga ljudingångar, 2 digitala (optiska) ljudingångar, PHONO-ingångar (för att spela vinylskivor)

Guldpläterade högtalarkontakter

AM / FM-radio

Stöd för HD-ljudfiler, inklusive ALAC-, FLAC- och WAV-förlustfria filer upp till 24 bit / 192 kHz

Bluetooth, Wi-Fi med dubbla band

Ljud- och flerrumsstöd för strömning via HEOS och AirPlay 2

Stöder Siri, Alexa och Google Assistant röstkontroll

Främre LCD-display

44 x 16,1 x 38,8 cm, vikt 12,7 kg

Inkluderar fjärrkontroll, radioantenn och Audyssey-mikrofon för att kalibrera högtalaren