Vi har testat McIntosh MA 8900 stereointegrerad förstärkare!

Det amerikanska företaget McIntosh grundades 1949. Företaget har producerat högkvalitativa ljudprodukter sedan dess. Den här gången kunde vi testa MA 8900.

Huvuddrag:

Förstärkaren på 34,1 kg har en 5-bandsutjämnare, modern switch- och styrteknik och en klassisk McIntosh-stil. 2-kanalsenheten har en effekt på 200 watt per kanal, en högtalarimpedans på 2,4,8 ohm, ett frekvenssvar på 20 Hz – 20 kHz och en frekvensöverföring på 10-100000 Hz.

McIntosh MA8900 förstärkare

Det borsta rostfria och svartlackerade stålhöljet är robust och stabilt, vilket resonans minskar och garanterar en lång livslängd. Den unika svarta glasplattan, kromskyddet ger förstärkaren ett riktigt attraktivt utseende. Det finns en stor blå effektmätare på frontpanelen som kan stängas av om den visar sig vara för stark. De vridbara knapparna och den upplysta logotypen placerades också på frontpanelen. På baksidan kan du se guldpläterade högtalarkontakter, 6 digitala, 1 balanserad XLR, 6 asymmetriska RCA-källor, 2 koaxiala, 2 optiska, 1 USB, MCT-dedikerade ingångar. Koaxialingångarna stöder 24-bitars 192 kHz-signaler och USB-ingången stöder PCM alla signaler upp till 32-bitars, 384 kHz. Enheten har också en hörlursanslutning och RS232, IR, dataportar. Den analoga ingången kan ta emot både magnetiska och rörliga skivspelare.

Bakpanel MA8900

Ingångarna kan användas oberoende i olika konfigurationer, vilken källa som helst kan anslutas. Ingångssignalnivån och tonen kan väljas för varje bypassingång. Fjärrkontrollen är väl utformad, men bakgrundsbelysningen saknades i den.

Avancerad teknik

Enorma krafttransformatorer och dubbla utdata autoformer är placerade mitt på förstärkaren. McIntosh monogram kylfläns är inte bara ansvarig för kylning, den har ett mycket bra värmeavledningsmaterial, till vilket en nyutvecklad effektledare halvledare är ansluten, förstärkaren behöver ingen uppvärmningstid. Den överför ljudsignalen genom elektromagnetisk omkoppling. Tack vare DA1 Digital Audio Module kan enheten också hantera mer moderna, uppdaterade format. DA1-modulen använder en 8-kanals, 32-bitars digital-till-analog-omvandlare (DAC) Quad Balanced topologi för konverteringen.

McIntosh Autoformer

automatisk pre-tech mcintosh

Autoformatorn håller utgångstransistorerna på den mest linjära driftsnivån och levererar kraft till impedansen hos alla högtalare. För andra förstärkare är utgångstransistorerna vanligtvis anslutna direkt till högtalarna och kompenserar för förändringar i högtalarmotståndet.

Den elektromagnetiska kretsen resulterar i lågt kontaktmotstånd, så stabil drift och minimal förvrängning kan förväntas. Till skillnad från andra märken förhindrar McIntosh-tekniken rök, djurhår, damm …, etc., eller korrosion från att skada förstärkaren. Designingenjörerna från MA8900 har säkerställt att förstärkaren säkert kan hantera belastningar som kan skada andra typer av förstärkare.

Ytterligare egenskaper:

  • Power Guard-skyddssystemet övervakar ljudsignaler om det upptäcker distorsion eller överbelastning, skyddar högtalarna.
  • Sentry Monitor skyddar mot kortslutning, skyddar utgångssteget.
  • Home Theatre Pass Thru gör det enkelt att integrera i ditt hemmabiosystem.
  • Hörlurar Crossfeed Director
  • Power Control kontrollerar att flera enheter slås på som ett system.
Vi testade det!

Ett gammalt hus, ca. Vi testade McIntosh-förstärkaren tillsammans med Dali Oberons stående högtalarpar och Dynaudio-subwoofer i sitt vardagsrum på 21 kvadratmeter. Ljudabsorberande paneler placerades på väggarna i vardagsrummet, men baserat på våra akustiska mått bestämde vi att färre ljudabsorberande paneler och fler diffusorpaneler skulle behövas för att skapa den perfekta akustiken.

Vi såg filmen Public Enemies, en ökänd amerikansk brottsling, som en början. Filmen skapades 2009 med Johnny Depp i huvudrollen. Ljudet från den spännande biografen var livlig, tydlig. Vi hade en bred scenbild och en rumslig upplevelse. Vi hörde balanserade mellan- och höga intervall, medan djupet kunde ha varit mer intensivt. Subwoofern lyckades kompensera för detta till viss del, men tyvärr var basområdet fortfarande felfritt heller.

Vi lyssnade på den fantastiska kompositörens Hector Berlioz, The Overture to the Roman Carnival, så att vi också kunde rapportera om förstärkarens musikalitet. Vi var nöjda med dynamiken och klarheten, men vi tyckte att basen var lite svagare än vad vi behövde vara. De finare detaljerna går ibland förlorade. MA8900 kännetecknas av neutralitet, vilket inte är något problem, men vi hörde att det låter för platt på platser. Felaktig akustik kan också ha spelat en roll i vårt misslyckande att hitta McIntosh perfekt i allt. Rumligheten var dock bra.

Efterord

McIntosh-förstärkaren kan användas under många år tack vare modern utveckling, användningen av solida material och kvalitetskomponenter och den modulära designen. Varumärket ägnar också stor uppmärksamhet åt utmärkt ljud. Det producerade rumsliga, realistiska ljud, tydlig och distorsionsfri prestanda. Det fanns dock misstag som vi måste nämna. Ibland visade sig ljudet för neutralt, basområdena var inte tillräckligt intensiva och fina detaljer saknades. Fjärrkontrollen har ingen bakgrundsbelysning, förstärkaren är för stor och tung, och det skulle vara trevligt att kunna kontrollera subwoofer-delningen, och MACA-funktionen skulle inte skada DAC. Priset är ganska högt. Vi skulle lägga till 4,5 poäng av högst 5 poäng.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts