Vi har testat Adam S2V studiomonitorn!

Adam (Advanced Dynamic Audio Monitors) grundades 1999 i Berlin. S2V är en klassisk, tvåvägs närbildskärm som rekommenderas bäst för små till medelstora studior.

”S” -serien

S-Series Bass ELE-drivrutinen (Extended Linear Excursion) är en helt unik design designad för S-seriens högtalare och basreflexsystem. Denna teknik återger ljud med extremt höga upplösningar, till stor del på grund av låg vikt, optimerad intern dämpning och en exakt, exakt anslutning av den styva konen. Korgen är utvecklad för att minimera resonans och distorsion och ger perfekt och tydligt, transparent ljud, även vid höga ljudtrycksnivåer.

S-seriens basreflexrör har redesignats med optimal avrundning för att minimera signalförlust på grund av friktion och turbulens vid frontpanelanslutningarna, och till och med ytterligare resonansfri teknik har införlivats i portarna.

Ett viktigt inslag i dessa subwoofers är även den mekaniska upphängningen, som fungerar helt optimalt och jämnt i båda riktningar, vilket möjliggör överföring av basfrekvenser utan distorsion även vid högt ljudtryck. Dynamiken i det ursprungliga ljudet bevaras av detta upphängningssystem, det kan dämpa membranets rörelse på ett kontrollerat sätt, vid höga toppar, den robusta upphängningen garanterar ljud utan förvrängning i hela frekvensområdet. Högtalarkorgens material omvandlas till en kylfläns i en speciell process, vilket ytterligare hjälper till att kyla enheten ordentligt.

X-ART / S-ART tweeter

Adams varumärke unika X-ART tweeter är handgjord i Berlin. Denna toppmoderna tweeter kan återge högre intervall med distorsionsfri, naturligt ljudande dynamik. För S-serien utvecklades detta vidare och fick beteckningen S-ART.

Låt oss se S2V-skärmen!

Adam-S2V-Pair studioskärmar

Den 7-tums basenheten är speciellt utformad för S-serien. Den täcker frekvenser mellan 35 Hz och 50 000 Hz, är kraftfull, distorsionsfri och erbjuder ett brett dynamiskt omfång med låg slutpunkt. S2V-studiomonitorn är den minsta medlemmen i serien.

bakre panel s2v

Subwoofern är “D” -klass, diskanten är klass A / B, inbyggd DSP, OLED-menyn finns också på bakpanelen. Att använda kontrollerna på bakpanelen är ganska obekvämt.

Det finns också en XLR-analog, digital kontakt och USB-ingång på högtalaren. Den stora, solida vågledaren i aluminium förbättrar ljudet ytterligare. Det krävs inget kombinerat XLR-uttag för analoga ingångar. Sexkant basenhet ger obegränsad dynamik och låg distorsion, medan HPS, högfrekvent propagationssystem och S-ART tweeter ger felfritt stereoljud.

HPS vågledare

HPS-vågledaren har utvecklats speciellt för S-ART-serien, sluten diskanthögtalare, den ger jämnt ljud, minimal reflektion även vid hög effekt, och den högpresterande DSP-motorn utjämnar frekvenserna.

S2v övervaka grafikfrekvens

DSP-motorn optimerar korsningarna i ordning. för att generera linjära svar över hela frekvensområdet. och rumsinställning kan också göras med tillstånd av DSP, samt övervaka skyddet för högfrekventa enheten och underlätta olika expansionsalternativ över tiden. Programuppdateringar kan enkelt utföras via USB-porten, så DSP-funktioner kan också styras från en dator.

Alternativ för inställning av EQ

Den 6-bands parametriska EQ erbjuder fabriks- och användarredigerbara förinställningar. Enligt vår erfarenhet har standardinställningarna för rena förinställningar eller inställningarna för enhetligt naturligt svar förändrats mest. Efter nedladdning av S Control-programmet kan du också göra inställningar med programmet. Subwoofern har en effekt på 300 watt och diskanten har en effekt på 50 watt.

Adam ljudhögtalare

Det yttre har en modern, elegant, avrundad kant, två basreflexportar på framsidan av panelen, huvudkontrollerna på bakpanelen och en LCD-skärm som inte är särskilt bekväm, svår att nå.

Ljud

S2V testades i en medelstor studio, den akustiska hanteringen av studion var mycket grundlig och de ljudabsorberande och diffusorelementen på väggar och tak gjorde ljudet perfekt. När det gäller ljudinspelnings- eller mixstudior är perfekt akustik ännu viktigare, eftersom en ljudinspelning eller en musikalisk mix bara kan vara felfri om akustiska fel i rummet, som kan bero på reflektioner eller ogynnsam efterklangstid, elimineras.

Vi startade monitortestet med Linkin Parks Vad jag har gjort. Vi upplevde linjärt ljud, detaljer, exakt frekvensrespons och hörde intensiv och extremt kraftfull bas. Vi upplevde inte heller någon förvrängning vid hög volym, vilket också beror på Adams unika teknik och den stabila, robusta designen på högtalarhuset. Inställningar för EQ-rumskorrigering är enkla och enkla att göra, antingen via OLED-menyn eller via USB. När vi lyssnade på Twenty One Pilots hit My Blood hade vi ett balanserat och exakt ljud, noggrannheten och detaljerna var också utmärkta, de djupa var muskulösa och slagverkande.

För högsta prestanda och ljud från högtalarna är det viktigt att placera dem i sittande höjd, särskilt på grund av höga och mellersta intervall, vilket kan verka påträngande på grund av felaktig placering.

Dom

Den kompakta Adam-monitorn på 11 kg har imponerande effekt med en kombinerad effekt på upp till 120 decibel SPL per par. S2V-högtalare som kan användas som närbildskärmar rekommenderas för små till medelstora studior. Det är mycket viktigt att se till att högtalarna är i sittande höjd när du placerar dem. Bildskärmarna reproducerade ett mycket balanserat, tydligt, exakt och detaljerat, dynamiskt ljud med intensiva och bestämda djup. EQ-inställningar är användbara och orsakar inga problem. Både kontrollerna och OLED-menyn finns på skärmens baksida, kan vara ganska svåråtkomliga och därför obekväma att kontrollera.

Även om vi saknade det kombinerade XLR- och TV-uttaget hittade vi inte för mycket att klaga på i enhetens ljud.

Skriven av Róbert Polgár