Covid19. Ett namn som ingen känner till idag. Viruset som vände upp och ner på världen. Den värld vi hade vant oss vid, vant oss vid, glömt. Ingenting är längre detsamma som det var en gång i tiden. Allt har förändrats. Rädsla, ångest och osäkerhet har lagt sig som en dimma över miljontals, ja till och med miljarder människors liv. Horisonten har minskat. Det har även rymden gjort. De fyra väggarna hade blivit en cell i stället för ett lyckligt hem. Det finns ingen utväg. Den beröring som gav mig mat hotade plötsligt att bli en riskfaktor. Vi skulle kunna fortsätta, men detta är ett ämne som inte behöver någon särskild förklaring eller beskrivning. Tyvärr finns det ingen på jorden som inte vet vad det handlar om. Det har skett förändringar och vi har börjat anpassa oss. För vi hade inget val. Men hur och vad kan vi göra för att underlätta övergången?

Hemkontoret har blivit ett begrepp

Att stanna hemma har automatiskt inneburit en radikal förändring av arbetsvillkoren. Även om användningen av internet och smarta enheter fortfarande var betydande fram till 2019-2020 har de statistiskt registrerade siffrorna ökat chockerande mycket sedan karantänen började. För många var hemkontoret otänkbart tills det oundvikligen blev verklighet i en nödsituation. Familjerna satt fast mellan fyra väggar. Platser för lärande, arbete och fritid blev sammanflätade, ett gemensamt rum. Det var inte bara en fysisk utmaning och påfrestning. Det trånga utrymmet, bristen på separation och förlusten av gemenskap har gjort många människor andligt förkrossade. Inte utan anledning. Som social varelse är det svårt att uppleva både bristen på sällskap och den förtryckande miljön av ständig samexistens. Och dessa två saker var samtidigt vanliga i de flesta hushåll. Det är sant att många människor upplevde en känsla av ensamhet, vilket också var en stor prövning.

Den enda positiva aspekten av allt detta är det numera obestridliga och ovedersägliga faktum att Internet har potential att skapa gemenskaper, att tillhandahålla en optimal arbetsmiljö och att erbjuda ett alternativ till personlig närvaro när så är lämpligt. Det är också mycket billigare att underhålla, eftersom det inte behövs några kontor.

Akustisk isolering e-300x192

Är bullerföroreningar ett allvarligare problem än någonsin?

Ja! Det har alltid varit ett problem, även om de flesta har ignorerat det. Men eftersom utrymmet har blivit mer begränsat i praktiken har bullret blivit mer koncentrerat. Ljudet av arbete, inlärning och andra ljud lades till ljudet av hushållsapparater. Kakofoni var garanterad. Men vad är lösningen? Stänger vi alla våra öron för att blockera oönskade ljudeffekter? Detta är definitivt ingen permanent lösning. Dessutom är det uteslutet att det är nattligt.

Akustikpaneler, ljuddämpande gardiner och ljudabsorberande mattor kan vara en lösning. Och inte vilket botemedel som helst. Det är uppenbart att en sådan överbelastad livssituation inte är en liten stressfaktor. Lägg därtill det faktum att bullerföroreningar är ett stort test på nervsystemets tolerans och du kan snabbt få en stressig och spänningsfylld bild. Så om frustrationen kan minskas eller elimineras på lång sikt är den verkligen värd sin vikt i guld!

Teater, bio och mycket musik på nätet?

Utanför arbetet har också underhållningsindustrin tvingats till omställning, eftersom antalet rekreationsmöjligheter har minskat till noll under karantänen. Tack vare streamingtjänsterna har dock teater- och filmvisningar berikat livet för människor som är strandsatta hemma. Och det är inte allt. Plötsligt har shopping blivit ett problemområde. Vem ska åka? Vart ska jag åka? När? Hur? Nätbutikerna erbjöd en bekväm och säker plattform för att handla. Det som är positivt är att denna trend har fortsatt. Fler och fler människor har insett att man kan spara mycket tid och energi genom att slippa gå till affären, köa, vänta i kassan, sitta i trafikstockningar osv. för att köpa mat och andra produkter.

Ja, men för att teaterföreställningar eller filmvisningar ska bli så bra som möjligt, och inte bara visuellt, är det viktigt att skapa en idealisk akustik. Återigen kommer vi till de akustiska panelerna som gör det möjligt. På ett hörbart, öronvänligt sätt. Även om upplevelsen uppenbarligen inte närmade sig atmosfären på en teater eller biograf när det gäller atmosfären, var den hörbara produkten, när det gällde ljudet, t.o.m. studiokvalitet som adjektiv inte är en överdrift!

Atmosfären som skapas av de akustiska rekvisitan, det överdådiga ljudet och den kroppsminnesavlastande ljudabsorptionen kombineras för att skapa en miljö vars välgörande effekter fortfarande kan utnyttjas fullt ut. Och om bilden, i det här fallet ljudet, av någon anledning fortfarande är ofullständig kan det göras enkelt, snabbt och med otroliga resultat. För ett liv utan buller är ingen lyx, inget privilegium, utan ett utrymme som alla utan undantag förtjänar, liksom lugn, tystnad och en ljudupplevelse som är en fröjd för öronen!

Similar Posts