Beskrivning av skiljegardiner:

Användning av dörrgardin!

ljuddämpande-gardin-i-vardagsrummet-300x150Att dämpa omgivningens ljud är ett vanligt behov, men det kan ibland verka svårt att lösa. Detta kan vara ett problem speciellt när ett rum behöver ha flera funktioner och olika aktiviteter kan störa varandra. Visst, som nästan allt, finns det lösningar som kan användas idag, men ibland finns det bara en snabb och så kostnadseffektiv metod som möjligt. Som tur är finns det en, nämligen den ljuddämpande mörkläggningsgardinen

Vad är en skiljegardin?

Rumsval-med gardin-300x199 dörrgardinI själva verket är det inget annat än en högdensitetstextil som inte reflekterar utan absorberar ljud. Man måste föreställa sig en stor, tjock mörkläggningsgardin som effektivt kan dämpa ljud från båda sidor – till och med till den grad att vi helt kan utesluta dem. Med hjälp av den akustiska mörkläggningsgardinen är det lättare för oss att skapa en lugn och tyst miljö där vi kan koncentrera oss ordentligt på vår uppgift.

Dessa gardiner är gjorda av specialmaterial speciellt utvecklade för detta ändamål. Det räcker inte med något tätvävt tyg eftersom vi inte kommer att kunna uppnå samma effekt med det.

Buller är den vanligaste biprodukten av vår moderna värld

ljud

Många gånger inser vi inte ens hur mycket ljud som omger oss, bara när vi vill fokusera på något. Plötsligt blir grannens gräsklippare, elklocka, ambulanssiren, billjud, en kollega vid nästa bords skrivbord, dånet från en kaffemaskin etc. väldigt irriterande. Vi är faktiskt aldrig helt tysta, nästan ständigt ackompanjerade av olika röster i våra liv.

Dessa extra ljud är vanligtvis omärkliga eftersom våra öron vänjer sig vid det, vi verkar inte ens höra dem. Samtidigt kan de störa koncentrationen och avslappningen. En rumsavdelande gardin kan hjälpa oss att filtrera bort dessa så kallade tysta zoner där vi äntligen kan höra våra egna tankar.

Använda dörrgardiner mot infiltrerande ljud?

Praktiskt taget var som helst där infiltrerande ljud stör:

  • Hemma, som rumsavdelare: många mindre lägenheter har ett vardagsrum och ett sovrum i ett utrymme, vilket är problematiskt om man inte bor ensam och en slappar, den andra jobbar eller bara tittar på tv. Till exempel kan ett näthörn separerat av en akustisk gardin skapa ett lugnt hörn där du kan sova lugnt. Men det kan också vara en bra lösning om du behöver göra om vardagsrummet till ett arbetsområde och inte vill bli störd av de infiltrerande ljuden på jobbet.
  • För att skapa ett tyst rum: medan du fortfarande är hemma kan ett rum där gatans buller och ljudet från resten av lägenheten kan uteslutas komma till nytta. Detta kan vara nödvändigt antingen för arbete eller för att säkerställa rätt kvalitet på vilan. Med hjälp av skiljegardiner kan denna önskan enkelt uppfyllas.
  • På kontor där ljud utifrån distraherar: vi har redan nämnt att även om du koncentrerar dig, är även de allra minsta distraherande ofta, som att en kollega ringer två bord bort, slår på ett tangentbord, en kaffemaskin och så vidare. Om så är fallet kan det löna sig att använda speciella gardiner även på kontoret.
  • På speciella platser: till exempel i teatrar, studior, där tystnaden är viktig. På teatern kan ljud bakom kulisserna inte filtreras igenom, och när det gäller studior kan inget bakgrundsljud filtreras in i inspelningarna.

Skiljevägg med gardiner är lättare:

Gardinväggar-300x150Dörrgardiner kan snabbt lösa de olägenheter och problem som infiltrerande ljud orsakar. De kan fungera som rumsavdelare, men de som bor på högre ställen kan också fungera som ljudabsorbenter för fönster.

Med en mängd olika färger och mönster tillgängliga behöver du inte oroa dig för estetik heller. Ljudabsorberande gardiner kan vara en speciell dekoration av lägenheten, de passar perfekt in i helhetsbilden, så vi kan slå upp till två flugor i ett svep: vi kan ha ett lugnt men ändå designat hem.

Om du vill beställa och inte har hittat någon hjälp med produkten i informationen, vänligen kontakta oss. Om du vill ha information om leveranstiden, vänligen skriv till oss så att du kan få reda på den extra produktionstiden för produkten. För exakta mått, läs produktinformationen.

Kategorier: Blog