Vad är en akustisk panel?

Med akustiska paneler kan vi förbättra rumets akustik. Panelerna är tillverkade av specifika material och med specifik design
låt dem minska eller eliminera de oönskade ljuden i rummet.Vilken typ av ljudvågor dämpas av
de akustiska panelerna?Akustiska paneler används främst när reflekterande ljud eller eko stör ljudet på kontoret, studio, hemmabiosystem eller Hi-Fi-ljudsystem.

 • Yard Diffuser (11)
  QRD diffusor
  1 327 kr2 134 kr +tax
 • 3d panelek
  3D-panel
  443 kr +tax

Orsaken till störande ljud är dålig
akustik

Oavsett hur mycket tid, energi och pengar vi spenderar för att köpa den perfekta utrustningen kan vi tyvärr möta dessa problem ändå. Det beror främst på akustiken i det givna rummet vilka ljud som spelas av enheterna.

Om vi inte helt kan njuta av att titta på film eller lyssna på musik, eller studioarbetet störs av den dåliga akustiken i rummet behöver vi inte dyrare utrustning utan akustisk reparation.
Tyvärr är det många som inser detta efter att ha bytt utrustningen i ett decennium och spenderat flera HUF-miljoner.

akustisk panel

Vad är en akustisk behandling?

Akustik handlar om produktion och överföring av mekanikavibrationer och vågor i fasta ämnen, vätskor och gaser. Bland dess tillämpningar har rumakustik en betydelse ur vår synvinkel.

Under den akustiska reparationen fokuserar vi på ljudet som produceras i rummet, vi mildrar förvrängningen och efterklang som orsakas av rummet eller hallens egenskaper. De akustiska panelerna kan också hjälpa till att implementera den.

Det första steget är mätningen

Vi placerar den specifika utrustningen i ett givet rum. Rummet var konstruerat av trä och tegel, möbler, fönster finns i det eller
det är helt tomt, det finns bara stolar och människor som sitter på dem.

Alla dessa faktorer modifierar akustiken i ett givet rum, därför är det möjligt att varje utrustning låter något annorlunda beroende på var vi lyssnar på dem och vad som är rumets akustiska egenskaper.

Under akustisk behandling bestämmer vi först exakta data för akustiken i det givna rummet:

Vi tar hänsyn till rumets solida gränser

 • vad är väggmaterialet, hur stort är glasytan
 • de olika materialen baserade på energin reflekteras inte men absorberas av dem, hur är rumets symmetri, hur är intensiteten och fasen för det ankommande reflekterade ljudet vid lyssningspositionen, om det finns något

efterklang eller eko som kan förvärra ljudets kvalitet.

Planering efter mätning

Om vi känner till de akustiska parametrarna i rummet, skapar vi lösningar under den akustiska planeringen som gör det möjligt för oss att behandla de höga och basfrekvenserna och ekot och att uppnå en trevlig, hög kvalitet
ljud, fritt från störande ljud.

Hur kan den akustiska panelen hjälpa till?

Panelerna har påverkan på bas, mitt och höga frekvenser, vi kan tillämpa dem med fantastiska resultat för att behandla ekot och reflektera ljud.

Beroende på rumets storlek och förhållanden – som redan har beräknats under den akustiska mätningen – kan vi ange hur många paneler vi behöver och var ska vi placera dem för att uppnå önskat resultat. Efter placering av panelerna blir resultatet hörbart och påtagligt.

Kommer mitt rum att vara trångt på grund av de akustiska panelerna?

Nej. Vi kan skräddarsy de akustiska panelerna baserat på dina unika krav. Förutom att använda bästa prestanda material av hög kvalitet
du har möjlighet att välja akustiska paneler som passar ditt hem eller det givna rummet.

Förutom deras unika utseende stöds estetik också av placeringen av de akustiska panelerna. För att uppnå största möjliga slagpaneler bör placeras bakom lyssningspositionen på öronivå och på sidoväggarna. Utseendet på en akustisk panel ger snarare känslan av en bild, en målning eller ett foto placerat på väggarna bakom och på sidorna på soffan.

Akustiska paneler hemlagade?

Det är inte estetiskt och tjänar inte till att uppnå önskat resultat om vi försöker lösa den akustiska behandlingen av rummet med möbler, böcker, gardiner eller akustiskt skum.
Hemmagjord metod ger inte de önskade resultaten eftersom de applicerade materialen inte har rätt kvalitet och de används utan någon akustisk mätning.

Möbler, mattor har inte de ljudabsorberande egenskaperna. Ljudvågor kan passera genom dem och därmed skapa ytterligare reflektioner. Akustiskt skum absorberar bara de höga frekvenserna som bas blir ännu mer dominerande.

Varför är den akustiska panelen på Perfect Acoustic ett rätt val?

Våra akustiska paneler har utmärkt ljudabsorption
därför är de lämpliga för att absorbera ekon.
Kvalitetsmaterial som används av oss säkerställer att tack vare deras effektiva ljudabsorptionsegenskap kan vi uppnå bra resultat även om vi använder färre akustiska paneler.

Målet för våra akustiska paneler är inte ljudisolering, dvs att förhindra att ljudet flyr ut från rummet. Paneler kan minska men kan inte
helt eliminera resonanserna i rummet.
Ljudtrycket i ett akustiskt behandlat rum kan minska med 15 db vilket vi hör betydligt tystare i ett annat rum.

De påverkar mestadels på låga, mellersta och höga frekvenser genom att effektivt behandla ljudet som reflekteras från tidiga reflektionspunkter.

Användningen av akustiska paneler förbättrar rymden, ljudet blir klart och fritt från snedvridningar. För att uppnå detta i studior kan vi också behöva behandla golvet, hörnen och takhörnen förutom sidoväggarna.

Under beredningen av våra akustiska paneler ägnar vi särskild uppmärksamhet åt individuella behov, våra produkter kvalificerar sig för att vara en del av rumdekorationerna.

I videon ovan kan akustiska paneler ses efter körning.

De akustiska panelerna som produceras av Perfect Acoustic är konstruerade baserade på exakta matematiska beräkningar och använder endast råvaror av högsta kvalitet för att uppnå önskad effekt. Våra produkter har den mest effektiva ljudabsorptionsförmågan på marknaden.
Vi gör våra akustiska element för hand och testar dem ständigt. Tack vare vårt stora utbud av färger och mönster, liksom vårt sortiment av storlekar, kan de vara dekorativa tillbehör för nästan alla rum.

Materialets ljudabsorptionsförmåga

Objekt och material som kan absorbera ljud kallas ljudabsorbenter. Det mesta av ljudvågens energi till deras yta omvandlas till värme genom friktion.
Massiva, hårda, platta material som betong, tegel, glas och plattor har inga ljudabsorberande egenskaper alls. De återspeglar ljuden och orsakar obehagliga skrattekon. Om akustiska överväganden inte beaktas vid utformningen av en byggnad, kan endast retrospektiv akustisk behandling övervägas. För att musiken, filmen eller till och med talet du lyssnar på i rummet ska vara tydlig och förståelig måste de reflekterade ljuden elimineras med hjälp av akustiska paneler.
Möbler, textilier och andra heminredningar absorberar lätt höga toner, men djupa toner bidrar till deras problem.
Vi kan lösa dessa akustiska problem med korrekt strukturerade material som används i rymdakustik.
Beroende på deras flexibilitet och densitet fungerar trä som en effektiv ljudavsugare och ljudisolator. På grund av sin höga kroppstäthet är akustisk bomull också utmärkt för ljudisolering och ljudabsorption.

Kategorier: Tutorial