Ljudisoleringsmaterial:

En översikt över de bästa ljudisoleringsmaterialen

Det råder ingen tvekan om att själen i ljudisolering och korrekt akustik inte bara ligger i formen utan också i designen. Kärnan i det hela ges bäst av rätt materialanvändning. Det är värdelöst att ha en noggrant, konstruerad ljudisolerad panel om den är gjord av fel material. Det är därför värt att gå igenom de material som är av enastående betydelse inom området för korrekt akustik och ljudisolering.
Inget av de ljudisolerande materialen fungerar perfekt på egen hand

Hemligheten med den mest effektiva ljudisoleringen ligger i det faktum att panelerna är sammansatta av olika lager – detta absorberar inte bara ljudet utan fördelar det också ordentligt på ytan. Dessutom finns det ett frekvent behov av att dessa paneler får ett salongsliknande utseende. Det mesta av ljudisolering kan behövas inte bara i studior, utan även i hem, biografer och olika verkstäder och mötesrum. Dessutom är behovet av adekvat ljudisolering i våra egna hem mycket större idag, eftersom utvecklingen av den privata sfären har blivit allt viktigare i dessa dagar. Paneler som fungerar utmärkt även i sådana hem måste vara både snygga och praktiska. Det spelar dock ingen roll vilka material som används. Följande är en lista över de vanligaste ljudisoleringsmaterialen som hjälper dig att välja rätt delar på ett riktigt förståeligt sätt. Oavsett om det är paneler, mattor eller andra tillbehör kan vi välja mellan utan att välja rätt material.

Akustisk siden och bomull

Foto-300x164

Dessa är bland de mest mångsidiga ljudabsorberande materialen. Båda är kapabla att absorbera ljud av betydande intensitet genom sin speciella träning. Viktiga material inte bara för direkt isolering av väggar, utan också för tillverkning av olika isoleringspaneler och ljudabsorbenter. Tack vare deras lättanvända egenskaper är båda också perfekta för att skapa paneler som inte bara är extremt effektiva, utan lika estetiskt tilltalande. Även för paneler som står sig som konstverk i sig. Fodret på sådana paneler är till stor del akustiskt läder eller stenull. Akustiskt läder kan å andra sidan också användas som ytterhölje. Dess tätt vävda material gör att den absorberar ljud per membran. Därför kan den användas som en viktig råvara för djupa ljudabsorberande membran. Med hjälp av akustiskt läder gör de även basfällor som nästan helt klarar av att absorbera djupa ljud. Frigolit och akustiskt skum kan bara absorbera höga toner på egen hand – till skillnad från akustiskt siden.

Tall

käkeTall är faktiskt ett av samlingsnamnen för den vanliga tallen. Vi pratar om en vida känd träsort, som är ett mycket populärt industriträ. Den är hårdare än gran eller lärk, men har tallens lätta och lättformade egenskaper. Det är att föredra eftersom det är en slitstark men ändå lättformad träsort. Typiska applikationer är inom möbelindustrin och trädgårdsnäringen. Det är dock få som vet att furu också har utmärkta ljuddämpande egenskaper. Det beror på det för tall typiska hartsinnehållet, som tillsammans med träfibrer fungerar som en slags skiktad, naturlig ljudabsorbent. Förutom att vara en fantastisk ljudabsorbent ger den också en utmärkt estetiskt tilltalande upplevelse. Ett snyggt utseende är ofta väldigt viktigt i en ljudisolerad panel. Oavsett om du vill ljudisolera en musikstudio eller ett rum i ett familjehus, ger paneler i furu eller helt trä diffusorer ett modernt, speciellt och unikt utseende i alla typer av rum.

PES och bomullsblandning

Verdunkelungsvorhang-Kat.-263x300PES är ett förkortat namn för polyester, som, i blandning med bomull, är en utmärkt råvara för att göra akustiska gardiner. Tätvävda textilier är utmärkta för att absorbera och absorbera ljud vid fönster. Tack vare bomullsfiberstrukturen mjukar den inte bara upp utan förhindrar också studs. Och PES ger tillräcklig flexibilitet och dränering.

Ljudisolerande material inkluderar läder och konstläder

Lädervaror-300x212

konstlädervaror

Ett av de bästa ljudisolerande materialen efter bomull är naturligt läder. Textilläderversionen är dock mycket vanligare på grund av den billigare prisklassen. Detta ändrar dock ingenting på de egenskaper som äkta läder representerar inom ljudisoleringsområdet. Å ena sidan dämpar textilfibrerna i konstläder ljudet på liknande sätt, och å andra sidan används konstläder av högsta kvalitet för ljudisolering. Därför är det ingen kvalitetsskillnad mellan dem, på sin höjd uppvisar de viss skillnad vad gäller hållbarhet – så det är ingen slump att äkta läder är mycket dyrare. Det är inte bara naturligt och kostnaden för att producera det höjer priserna, utan även dess hållbarhet och livslängd. Du kanske vill välja från ovanstående om du vill implementera kvalitetsljudisolering.

Kategorier: Blog