I vår allt mer bullriga värld är det en allt större utmaning att skapa ett lugnt boende. Lyckligtvis är det inte en omöjlig uppgift eftersom ibland räcker det med några bra idéer för att utesluta stressorsakande ljudsmogg från vår miljö.

Ljudabsorption blir lösningen!

Ljudabsorberande element kan vara akustiska produkter som utformats speciellt för detta ändamål, men hemgjorda lösningar kan också hjälpa mycket om du bor eller arbetar i ett bullrigt, livligt område. På ett bullrigt kontor är det mycket mer stressigt att koncentrera sig än i en tyst, lugn miljö, så arbetseffektiviteten kan också ökas med eftermontering av ljudisolering.

Ljudisolering med frontvägg

Eftersom de akustiska aspekterna ofta är minst beaktade när det gäller byggnader är det inte konstigt att de flesta byggnader har obehagliga akustiska egenskaper, som lyckligtvis kan förbättras i efterhand, till exempel genom att använda frontväggar. Den är utmärkt när det gäller ljudabsorption, men nackdelen är att den är ganska arbetskrävande. Om det är dags att renovera ditt hem bör du definitivt överväga detta alternativ. Även om det är effektivt bör det inte förbises att det kräver tillräckligt med utrymme eftersom glas eller stenull är 8-10 cm tjockt mellan stöden.

Med ljudabsorption mot ljudsmog

Inte bara kan vi skydda mot buller utifrån genom att ljudisolera väggar, golv, tak och installera moderna dörrar och fönster, utan vi kan även placera ljuddämpande material inomhus.

Hexagon-panel-soffa-snabb-300x300Ljudabsorberande överdrag kan vara extremt mångsidiga. De förhindrar reflektion av ljud, minskar ekot, vilket avsevärt ökar känslan av komfort. Vi kan skydda mot ljudsmogg med mjuka material, ljuddämpande gardiner och akustikmattor. Traditionella versioner är också lämpliga, men vill du få ut det mesta av dem vad gäller ljudabsorption kan du även få tag i akustikgardiner och mattor. Den senare kan givetvis även användas som väggljudabsorberande mattor. Dessutom är det en kostnadseffektiv lösning för att personalisera inredningen. En oändlig mängd variation är tillgänglig.

Låt oss stoppa spridningen av ljud

De stora utrymmena tillåter fritt ljud, vilket är särskilt fördelaktigt för en konsertsal, men inte så mycket i en kontorsbyggnad. Om möjligt är det lämpligt att använda rumsavdelare eller rumsavdelare. Skärmarna ser inte bara bra ut, de är lätta att flytta, så de kan snabbt och enkelt placeras där du vill ha dem. En bokhylla eller arkivskåp packad med större böcker förhindrar också oönskade ljud och minskar deras volym något.

Ljudisolerande paneler

Fotoakustiska paneler ..- 300x200

Det ser ut som en konstnärligt utförd bild, men ändå mycket mer än så, och dess hemlighet ligger i dess struktur. Den består vanligtvis av flera mjuka bitar. Den kan hängas upp var som helst om vi vill bryta ljudets väg i ett större utrymme. Den finns i en mängd olika färger och former, den kan varieras fritt, så det kan skapas ganska unika lösningar, som också kan förbättra rummets design. Den kan till och med hängas runt sängen som en himmelsstol i sovrummet. Effekten kommer att märkas omedelbart. Det gör resten mycket lugnare. Men vi kan också isolera oss från de oönskade ljud som riktas mot oss när vi arbetar. Om vi ​​lyssnar på någon form av avslappningsmusik medan vi arbetar eller kopplar av, kommer den att vara mycket mindre utspridd i rummet så att vi inte kommer att störas av andra med våra aktiviteter.

Isoleringen av bullerkällan bör inte heller glömmas bort

Det finns många maskiner på ett kontor eller till och med i vårt hem som avger olika ljud under drift. Om möjligt, försök att placera dem så långt bort från den punkt där du är mest på jobbet. Skrivaren, kopiatorn och dokumentförstöraren kan också omges av ljudabsorberande material för fantastiska resultat.

Ljudabsorption med stil

Möbler spelar också en viktig roll för intern ljudabsorption, eftersom den också förhindrar oönskat ljud och neutraliserar eller sprider det beroende på dess egenskaper. Inte bara möblernas design och sofföverdraget spelar en viktig roll för att skapa behagliga akustiska förhållanden, möblernas material är också viktigt. Detta gäller särskilt för träarmaturer. Tall, ek och svart valnöt är inte bara pråliga, utan har utmärkta ljuddämpande egenskaper. Ineffektiva och fula lösningar som frigolitpaneler, ägglådor och plastsvampar kan glömmas bort. De ser inte bara besvärliga ut, de gör till och med situationen värre, eftersom de inte är kapabla att eliminera smogen.

En stor garderob absorberar endast ljudvibrationer, vilket också kan vara ett alternativ till ljuddämpning. Dessutom innebär det inte en extra kostnad, eftersom det finns i alla hushåll. Den ska placeras intill väggen som gränsar till rummet från vilket bruset hörs. I detta avseende är en bokhylla fortfarande ett bra alternativ, men en sofistikerad tavelvägg kan också bidra till att göra en bullrig granne mer intim.

De flesta av idéerna som listas är extremt enkla och billiga att implementera. Det är såklart upp till oss i vilken utsträckning vi vill göra mot röstsmoggen. De bästa resultaten kan uppnås med hjälp av en specialist, som använder ett speciellt instrument för att designa ljudabsorptionssystemet genom att utföra akustiska mätningar.

Kategorier: Blog