Vi testade Yamaha HS8 aktiv studiomonitor!

Vi besökte staden Piliscsaba, en heminspelning och mixning av ljudstudio. Det 18 kvadratmeter stora garaget i familjehuset omvandlades till en studio, och hemmabiosystemet låg också här. Rummet är akustiskt nästan perfekt, men taket har ännu inte behandlats och orsakar reflektioner längs taket. Men genom att placera några akustiska paneler kan detta problem lösas mycket snabbt och enkelt. Ägaren bjöd in vårt företag att testa Yamaha HS8-högtalarna.

Resultatet av japansk precision – felfritt ljud!

Vanligtvis Yamaha-HS8-S

Medborgarna i den stigande solens land kännetecknas av precision, exakt arbete och strävan efter perfektion. De vill också ligga i framkant när det gäller ljud- och hi-fi-produkter, så de gör sitt bästa för att Yamaha-produkter ska fungera bra. Företaget grundades på 1800-talet, som först begränsades till tillverkning av musikinstrument. Sedan 1978 har Yamaha-högtalare också dominerat högtalarmarknaden. Idag bär många ljud- och hi-fi-enheter detta varumärke.

En mellanhögtalare – med högsta kvalitet

Det kan sägas att Yamaha HS8 är en av de mest populära bland studioskärmar. Tack vare allt detta å ena sidan är dess extremt överkomliga pris (tillgängligt runt 300 EUR), liksom dess riktigt högkvalitativa, minimalistiska design och fantastiska ljud. Tillgängligt i svart och vitt är det snygga, enkla utseendet på den cirka 10 kg högtalaren först gillad. Högtalarboxen är tillverkad av MDF-paneler, vilket avsevärt minimerar resonanser.

Yamaha HS8-klassificering

Det finns olika inställningsalternativ på baksidan av lådan, till exempel ”Room Control”, för att undvika problem som kan uppstå om du placerar högtalaren för nära väggen. (Annars är högtalaren konstruerad så att den ligger minst en och en halv meter från väggen.) High Trim EQ har också möjliggjorts med den här modellen. De två ljudkontakterna, XLR och TRS, finns också på lådans baksida, liksom lösenordsnivåkontrollen. Symmetriska och asymmetriska kablar är också möjliga.

Yamaha – det bästa av ljudet!

Den tvåvägs, 8-tums subwoofern drivs av en 75-watt inbyggd förstärkare, och den metallgitter-skyddade, utåtböjda dome-diskanten har också sin egen inbyggda förstärkare med 45 watt effekt, för en totalt 120 watt effekt. Vi riskerar att säga att högtalarens prestanda är imponerande även utan en separat subwoofer!

Ytterligare information

-Magnetisk avskärmning

Tvärväxelfrekvens: 2000 Hz

-Frekvensrespons: (-10 dB) 38 Hz till 30 kHz

Testa Yamaha-HS8

Vi dök ner i stigande djup – Yamaha Test Listening

Yamaha HS8-högtalare

Brahms ungerska dans framfördes först. Alla stränginstrumentens strängar svängde rent och exakt. Som ett resultat av det verklighetstrogna ljudet såg vi också bandet och dirigenten framför oss. Vi kunde njuta av harmonin med vackra, jämna ljud.

Vi fortsatte testet med elektronisk musik. Aviciis populära sång, Levels, lät balanserad, detaljerad och skarp. Vi var försiktiga med volymen eftersom kapaciteterna i den inte alltför stora studion sätter gränser. Vi upplevde en liten gnissla i höga intervall, men med det höga ljudfiltret kunde vi lätt korrigera detta lilla fel.

Djurfoto av Martin Garrix

För att testa basljuden använde vi rytmerna från Martin Garrix: Animals. Kraftfull, fast och tydlig bas övertygade oss om Yamaha HS8s excellens. I de lägsta intervallen låter basen lite ”svampig”, kvävd, så det rekommenderas att använda ett basfilter. Förutom de skarpa topparna koncentrerades mellanklassen, inte alls i bakgrunden.

Eftersom studion också fungerar som ett biografrum testade vi också högtalarna inom detta område. “Call of the Wild” spelades i biografer med Harrison Ford i den spännande äventyrsfilmen som var vårt nästa testämne. Vi kan gå i beröm över kunskapen om Yamaha HS8 när det gäller film. Tydliga och realistiska ljudeffekter, mullrande djupt, begripligt tal präglade de ljud som bildskärmen utstrålade.

Sammanfattningsvis

Yamaha HS8 aktiv studiomonitor är oslagbar i sitt prisklass. Det skulle också klara mycket dyrare högtalare. Det kan vara ett utmärkt val, även för professionella ljudstudior, särskilt för ljudmixning, men också för inspelningar.

För mer seriösa jobb skadar det dock inte att få en subwoofer för att få riktigt slagande djup. Diskanten är skarp, resonerar snyggt, mellanområdet undertrycks inte av de andra frekvenserna, basen är bestämd och kraftfull. Krypning under diskant kan kontrolleras med diskantfiltret. Vi rekommenderar större rum med minst 25-30 kvadratmeter. Det goda priset, det rena, smakfulla högtalarhuset, förstärkningssystemet på 120 W, det höga ljudfiltret placerar tydligt den japanska tillverkarens bildskärm bland vinnarna!

Similar Posts