Varför använda en väggpaneler?

Väggabsorbenter fungerar främst som ljuddämpare, men vissa typer kan även användas som diffusorer.

Därför kan de delas in i flera kategorier:

Deras användning beror till stor del på panelernas placering och det bostadsutrymme vi vill ljudisolera.

Varför bry sig om akustik?

Akustik, och dess brister, genomsyrar varje dag i våra liv. Oftast är vi omedvetna om dem. Men när man stör sig på ekot i ett rum, eller hi-fi-ljudet inte låter som man förväntat sig, så är orsaken den dåliga akustiken i rummet. Detta är bra att veta, särskilt eftersom ljudföroreningar kan vara till en hel del besvär och även orsaka fysiska problem i våra liv.

Hos vissa kan koncentrationssvårigheter förekomma, medans andra blir med tiden misstänksamma pga regelbunden huvudvärk eller kronisk, överdriven trötthet. Man kan bli förvånad när man för första gången konfronteras med att dessa symptom kan spåras tillbaka till en så banal orsak som dålig akustik. Och även om själva orsaken kan verka enkel, är lösningen inte lätt.

Hur är den ideala akustiken med väggpaneler?

Av ovanstående kan det nästan tyckas att optimalt ljud är ouppnåeligt. Det är det inte. Ekofritt, rent, dynamiskt ljud är baserat på absorption och spridning av djupa ljud. Hemmagjorda lösningar räcker inte. Dessutom, som vi antydde ovan, har placeringen också stor betydelse.

Väggabsorbenterna är gjorda av testade, certifierade premiummaterial och ser dessutom bra ut. Så de har även en dekorativ funktion. Det får inte finnas något hinder för deras förvärv. Ekonomiskt kostar de betydligt mindre än den tid och energi som går åt för hemmagjorda lösningar. Det är onödigt att experimentera själv; undvik frustration, ilska, förbittring och förtvivlan!

 

Det låter inte som jag vill

Vi tar en titt på frågan om akustik genom ett vardagligt exempel som orsakar mycket irritation. Anta att du har ett hemmabiosystem av hög kvalitet med alla möjliga tillbehör. Köpet är en seriös ekonomisk investering, även för den mest grundläggande modellen. Installationen är klar, allt är äntligen på plats hemma, men i det stora ögonblicket uteblir den förväntade överväldigande ljudupplevelsen. Entusiasm åsidosätts omedelbart av tvivel och frustration. Man undrar om det är problem med inställningarna, så man börjar finjustera, men hur man än skiftar potmetrarna hit och dit är läget oförändrat. Ljudet förblir värdelöst.

Innan hemmabiosystemet lär sig att flyga ofrivilligt, är det värt att överväga lokalens akustik. Många försöker då med att använda akustiskt skum och frigolit, men ändå får man inte till en acceptabel ljudupplevelse.

akustikpaneler i en biograf

Varför hör jag inte vad jag förväntar mig?

Därför att dinsiteten av dessa två material gör dem olämpliga för att absorbera eller sprida låga ljud. Å andra sidan dämpas de höga tonerna, så det kan till och med verka bättre till en början, eftersom reflektionerna i det övre ljudområdet minskar. Men senare kommer det att komma fram att allt inte står rätt till ännu. Basljuden kan gradvis kännas förstärkta, basen kan förvrängas, man kan uppleva ett eko, och till råga på allt få känslan av burkigt “rumsljud”. Och inte något av dessa förekommer vid korrekt akustik.

Gäller detta bara hemmabiosystem?

Nej, inte alls! Som nämnts ovan är ljudföroreningar en av vår tids folksjukdomar. Vissa människor inser inte ens hur många maskiner som surrar, skramlar, ringer runt dem. Om vi ​​tar enbart hushållsapparater som utgångspunkt kan vi redan nu se att vi utsätts för många decibel buller varje dag. Som vi har antytt så har detta sina egna skadliga konsekvenser. Men det behöver inte vara så här. Främst för att det finns en bekväm, effektiv och visuellt behaglig lösning.

Tack vare sin specifika design är väggpaneler designade för att hantera akustiska oegentligheter i alla rum. De är pålitliga, av hög kvalitet, men det som är extra är deras design. Så det förutom att de är oslagbara i ljudabsorption, så klär de till och med sin omgivning. De finns i flera färger, så att du kan skräddarsy ditt köp för att passa dina individuella behov. På så sätt kan de smälta in i harmonin du skapat i ditt hem. Och inte bara hemma! Väggpaneler kan också vara till stor nytta på arbetsplatser, utbildningsinstitutioner och i offentliga utrymmen.

BG

Similar Posts