Vi har testat NAD T787 AV-mottagaren!

Varumärket NAD blev känt på 1970-talet. Det köptes av ett kanadensiskt företag 1999, men fortsätter att sträva efter att behålla NAD: s detaljer och unika stil.

Funktioner

ZESILOVAC NAD-T787

Den 7-kanals förstärkarens yttre design kännetecknas av enkelhet och estetik, med en stor volymkontroll på frontpanelen. Det finns inget gångjärnslock som skulle dölja ännu fler kontrollknappar dolda bakom. Den stora skärmen är väldigt lätt att läsa, menysystemet är tydligt och transparent. Knapparna är ganska känsliga, själva enheten är ganska stor och tung med sina 25,2 pund. Förstärkarens effekt är 200 watt per kanal, 8 Ohmon. Tack vare sin modulära design kan den utökas ytterligare med HD-ljud, High End Audio, Video, 3D, HDMI-expansion och High End-videomoduler.

PANEL T787

Kontaktdonen är guldpläterade, signal-brusförhållandet är 93 decibel och frekvensöverföringen är mellan 20 Hz och 20 kilo Hz. Den är utrustad med en AM / FM-radiomottagare, sju HDMI-ingångar, tre komponentvideo- och fyra S-videoingångar samt 3-3 optiska och koaxiala digitala ingångar. Den har också ett hörlursuttag och sju kanaler och två subwooferutgångar bland förstärkarens funktioner. Vi gömmer oss bakom en utskjutande panel och hittar en annan A / V-ingång. Den har 3D, 1080p / 24-stöd, samt Dolby True HD, Dolby Digital Plus, DTS HD-avkodare, och AV-mottagaren har också en multiroom-funktion. Den automatiska högtalarinställningen och mätmikrofonen hör också till förstärkarens funktioner. Det fungerar med en stor toroidformad transformator.

Audyssey-program

Inventilationssystem OVER

Vi har också upptäckt XM-, iPod-portar och naturligtvis kan vi använda Audyssey MultiEQ XT-kalibreringssystemet med den här enheten. Vi kan göra inställningarna med hjälp av mätmikrofonen. Tack vare EARS-surroundläge kan den konvertera stereokällor till flerkanaliga, och i direktläge kan den överföra icke-digitala, analoga signaler som från skivspelare eller fonoförstärkare. Det är extremt enkelt att installera och orsakade inga problem.

Två fjärrkontroller ingår i T787. En används för att styra den andra zonen, basen har en stor fjärrkontrollsbelysning som, när vi tar den i handen, tänds praktiskt taget direkt. Du kan också styra hur länge den tänds. Det fungerar med fyra AA-batterier, batterierna i batterifacket skramlar lite. Annars passar fjärrkontrollen mycket bra i handen, den har logiskt ordnade knappar på den. Inställningarna i programvaran för rumskalibrering var ganska korrekta. Detta var också en trevlig överraskning eftersom annars kan rumskorrigeringsprogrammen inte göra perfekta inställningar, eftersom de i första hand mäter ljudtryck, och de inte kan kompensera för akustiska fel i rummet. Det är också därför du, om du vill få en perfekt film- eller musikupplevelse, måste vara uppmärksam på den akustiska förbättringen av rummen.

Testa

Vi testade förstärkaren i ett genomsnittligt vardagsrum i en lägenhet i en gammal villa. Väggarna var gjorda av tegel, möblerna var klassiskt eleganta. Vi gav ägaren några tips om hur man kan förbättra akustiken, eftersom mätningen resulterade i reflektioner och stående vågor som försämrar ljudet avsevärt. Det kommer definitivt att vara värt att placera ljudabsorberande och diffusorpaneler på väggarna i framtiden. Vi började testa med ett par Dali Oberon 7 stående högtalare och en Velodyne SPL 1200 Ultra subwoofer.

Repetitionen började med en film. 2008 släpptes den amerikanska äventyrsfilmen The Mummy- The Tomb of the Dragon Emperor, och vi började testa förstärkaren. Vi upplevde täta, exakta ljud, ordentlig dynamik och intensiv bas. Förstärkaren gav solid bas och ett naturligt, verklighetstrogen ljud. Vi tittade sedan på den musikaliska, romantiska filmen Coyote Ugly. Vi var också nyfikna på de musikaliska detaljerna och vi behövde inte bli besvikna. Vi kunde njuta av accentuerade mellanklasser, percussiv bas och balanserat klart ljud.

Till förmån för ljudfläktar testade vi också förstärkaren för att lyssna på musik. Vi lyssnade på låten Imagine Dragons Natural. Enheten levererade en mycket fin, balanserad stereobild, basen var också helt på plats och lät ganska intensiv, tät och exakt. Men vi upptäckte också brister i ljudet. Diskanten var ofta för levande och vi saknade detaljer och subtilitet.

Vår åsikt

Zesilovače T787

NAD 787 AV-mottagaren har en mycket trevlig, yttre design, ett enkelt och rent utseende. Vi kunde uppleva täta ljud, intensiv bas och accentuerade mellanklasser. Tack vare det resonansfria huset kunde vi njuta av verkligt distorsionsfria, rena resultat. Stereoljudet var också utmärkt, vi kan rapportera harmoniska, balanserade ljud. Vi har funnit att ju högre ljudtrycksnivå (SPL), desto bättre kan förstärkaren låta. Det finns dock fortfarande utrymme för förbättringar för designers när det gäller detaljer och subtilitet, och det vore värt att förfina den förvirrande, ibland överdrivna livligheten som upplevs när det gäller höga toner. Vad som var ännu mer negativt är att denna förstärkare har en hel del funktioner. I denna prisklass förväntas dock mycket fler funktioner.

När du väljer förstärkare, kom ihåg att du vill använda den för att lyssna på stereomusik eller titta på filmer. Det finns modeller som är ett utmärkt val i båda fallen, T787 är en sådan modell.

Skriven av Róbert Polgár