Sony VPL-VW 570ES 4K 3D hemmabioprojektorgranskning

Sonys 4K-projektorer kan med rätta konkurrera med JVC-projektorer med liknande funktioner. VW 570ES-projektorn har 1800 lumen ljusstyrka, motorfokus och zoom samt motoriserade linsförskjutningsfunktioner. Vid 14 kg är enhetens ljudnivå 26 decibel och tillverkarens lamptid är cirka 6000 timmar. (Beroende på användning.)

Låt oss titta närmare på projektorn!

sony-vpl-vw-570es-proyector-wit

Det finns ventilationshål på båda sidor av linsen för att säkerställa korrekt ventilation. Den har två HDMI-ingångar på sidan, som båda stöder 18 Gbps 4K HDR-överföring, vilket innebär att den har kapacitet för 60 bilder per sekund. USB, RS232, IR minijack, 2 x 12 V trigger och Ethernet-kontakter finns också på projektorn.

sony-vpl-proj.-dach

Sony 4K UHD-logotypen syns överst på projektorn, anslutningarna är infällda i chassit, så att den kan döljas när den placeras i taket eller bordet. Glaslinsen är i mitten och en strömlampa är placerad ovanför linsen. Tyvärr visas fingeravtrycken på den blanka plastfronten ganska snabbt. Omgiven av en linskrage med bronseffekt skyddas linsen av ett plastskydd som glider fram på linsen när det inte används. Detta kan orsaka problem med takmontering eftersom den här lilla filten kan vara i vägen.

vpl-vw projektor bakplan

Fjärrkontrollen är stor, väldesignad, lätt att se och lätt att använda. Högtrycks 280-watts kvicksilverlampa har en livslängd på 6000 timmar när den används i lågt läge, men med 4K HDR-innehåll förväntas denna livslängd förkortas. Kontrasten är 350 000: 1.

Andra funktioner

Native 4K SXRD (Reflective Display with Silicon X) -teknologi erbjuder en upplösning på 4096 x 2160. Vi rekommenderar Sony-projektorn för medelstora och större biografer. För en 100-tums bild rekommenderas ett avstånd på 3,05 till 6,28 meter, och för en 120-tums bild är 3,67 meter det perfekta avståndet.

Bildpositionsminne lagrar inställningarna. Dynamisk iris ökar kontrasten och justerar ljusstyrkan medan Sony Realisations bildförbättringsfunktion optimerar utseendet ytterligare. WCG-Wide Color Gamut är utmärkt, det vill säga ett brett utbud av färger finns tillgängliga. Det finns flera bildinställningar: Cinema 1-2, Reference, TV, Game, Bright Cinema och Bright TV. Tack vare förfiningsfunktionerna för Motion Flow kan ytterligare inställningar göras med lägena True Cinema, Smooth Low, Smooth High, Combination och Impulse.

Bildinställningar

sony-vw570es-proj.

Vid testning verkade Cinema 1-bildläget ljusare med lite TV-effekt, och lägena Reference och TV var mindre kontrasterande. Om du inte använder projektorn i mörker är Bright Cinema det bästa valet, men för oss har True Cinema blivit mest. Projektorn är ganska högljudd under drift, men om den används i ett filmrum med ett bra ljudsystem kommer den antagligen inte ens att dyka upp. 3-chip SXRD-projektorn visade sig ha bättre ljuskontroll, djupare svarta nivåer och bättre dynamisk kontrast och dynamisk iris.

sony-real.creation-funktion

Enheten har också ett CMS-färghanteringssystem och tvåpunkts vitbalansfunktioner. HDR10 och HLG-kompatibel, men stöder inte Dolby Vision och HDR10 +.

Reality Creation och Motion Flow-raminterpolering förbättrar och skärper bilden ytterligare.

Projektor eller TV? Det här är frågan!

TV-apparaternas skärmstorlek är begränsad, de kan vara ganska tunga, vilket gör transport och installation svårare än i fallet med en projektor. Projektorer kan projicera nästan vilken bildstorlek som helst, beroende på typ och storlek på rummet. De är väldigt enkla att fästa och placera, men du behöver också en skärm av rätt storlek och kvalitet, vilket i sin tur kan ta en hel del utrymme. När det gäller bildkvalitet är LCD- och plasmatelevisioner nästan oslagbara för tillfället. Projektorer kan projicera mer levande och naturliga färger. Kontrasten är helt klart bättre än TV-apparater, eftersom ljuset som projiceras av projektorerna på grund av reflektionerna minskar kontrasten såvida det inte blir helt mörkt i rummet.

Projektor kontra tv

Projektorerna rekommenderas främst för att titta på filmer, hemmabiosystem, använda en onödig projektor för att titta på enkla TV-program, eftersom standardupplösta bilder kommer att se hemskt ut på en stor skärm och projektorlampans livslängd förkortas av alltför frekvent användning. Lampornas livslängd är också begränsad. Naturligtvis beror det också på användningen, men lampbyte är ett mycket dyrt tidsfördriv, laserprojektorer är ett undantag, men om du väljer en laserprojektor måste du räkna med att bildkvaliteten inte blir perfekt. Till och med de dyraste projektorerna av bästa kvalitet har basljud under drift, vilket kan vara irriterande för vissa. TV-apparater har en mängd ingångar och ytterligare funktioner, medan projektorer bara har grundläggande ingångar. 3D-innehåll som projiceras av projektorer är å andra sidan mer perfekt och bättre än TV-apparater.

Sammantaget kan man säga att tv-apparater är mer mångsidiga, har bättre kontrast och inte kräver en projektionsskärm, vilket kan ta mycket plats. Men om du vill välja en enhet för ditt hemmabiosystem, titta på filmer, rekommenderar vi projektorer.

Kom på bio!

Projektorn är ansluten till en ca. Vi testade det i ett 30 kvadratmeter stort vardagsrum, där akustiska paneler användes för att förbättra ljudet i rummet för att säkerställa det idealiska ljudet från hemmabiosystemet, och traditionella gardiner ersattes med tjocka, tätt vävda ljudisolerande akustiska gardiner, vilket inte bara förbättrar akustiken utan också fullständig avbländning.

Plafonový-projekt Sony ChK v570es

Bilden som projiceras av hemmabioprojektorer blir bara skarp och tydlig om rummet kan mörkas nästan helt som i en riktig biograf. Vi tittade på thrillern 2014 Innan jag lägger mig. Nicole Kidman och Colin Firth är huvudpersonerna i denna spännande film, historiens mystiska atmosfär är ganska mystisk. Sony-projektorn producerade skarpa, tydliga bilder, vackra, naturliga färger, kontrasten var felfri och svartnivån var tillräckligt djup och intensiv. Vi tittade på filmen i HD-innehåll, det var absolut inget problem med kvaliteten. Vi försökte också bildinställningarna, färgerna blev blåa i rent vitt läge, så vi försummade detta.

Därefter såg vi sci-fi, thrillerfilmen The Darkest Minds, som visades 2018. Sony-projektorns prestanda var perfekt, djupet på svarta nivåer var felfritt, vi såg också färgerna och kontrasten perfekt.

Slutsats

Designern av VPL-VW570ES-projektorn är definitivt berömd för att ha producerat en projektor vars bildkvalitet är nära en TV-skärm. Den svarta nivån är intensiv, detaljerad och naturlig för kvaliteten på de projicerade bilderna, färgerna är vackra och levande. Jämfört med JVC DLA NX7-projektorn gillade vi Sony bättre, men vi hittade också något stötande här, till exempel det faktum att en separat bildinställning krävs för att använda SDR och HDR, och den här projektorn är ganska bullrig i fullläge. Det senare problemet kan undvikas om ditt hemmabiosystem består av högtalare av högsta kvalitet. Missa inte den akustiska behandlingen av rummen, för även de bästa högtalarna kan inte leverera felfritt ljud om akustiken inte stämmer!

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts