Vi har testat Polk Audio PSW10 subwoofer!

1972 grundade Mathew Polk, Sandy Gross och George Klopfer ett företag som heter Polk Audio, som tillverkar ljudprodukter. Företaget har sitt huvudkontor i San Diego, Kalifornien och övertogs 2006 av Directed Electronics. Polk Audio är ledande inom distribution av ljudprodukter och har under åren vuxit till att bli en stark konkurrent och erbjuder utmärkta produkter och utmärkt ljudkvalitet till ett överkomligt pris.

Polk Audio PSW10 -funktioner

-Utgångseffekt 500 watt

-Dynamisk effekt 100 watt

-Frekvensöverföring 40 – 160 Hz

-Justerbar delningsfrekvens

-Automatisk avstängning och standby

-Volymkontroll

-Fasomkopplare

-Linjeingång

-Högtalare

-Subwoofer diameter 250 mm

-Mått: 356 x 365 x 401 mm

Subwooferskåpet av minimal resonans MDF är utrustat med inre förstyvningar som ger utmärkt renlighet även i de djupaste områdena. Perfekt även för hemmabiosystem.

SW10 kan enkelt anslutas till din befintliga musikstereo via online- eller högtalarnivåanslutningar. Den dynamiska lågpass-crossoveren anpassar subwooferljudet till de andra högtalarna.

Utseende

PSW10: s standardformade boxform skiljer sig inte från subwoofers från andra märken. Finns i två versioner: vinyl i körsbärsfärgad och svart ekvinyl. Båda har en yta av hög kvalitet, så att de kan integreras perfekt i stilen och färgerna på moderna hemmabio- eller ljudsystem.

Design

Polk Audio PSW10 subwoofer testrapport

PSW10 -subwoofern är utrustad med en tjock baffel, det traditionella träklossen är tillverkad av titan. Den har ett förstyvt hölje och eliminerar tack vare sin dämpade design stående vågor och snedvridningar. Guidad och finjusterad basport för att producera maximal bas är ett av de viktigaste elementen i en subwoofer. Den har också laserbaserad KlippelDistortion-mätteknik som minskar ljudförvrängning och ger djup och exakt ljud. De flesta Polk Audio -högtalare och subwoofers kan lyssna på extremt höga volymer utan att det påverkar ljudkvaliteten. Polk Audio PSW10 är inget undantag.

Testa

Perfekt för små till medelstora rum. För större rum föredrar vi subwoofers med högre prestanda. Vi testade subwoofern i ett mindre vardagsrum, kopplade den med en NAD T758 V3 hemmabiomottagare och ett par Magnat Transpuls 1500 högtalare. Tyvärr var rummets akustik ännu inte tillräcklig, eftersom den nybyggda lägenheten ännu inte var helt färdig, så väggar och tak reflekterar ljuden, liksom de stora fönsterytorna och vackra marmorgolv. Vi kommer att behöva ljudabsorberande och diffusorpaneler på väggarna, och vi har föreslagit akustiska gardiner framför fönstren, vilket förbättrar akustiken avsevärt tack vare deras tjocka, täta väv. Även om marmorgolvet ser fantastiskt ut, är det inte särskilt akustiskt fördelaktigt, så det kommer att vara nödvändigt att placera ljuddämpande mattor.

Bakvägg PSW10

Ingångarna är bekvämt tillgängliga och enkla att ansluta till de flesta ljudsystem. Med intelligenta sensorer får du en optimal ljudupplevelse. PSW10 ger en imponerande baseffekt. Slaginstrumenten kunde höras tydligt och med imponerande precision. Basar är tydliga, skarpa och detaljerade utan att överväga den övergripande ljudkvaliteten. PSW10 låter bäst i små och medelstora rum. PSW10 kämpar i ett stort rum. Om du vill ha mer intensiv bas i större rum kanske du vill välja Polk Audio PSW12 eller PSW505. Ljudkvaliteten påverkas också av 50-watts RMS-förstärkaren installerad i Polk Audio PSW10. Förstärkaren ger utmärkt bas även vid låga volymer. Den imponerande 50-watts förstärkaren är designad för minimal strömförbrukning.

Ofta stannar de flesta subwoofers vid extrema volymer. Lyckligtvis har Polk Audio PSW10 en utmärkt komprimeringskrets som begränsar ljudförvrängning när man lyssnar på höga volymer. Denna krets minskar och förhindrar eventuella skador orsakade av hög volym.

Polk Audio PSW10 har också en användbar intelligent sensorkrets som gör att subwoofern kan slås på och av automatiskt. Det betyder att du inte behöver oroa dig för att stänga av subwoofern manuellt vid strömavbrott eller oväntad avstängning. Den automatiska på / av -funktionen skyddar subwoofern från eventuell överspänning.

Polk Audio PSW10 är mycket effektivt för sitt pris. Kvaliteten på ljudutmatningen är förvånansvärt imponerande. Den djupa, detaljerade basen och de klara ljuden är mycket trevliga att lyssna på.

Slutsats

Denna subwoofer erbjuder överraskande bra ljudkvalitet jämfört med sitt överkomliga pris. Det är också ett utmärkt komplement till ditt befintliga ljudsystem eller hemmabiosystem. Det kännetecknas av klart och rent ljud. Det erbjuder inte bara bra ljudeffekter, det har också bra baseffekter med förbättrade ljud. Tack vare 50 W RMS-förstärkaren och den 10-tums drivrutinen som säkerhetskopierar hela systemet förbättrar den den ultimata ljudkvaliteten för Polk Audio PSW10. Träklossen och den exklusiva designen ger subwoofern ett elegant utseende, förutom att det är praktiskt och prisvärt!

Polk Audio PSW10 är extremt lätt att ansluta till de flesta system; den har dock fortfarande ingen direkt LFE -ingång för att kringgå subwooferens delning. Eftersom PSW10 är kompatibel med andra Polk Audio -högtalare kanske användningen av PSW10 inte maximeras. Även om PSW10 har en imponerande basutgång, är det svårt att tillhandahålla bas som passar för kraftfulla och stora rum. PSW10 är lämplig för användning i mindre rum.

Skrivet av Róbert Polgár

Similar Posts