Vi har testat Pioneer AVR VSX 934 hemmabioförstärkare!

Pioneer vsx 934 förstärkare

För ett par dagar sedan testade vi en hemmabioförstärkare igen, på begäran av en av våra kunder. Det rymliga huset i medelhavsstil med trädgård har ett mycket stort biorum. Mittemot de bekväma, vilande fåtöljerna med armstöd, befann vi oss inför en skärm med imponerande diameter. Den här gången testade vi Pioneer AVR VSX 934 hemmabioförstärkare. Rummets akustik är nästan oklanderlig, även om det behövs några fler diffusorer för det perfekta ljudet. (detta är ändå redan i ägarens planer) Ljudabsorberande paneler och gardiner har redan placerats av ägaren, men det finns fortfarande utrymme för förbättring av ljudet på grund av reflektioner.

Lär känna den här fantastiska mellanklassenheten bättre!

Dess estetiska, moderna utseende tilltalade oss omedelbart. Finns i svart och silver. Displayen är läsbar med 2 stora knappar på frontpanelen i plast. För Pioneer VSX 934 uppnås 3D-surroundljud med Dolby Atmos Height Virtualizer och DTS Virtual: X-teknik. 160 Watt (6 Ohm) ljudenhet per kanal har bland annat 6 HDMI- och 2 HDMI-utgångar, samt Phono-ingångar för uppspelning av digital och vinylskiva. Den sju-kanaliga förstärkaren gynnar filmfans med 5.1.2-inställningar, stöd för Dolby Atmos och DTS: X.Det kan också hantera okomprimerad, högupplöst Dolby True HD, DTS HD Master Audio, DTS: X och flerkanalig Dolby Digital Plus. HDMI-kontakter kan också hantera 4K-innehåll.Tack vare Apple Airplay 2 kan du skapa ditt eget system med flera rum från Apple-enheter.

Med en trådlös högtalare är det möjligt att spela musik på båda högtalarna samtidigt. Med DTS Play-Fi kan du styra flera rum. Självklart har inte heller streamingtjänster glömts bort (Spotify, Tidal, Deezer, Amazon Music), och det inbyggda Bluetooth-, Wifi-, LAN-gränssnittet och Internetradio lägger också till förstärkarens otaliga funktioner. Appen iControlAv är gratis att ladda ner, så att du kan använda din iPhone eller iPod Touch som fjärrkontroll. Med MCACC-kalibreringssystemet kan enheten anpassas till akustiken i ett visst rum. Den är också utrustad med 4 analoga ljudingångar samt koaxiala och optiska digitala ljudingångar.

Testet

Affisch o Guns-N-Roses

Vi lyssnade först på en konsertinspelning av det legendariska Guns N ’Roses-bandets sång“ Sweet Child O ’Mine”. Tillsammans med högkvalitativa högtalare och takhögtalare fungerade förstärkaren bra. Ljudet var fullt av liv, klart och exakt, varje liten detalj och finess var hörbar. När den oöverträffade Slash smällde in i gitarrsträngarna kände vi nästan rytmen i tarmen. Konsertatmosfären var helt fängslande, vi föreställde oss själva i den rasande publikens led. Basen var fast, kraftfull. PHONO-ingången uppfyller behoven hos fans av vinylskivor. Det finns en obestridligt unik, nostalgisk känsla av liv som fångar dig när gamla skivor kommer ut. Men det betyder inte att det förflutna tekniken inte kan uppfylla de moderna verktygen från 2000-talet. När du lyssnade på Mozarts magiska flöjt vaknade berättelsen nästan till liv. Vid ljudet av nattdrottningens arie var ilska och en önskan om hämnd påtaglig. Vi upplevde otroligt livliga och tydliga, exakta ljud och sång. Varje instrument i bandet var igenkännligt. Vi hittade helt enkelt inget att klaga på när vi spelade vinylskivan heller.

Eftersom det bara är en hemmabioförstärkare, kunde vi inte heller sakna film. Vi trodde att vi kanske skulle vilja testa en film som är rik på actionscener och specialeffekter.

Affiche-de-film-Star-Wars-The-Rise-of-Skywalker

Det var så valet föll på sci-fire med titeln Star Wars: The Age of Skywalker. Naturligtvis i Blue-ray-kvalitet. Pioneer VSX 934-förstärkaren är också perfekt för specialeffekter. Vi hörde vibrationerna från ljussablarna, Millenniumfalkens glidning, ljudet av kamparna i det verkliga rummet, dialogerna var tydliga och förståliga. Vi fick en riktigt detaljerad ljudupplevelse. Kanske kändes basområdet för filmen inte så percussive som vi förväntade oss, men det förstörde inte upplevelsen.

Fördelar med Pioneer VSX 934:

-utmärkt ljudkvalitet

-flera funktioner

-stark bas

-energiska, väl kontrollerbara

-värde för pengar

Kanske är den enda nackdelen bristen på expanderbarhet.

Vår åsikt:

Vi fann att Pioneer’s 2019-modell fungerade övertygande under testningen. Han tog också sin bästa form i det relativt stora biorummet. Det gav intensivt, detaljerat, riktigt och tydligt ljud i alla fall. Bland de medelhöga hemmabioförstärkarna står den absolut på plats, i utbyte mot det pris vi får rätt enhet. Det bör nämnas att det, som med de flesta förstärkare, är viktigt att associera det med högtalare av hög kvalitet om du verkligen vill få ut mesta möjliga av ditt ljud. Inte heller försumma den akustiska behandlingen i rummen! Det rekommenderas att begära en online akustisk mätning så att vi kan bestämma reflektionspunkterna med 95% noggrannhet. När du köper ljudenheter, kom ihåg att akustiken i butiken där vi prövar är förmodligen helt annorlunda än i våra hem och studior, så att den inte låter densamma på olika platser.


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *