Onkyo TX NR676 recension för hemmabiomottagare

Onkyo ljud- och hi-fi-märke har strävat efter att producera produkter med perfekt ljudkvalitet sedan 1946. Man kan säga att de är ganska framgångsrika i detta, vilket framgår av deras många prisbelönta produkter.

Låt oss lära känna TX NR676-hemmabiomottagaren!

Onkyo-TX-NR676-Ripetitore-1.

Förstärkaren har ett 7.2-system och är praktiskt taget inte annorlunda i utseende från tidigare Onkyo-hemmabioförstärkarmodeller. De senaste åren har det också observerats för andra märken som producerar ljud- och hi-fi-produkter som mer avancerad, modernare teknik placeras i samma enhetskåpa som tidigare modeller. Den främsta anledningen till detta är förmodligen att även betydande designförändringar inte kan uppnås längre, men tekniken utvecklas ständigt, så tyngdpunkten ligger på att använda den mest uppdaterade teknologin som är möjlig för perfekt och ännu mer professionell ljudkvalitet . Denna förstärkare har en fyrkantig, praktisk design, skärmen kan ses från ett större avstånd och under den finns ingångsvalknapparna. Det finns en något överdimensionerad volymkontroll på höger sida av frontpanelen och anslutningarna är på baksidan. När det gäller USB-ingången är detta en ganska besvärlig layout, det hade varit bättre om USB-anslutningen var placerad på frontpanelen.

Bakre panel TX-NR-676

Den har sju HDMI-ingångar, varav en finns på frontpanelen. HDMI-ingångarna kan också konvertera 4K / 60Hz UHD-signaler och är HDCP 2.2, BT 2020, HDR10 och Dolby Vision-kompatibla. 2 optiska, 1 koaxial, 2 kompositvideo, 2 komponentvideo, 6 stereo RCA-ingångar och 1 Phono-ingång kan också upptäckas på baksidan. Tack vare Phono-ingången kan älskare av vinylskivor också vara nöjda. Vi noterade tyvärr att Onkyo-hemmabioförstärkaren saknar 12-volts utlösningsutgång. Det finns ingen brist på utgångar, 2 HDMI-utgångar, 9 högtalarutgångar, 2 subwooferutgångar, 1 hörlursutgång, en zon 2-utgång, en LAN-kontakt och en FM / AM-antenn. TX NR676 väger 10 kg och mäter 435 x 173,5 x 378 cm. Kontaktdon är ordnade transparent. Förstärkarens frekvensöverföring är mellan 10 Hz och 100 kHz.

TX-NR-676 fjärrkontroll

Fjärrkontrollen är helt praktisk, liten, men tyvärr gör detta knapparna för små och har ingen bakgrundsbelysning.

Andra funktioner i Onkyo TX NR676 hemmabioförstärkare

Cirrus Logic-hemmabioförstärkaren avkodas med ett fyrkärnigt, 32-bitars, CS49844 DAC-chip som stöder Dolby Atmos, DTS: X, DSD-format för SACD-skivor och naturligtvis tidigare Dolby- och DTS-ljud samt 192 kHz / 24-bitars filformat också. (FLAC, WAV, AIFF, ALAC)

Receptor Onkyo TX-NR676 i interiören

-4-ohm-högtalare med låg impedans kan också drivas av denna förstärkare. Vid en kanalbelastning uppskattades effekten av en 150-watt 6-ohm högtalare av tillverkaren vara något bakom förstärkaren, för i verkligheten, i motsats till tillverkarens påstående, för 4 ohm-högtalare kan vi förvänta oss 80-120 watt effekt med låg distorsion. FireConnect-systemet är mycket användbart, vilket också kan användas för integration med ett multirumssystem. Genom att ladda ner Onkyo Controller-applikationen kan systemet också styras via mobila enheter. Naturligtvis, som med andra hemmabioförstärkare i liknande kategorier, är streaming möjlig här, vilket gör TIDAL, Pandora, Deezer eller Tuneln radio tillgänglig. Airplay och Bluetooth, liksom Wifi-anslutning, är tillgängliga, och Chromecast eller DTS PlayFi är tillgängliga efter en programuppdatering.

NR676E-Menu-AccuEQ

Vad som var en trevlig överraskning för oss i denna prisklass är det akustiska kalibreringssystemet AccuEQ, som erbjuder ett 15-band, multi-inställningsalternativ, kan lagra tre användarinställningar i sitt minne och känner igen NTFS-format, vilket också var en trevlig överraskning.

Förstärkaren har en Music Optimizer-funktion, som främst är utformad för att förbättra kvaliteten på komprimerade digitala låtar, men baserat på vår erfarenhet och under repetitionen förbättrade det också ljudets tydlighet och förstärkte basen när du spelar vinylskivor. Och Onkyos Vector Linear Shaping Circuitry (VLSC) -funktion minskar pulsbruset.

Testa

Vi testade först Onkyo-mottagaren medan vi lyssnade på musik och parade ihop den med ett par Focal Chora 826 stationära högtalare och en Velodyne Digital Drive Plus18 subwoofer. Vi startade repetitionen med Green Day-bandets låt 21 Guns. Förstärkaren lät dynamisk, dynamisk, vi upplevde starka, bestämda djup- och mellanområden, de djupa var exakta och riktade, vi fann att Onkyo levde korrekt på alla volymnivåer. Detta följdes av The Weekend Fales Alarm, där vi kan rapportera liknande upplevelser. Detaljerat ljud och en bred scenbild erhölls, och vid låg volym och högre volym karakteriserades förstärkarens produktion av klart och lågt distorsionsljud.

Efter att ha lyssnat på musik testade vi också enheten medan vi tittade på en film. Vi visade först filmen J. Edgar, som släpptes 2011. Vi hade inte heller ett allvarligt klagomål om förstärkarens prestanda den här gången, dialogerna var förståeliga, även om vi vid högre volym saknade detaljer vid topparna. Vi fortsatte sedan repetitionen av Onkyo-mottagaren med filmen Extinction från 2018. Surroundljudet var fantastiskt, liksom dynamiken och impulsen, basen vi kände lite alltför accentuerade först, vi kunde göra små subtila förändringar med AccuEQ-inställningarna på mottagaren, vilket gjorde ljudet ännu mer exakt och ännu mer skön.

Naturligtvis är ett rumskorrigeringsprogram bara användbart om akustiken i rummet är tillräcklig. För att göra detta rekommenderas att du placerar akustiska paneler på väggar och tak. Vi kan uppnå det bästa ljudet om vi inte bara använder ljudabsorberande element utan även diffusorpaneler. Akustisk behandling var ännu inte komplett på vår testplats, tryckta väggpaneler på väggarna placerades, men baserat på mätningarna krävs också diffusorer och hörnbasfällor.

Slutsats
TX-NR676 mottagarens frontpanel

TX NR676 hemmabiomottagare är en mycket bra enhet i denna prisklass. Surroundljud, fart och tydlighet var tillräcklig. Vi har också testat mycket dyrare hemmabioförstärkare som hade färre funktioner eller presterade mindre bra. Den här Onkyo-modellen, även om den inte är i premium-kategorin, är utrustad med nästan all modern teknik och funktioner. Dynamiken och styrkan behöver fortfarande förbättras, det kan vara bättre, och vi kände oss ibland lite för återhållna för att låta. När det gäller fjärrkontrollen skulle det vara bra att få bakgrundsbelysning, eftersom det i ett mörkt biorum är fördelaktigt att se knapparna på fjärrkontrollen, som ändå har varit mycket små. I alla volymer lät det snyggt och tydligt, vid högre volymer saknade vi detaljer vid topparna, och basljuden kanske ibland verkar för påträngande först, så här behövde vi finjustera rumskalibreringssystemet för att eliminera dem. Annars producerade mottagaren exakta och riktade djup.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts