Vi har testat NAD C368 förstärkaren!

Vi har redan testat en hel del förstärkare och var riktigt nyfikna på produkten från NAD-ljudföretaget. NAD C368 är en hybrid stereointegrerad förstärkare som är en utmärkt kombination av traditionell NAD och modern teknik.

Förstärkare NAD-C368

Vad vet vi om tillverkaren?

New Acoustic Dimension (NAD) grundades av vissa ljudfläktar, tillverkare och ljudtekniker 1972 eftersom de inte var alltför nöjda med ljudprodukterna på marknaden då. Deras huvudmål var att producera ljudenheter som inte fokuserade främst på deras exteriördesign, för dem var utmärkt ljud och hög kvalitet alltid de viktigaste övervägandena, tillsammans med hållbarhet och användarvänlighet. Man trodde att överkomplicering, grooming och massor av extra funktioner inte skulle gynna ljudet. Det är viktigt att ingångs- och utsignalernas kvalitet är densamma och inte förvrängd. Ett väsentligt villkor för detta är användningen av högkvalitativa komponenter under produktionen. Distorsion minimeras mest effektivt när signalvägen är kort, eftersom den har en mycket lägre risk för signalförvrängning.

Skönhet kan inte gå på bekostnad av ljud!

Framsidan av NAD-C368-förstärkaren

När vi ser NADs hybrid, mellanklassförstärkare tänker vi verkligen inte på det “estetiska” adjektivet. Extremt enkelt, rent, stabilt och solidt, har huset tydligt utformats med praktisk och hållbarhet i åtanke. Till höger om LCD-färgskärmen finns två källvalsknappar, till vänster hör hörlursuttaget. På höger sida av frontpanelen hittar du volymkontrollen och på vänster sida hittar du kontrollpanelen, med hjälp av vilken du kan välja hög och låg balans, högtalarpunkter … etc. NAD C3682 The NAD-förstärkaren har också analoga, USB- och 3 HDMI-ingångar, 2 koaxiala och 2 optiska ingångar. Två par högtalare och en subwoofer kan anslutas till enheten.

Bakpanel NAD-C368

En Bluetooth-anslutning är också tillgänglig för den här modellen. MM Phono-ingången låter dig också spela gamla vinylskivor. Frekvensöverföringen är 10 Hz-65 kHz. Utgångseffekten är 2x 80 watt (impedans: 4 och 8 ohm). Enheten fick en PowerDrive-krets och ett 8-kanals DAC-chip. IR, dvs. infraröd fjärrkontroll, är inte överfulla med knappar, den är transparent och enkel att använda.

Enkelt men bra

Det är sant att de senaste förstärkarna har många fler funktioner, men när det gäller NAD C368 ville de inte ladda förstärkaren med onödiga kontakter och ingångar. Istället trodde man att alla som ville ha mer funktionalitet senare kunde utökas ytterligare med MDC-kort tack vare MDC-modulsystemet. På så sätt kommer du inte längre bli förvånad över att upptäcka två omslag på enhetens baksida med inskriptionen MDC. MDC-kort kan sättas in genom att ta bort locken. På så sätt kan du till och med strömma din favoritmusik med ett MDC BluOS-kort.

Klass “D” förstärkaregenskaper
NAD-C368-Stereover-sändaren är qui

Klass “D” -förstärkare arbetar i pulsbreddsmodulerad signalomkopplingsläge. De kan vara lika effektiva som 90% samtidigt som förlusterna är låga och värmeproduktionen låg. Eftersom dess produktion är helt av eller på är förlusterna inte betydande. Tidigare användes den mest bara för subwoofers på grund av hög distorsion och begränsad bandbredd. Tack vare förbättringarna kan klass “D” -förstärkare nu täcka hela bandbredden, med samma distorsion och signal-brusförhållande som konventionella förstärkare. Eftersom värmeproduktionen i denna klass är extremt låg kan antingen kylflänsarna eller fläktarna utelämnas, vilket minskar apparatens storlek och vikt. NAD C368 väger bara 10,1 kg.

NAD-lyssningstestet

Vi testade NAD-förstärkaren hemma hos en av våra kära återkommande kunder. Biorummet har optimal akustik, endast ett fåtal nya tryckta ljudabsorberande paneler har beställts av oss av ägaren, tryckta med familjebilder. Vi var de första som såg sc-fi-filmen Divergent. Bio med en speciell atmosfär äger rum i en inte alltför avlägsen framtid, när en speciell social ordning skapas av makterna. Den visades på biografer 2014. Prestationen för NAD C368 uppfyllde absolut våra förväntningar. Associerad med Yamaha-högtalare upplevde vi ett differentierat, levande ljud. Det historiska drama The Darkest Hour skildrar den svåra politiska situationen för den brittiska premiärministern Winston Churchill, i skuggan av andra världskriget. NAD bekräftade tillverkarens viktigaste aspekt; det perfekta ljudet. Det gav en rik, impulsiv och uppslukande upplevelse också den här gången. Talet var förståeligt, och ljudeffekterna och musiken var både vackra och tydliga. Vi fick en livsliknande effekt. År 2012 gjorde han sin musikaliska, romantiska film, Pitch Perfect. Berättelsen fokuserar på medlemmar i skolans acapellakör. Supermusiken och sången lät felfri. Basarna var tillräckligt djupa, perkussiva och mellanklassen var närvarande med tillräcklig volym och styrka. De höga tonerna visade sig ibland vara lite för återhållna, försiktiga. Vi bestämde oss för att erövra paradiset, i sällskap med Vangelis. Vi lyssnade på musiken från filmen 1492, Conquest of Paradise. Vi kan egentligen bara berömma förstärkaren, NAD-ingenjörsteamet gjorde verkligen sitt bästa för att filmerna och musiken skulle låta perfekt. Han återskapade originalföreställningen.

Spelar det ingen roll utseendet?

För dem som inte bryr sig om utseendet på ljudenheter kan NAD C368: s minimalistiska förstärkare vara det bästa valet. Ljudet är nästan felfritt, priset är överkomligt. Den kännetecknas av hög kvalitet, hållbarhet och prisvärdhet. Kanske bara de högre intervallen är lite svagare än väntat, men förutom det hittade vi inte någon allvarlig brist. Eftersom förstärkaren inte riktigt fångar uppmärksamhet externt, kommer kunder som bryr sig om designen troligtvis inte om det blygsamma, diskreta yttre.

Similar Posts