Klipsch R-620F golvhögtalare

Klipsch R-620f tornhögtalare

Det amerikanska företaget grundades 1946 av Paul W. Klipsch i Usa, Arkansas. Den yttre designen på Klipsch R-620F golvhögtalare har uppdaterats och överklagats jämfört med tidigare modeller. Det är också utmärkt för hemmabiosystem och stereoutrustning.

Design

De två och en halv basreflexhögtalaren har ett snyggt, något industriellt utseende, vilket passar den mycket bra. Den svarta, folierade MDF-högtalarboxen har fått en mörk mörkgrå färg och ett magnetiskt täcksilke kan placeras på frontpanelen efter behov. De billiga plastbaserna är inte justerbara, men de ser bra ut, lutar högtalaren lite bakåt, så att den justerar spridningsvinkeln exakt till lyssningspositionen.

K-620f-bak

Det finns också en mörkgrå folie på baksidan. Den fyrkantiga Tractrix reflextratten hanterar luftflödet, under vilket det finns en kabelanslutning, endast enstaka kablar är möjliga. De röda och svarta plastklämmorna gör sitt jobb bra.

Klipsch 620 högtalare

Tractix-tratten LTS (Linear Travel Suspension) diskanthögtalare har en linjär upphängning, magneten bakom den är tunn och liten, och det styva IMG (Injection Molded Graphite) kopparbelagda membranet djupt mitt utstrålande par har redan fått en större magnet. Högtalarens insida har ganska solida hängslen som ökar styrkan. Den väger 18,6 kg.

Ljud

Klipschs referenshögtalare (R) har en känslighet på 96 dB, en impedans på 8 Ohm, en frekvensöverföring på 38 Hz-21 kHz, en delningsfrekvens på 2000 Hz. Vi rekommenderar att du placerar den minst 40-50 centimeter från väggen för att få den förväntade basen.

Under testet parade vi ihop Klipsch-högtalarparet med en Marantz SR6014-förstärkare. Platsen var ett ungefär 25 kvadratmeter stort vardagsrum där de akustiska förhållandena var otillräckliga. Akustiska mätningar utfördes och baserat på erhållna resultat rekommenderade vi ägarna att placera ljudabsorberande paneler och diffusorelement på väggar och tak för att uppnå det perfekta ljudet. De ganska stora fönsterytorna (stora fönster och glasade altandörrar) reflekterar ljudet och skapar obehagliga ekon, så ljudisolerade gardiner kommer också att behövas. Oavsett hur mycket vi spenderar på ljud- och hi-fi-utrustning, om vi försummar att förbättra akustiken, förvänta dig inte perfekt ljud. Medan vissa rumsförstärkare kan uppnå en viss förbättring är dessa equalizerprogram bara värda med optimal akustik.

Vi lyssnade också på framförandet av Klipsch-högtalare i flera musikstilar. Först valde vi en elektronisk stil, vi lanserade den gemensamma låten Martin Garrix – Blasterjaxx & Hardwell, Big Room Nevers Dies. Vi hade ett detaljrikt ljud, topparna verkar ibland lite för levande. Vi upplevde god dynamik, en heltäckande, tydlig och luftig ljudbild.

En tuffare genre följde. Vi lyssnade på Metallica: Unforgiven. Den hårdare stilen visade sig vara en ganska stor bit för R-620, åtminstone när det gäller diskant, eftersom det gjorde det ännu mer märkbart att diskanten lät påträngande, förvirrande. Men det kan bara ha dykt upp för lyssnare av vårt eget slag med snabba.

Nästan samtidigt som vi testade R-620F, bad en bekant av oss om ett par tester på Klipsch R-820F-högtalaren hemma. Detta gör att vi kan jämföra de två modellerna av varumärket. Vi fann inte för mycket skillnad i design och prestanda, även om vi kunde prova R-820-F-högtalarna i ett optimalt ljudande rum med dekorativa tryckta ljudabsorberande paneler på väggarna, som som ägare är älskare resor från större städer runt om i världen. bilder tas.

Diffusorelement på frontpanelen placerades på väggarna bakom högtalarna och basfällor placerades i de två hörnen. Således kan vi rapportera ett lite bättre ljud, även om den hårdare rockmusiken kännetecknades av alltför skarp diskant också i det här fallet. Både skärpa och stereobild överträffade våra förväntningar, och detaljer och upplösning kunde bli bättre. Plastsulor på båda modellerna dämpar vibrationer effektivt. Å andra sidan väger R-820F mycket mer än R-620F, 24,5 kg, vilket gör det svårt att flytta. Den har en känslighet på 97 decibel, en nominell effekt på 15 watt, vilket är 50 watt mer än för R-620F, och en maximal musikeffekt på 600 watt, vilket är 200 watt mer än dess mindre syskon. Eftersom vi inte såg någon signifikant förbättring av kvalitet eller prestanda i varken design eller ljud (även om designen träffar vår fantasi) skulle vi hellre rösta på R-620F på grund av dess höga vikt.

Slutsats

Ljudet från Klipsch-högtalaren kan sägas ge en detaljerad, ren och luftig upplevelse, stereoskedet är exakt men dess bredd är begränsad. På grund av dess kompakta storlek rekommenderar vi också att den används för mindre rum. En bra förstärkare behövs definitivt för att göra ljudet varmare och mjukare. Nackdelarna är att den bara finns i en färg, inte klarar alla musikstilar och inredningen inte är tillräckligt noggrann. Förmodligen bidrog de ogynnsamma akustiska förhållandena också till att vi hörde högtalarnas fel så hårt, så vikten av akustisk behandling kan inte betonas tillräckligt! Eko och stående vågor försämrar högtalarnas prestanda avsevärt. Vi är nöjda med högtalarens utsida, dess kompakta storlek kan betraktas som en positiv, liksom dess pris.