Klipsch R-120SW aktiv subwoofer-recension

Granskning av Klipsch-R-120SW subwoofer

Vi testade Klipsch R-120SW aktiv subwoofer för några veckor sedan. Testningen ägde rum i ett renoverat familjehus i Telki, Pest County. Ett av våra företags återkommande kunder var nyfiken på prestanda för Klipsch-subwoofern som nyligen köpts för sin biograf, så han bjöd in oss till sitt hem för testning. Tamás Szikszai-Horváth, ägaren, utvecklar ständigt sitt hemmabiosystem. Hörnbasfällor, tak- och väggmonterade akustiska paneler för diffusor framför det perfekta ljudet för rummet. För att uppnå en riktig filmupplevelse har vi föreslagit att du placerar akustiska gardiner framför stora fönsterytor – så att akustiken kan förbättras ytterligare och till och med fullständig mörkare kan uppnås med speciella vävda hemtextilier.

Så låt oss titta på subwoofern

Subwoofer Klipsch

Klipsch har tillverkat högtalare sedan 1946, så de är inte för nybörjare inom detta område. Sidan på 120SW-högtalarboxen är ungefär en halv meter lång och 30 cm subwoofer är mässingsfärgad. MDF-högtalarhuset är täckt i svart, blank vinyl, som är reptålig och håller också fingeravtryck borta, vilket är en mycket trevlig överraskning, eftersom det gör det ännu enklare att hålla högtalaren ren. Den förstärkta lådan minskar nästan helt obehagliga resonanser. Gummifötter skyddar parketten från repor. Det styva, lätta, konkava, kopparförångade membranet (IMG-Injection Molded Graphite) subwoofer drivs av en 400 watt digital förstärkare. Använd LED-lampan på frontpanelen för att se om subwoofern är på eller av.

Klipschs återkomst

Det finns en mycket stor reflexöppning på baksidan av lådan som avsevärt minskar turbulens och snedvridningar. På baksidan finns frekvensstyrning, strömbrytare och andra lägesknappar samt en fasväxlare. L / R-linjen för stereoförstärkare och LFE-kontakterna för AV-förstärkare finns också på baksidan. Skärfrekvensen kan också justeras. Frekvensöverföringen är 29-120 Hz, effekten är 200/400 Watt, det maximala ljudtrycket är 116 dB. Stora svarta spikar garanterar fullständig isolering från golvet. Den minimalistiska designen är iögonfallande och passar enkelt in i praktiskt taget alla rum med vilken stil och inredning som helst. Högtalaren väger 14 kg, vilket kan göra att den känns lite tung. Vi skulle tydligt ge 5 av 5 poäng för dess utseende.

Repetitionen

Opéra Carmen

Vi började bastest med klassisk musik. Vi lyssnade på låten Torreádor från Bizet: Carmens 3/4 akter. Klipsch-subwoofern presterade bra. Vi kunde höra fyllig, kraftfull och tydlig bas, vinden och andra instrument lät också perfekt, vi upplevde otroligt riktigt ljud, men samtidigt styrdes basen, det försämrade inte heller de andra frekvensområdena. Sedan gick vi vidare till andra genrer och epoker, Dua Lipas nuvarande hit, Pysical, lät. I det här fallet blev vi inte heller besvikna, basen som subwoofern utstrålade var penetrerande, naturlig och ljudet förvrängdes inte vid hög volym. Subwoofers spelar en mycket viktig roll i biografer, så det är värt att välja dem noggrant. Med huvudrollen i matinéidolen, Jason Momoa, spelade vi filmen Aquaman från 2018. Ljudet från Klipschs subwoofer gav en helt verklig känsla, vattenstänk lät så verklighetstrogen som om karaktären hade kraschat i vattnet i vår omedelbara närhet. Musikinsatserna och ljudeffekterna var också helt tydliga och detaljerade.

Tomb Raider filmaffisch

När vi tittade på Tomb Raiders 2018-actionfilm blev vi också aktiva karaktärer i berättelsen, de djupa här var också väldigt vackra och balanserade. 2009 gick Harry Potter och halvblodsprinsen på bio. Varje ljud i filmen, färgad med underbar musik, överfördes kristallklart, fast av subwoofern. Basen undertryckte inte heller mitten och diskanten.

Fördelar och nackdelar

 

Klipsch R-120SW subwoofer har flera fördelar i sitt prisklass:

-klar, förvrängningsfri bas

-skapar en riktig filmupplevelse

-perfekt för att lyssna på musik också

-vackert utförande

-skruv- och fingeravtrycksbeständigt

De enda nackdelarna är den relativt stora massan och det faktum att ljud under 29 Hz är lite svåra att höra.

Sammanfattning

Sammantaget är Klipsch-subwoofern ett mycket attraktivt, högpresterande, rättvist tillbehör för hemmabio. Basarna är fulla, realistiska och kontrollerade, så de skadar inte andra frekvenser. Absolut värt priset. Om det skulle utvärderas skulle vi ge det 4,9 poäng på en skala från 1-5.

Similar Posts