JBL Boombox 2 bluetooth högtalartest

JBL Boombox 2 -högtalaren är den perfekta följeslagaren för utomhusfester.

Funktioner:

Frekvenssvar: 50Hz – 20kHz, utrustad med 2 10,6cm mellanregister / subwoofers, 2 x 2cm diskanthögtalare, batteritid på en enda laddning: 24 timmar, vikt 5,9 kg, högtalareffekt: 80 watt. Det ger klart, distorsionsfritt ljud även vid höga volymer och är IPX7-klassat, vilket betyder att det är vattentätt.

Denna bärbara högtalare är speciellt utformad för utomhusbruk, följaktligen med kraftfull bas som kan ge mycket allvarliga ljudprestanda.

JBL Boombox 2 design

Denna design av JBL Boombox 2 är nästan identisk med den tidigare modellen. Vi upptäckte några små skillnader för det. Det finns ett utropstecken på ena sidan av JBL -logotypen, det finns lite extra färg på botten av handtaget. Storleken och vikten på Boombox 2 är nästan densamma som föregångaren.

Boombox 2 högtalare

Med två passiva radiatorer, dubbla 20 mm diskanthögtalare och två 10,6 cm subwoofers under huven för att producera intensiva basljud. Knapparna är arrangerade på ungefär samma sätt som den tidigare modellen, förutom några mindre ändringar. JBL har flyttat Bluetooth -knappen till en annan plats, med PartyBoost -knappen på sin gamla plats. Den har också knappar för uppspelning / paus och volym, och lysdioder på undersidan indikerar batteriets livslängd. Dubbelklicka för att hoppa över uppspelning / paus.

De bakre portarna behöll också samma layout som den tidigare Boombox. Här hittar du nätadaptern, 3,5 mm Aux-In och USB-porten för laddning av telefoner och andra små enheter, samt microUSB-porten. Det finns inga kablar i lådan förutom nätadaptern.

Anslutningar och funktioner

Denna modell hade en knapp som heter Connect + som, i kombination med andra JBL -högtalare, spelade samma musik samtidigt – eller i stereo. Tyvärr är denna funktion inte längre tillgänglig och kan bara kopplas ihop med en annan Boombox 2 -högtalare, PartyBoost -knappen.

Den här gången lämnade JBL också de separata inomhus- och utomhuslägena för den tidigare modellen. Tillverkaren tyckte att ljudkvaliteten lät bra i båda miljöerna och krävde inte att man bytte mellan dem. Tyvärr finns det ingen equalizer för att justera högtalarljudet.

Även om Boombox 2 är en Bluetooth -högtalare, stöder den inte de två bästa codecerna: aptX och AAC. Naturligtvis är vi medvetna om att de flesta Bluetooth -högtalare inte stöder båda, men den här högtalaren är ganska dyr, så det kan förväntas.

Ljud

Recension av JBL Boombox 2

JBL Boombox 2 är IPX7 -klassad, vilket gör den idealisk för användning nära stänkande vatten och regn. Den kan sänkas ned i klart vatten i upp till 30 minuter och kan till och med flyta på vattenytan.

Det ger mycket seriös volym och prestanda jämfört med dess storlek, och ljudet har inte tappat sin tydlighet även när volymen har ökats. Basen är enastående oavsett vad vi lyssnar på.

Liksom alla högtalare har Boombox 2 en punkt där ljudet redan är förvrängt och vi har funnit att distorsionen börjar lägga sig runt 80-90%. Tänk dock på att detta redan är väldigt högt, så du behöver förmodligen bara använda en så hög volym när många människor samlas i ett större område.

Vi provade också Boombox 2 i en mindre studio och utomhus. Jämfört med att vara en liten, bärbar högtalare levererade den en hel del ljudprestanda. Akustiken i studion var optimal, eftersom de ljudabsorberande och diffusorpaneler som rekommenderades under den akustiska designen placerades på väggar och tak. I hörnen gjordes Giga ljudabsorberande membranpaneler av studioägaren, vilket gjorde ljudet helt perfekt. Interiörens akustik påverkar ljudet avsevärt, så det är mycket viktigt att hantera akustiken i studion!

Det lät i princip samma sak som föregångaren. Tonen är i huvudsak densamma och fyller de större utrymmena mycket bra.

Batteritiden var också ungefär densamma som tidigare. 24-timmarsuppskattningen för JBL är bara korrekt om vi följer standardvolymen, men även vid 60%kan vi enkelt nå 20 timmar. Det surrande ljudet vi upplevde vid den tidigare Boombox när batteriet var lågt syntes inte på den här enheten, så JBL verkar ha löst detta problem.

Slutsats

Trots sin lilla storlek levererar den här bärbara Bluetooth -högtalaren mycket kraftfull och seriös ljudprestanda. Ljudkvaliteten är utmärkt även utomhus, det låter klart även vid högre volymer. Jämfört med den tidigare modellen har varken extern eller prestanda förändrats mycket, men det är inte heller ett problem. Vattentäthet är också en stor fördel, eftersom varken regnvatten eller vattenstänk från poolen kommer att skada högtalaren. Nackdelen är att den bara kan kopplas ihop med en annan Boombox 2 -högtalare, inte tidigare JBL -modeller. Priset är ganska peppande, inte alla kommer att lägga så mycket pengar på en högtalare för en semester eller en fest. Men om någon investerar i en JBL Boombox 2 -högtalare – kommer du inte ångra dig eftersom du har fantastiskt ljud även i bullriga utomhus.

Skrivet av Róbert Polgár

Similar Posts