Vi har testat JBL 4349 studiomonitor!

JBL har sitt huvudkontor i Northridge, Kalifornien. JBL 4349 studiomonitorer är kompakta i storlek. JBL 4349 studiomonitorer är kapabla till klar, bestämd och djup bas. Basresponsen på 32 Hz är ganska låg, så det finns ingen anledning att använda en subwoofer.

Funktioner hos JBL 4349

JBL 4349-studio-monitor-recension-e1638440050441

Detta är en tvåvägs, basreflex studiomonitorhögtalare som kan placeras på ett stativ eller en hylla. Rekommenderad mottagareffekt: 25 – 200 WRMS. Frekvensöverföring: 32 Hz till 25 Hz, delningsfrekvens: 1,5 kHz, känslighet: 91 dB. Märkimpedans: 8 Ohm.

De hög- och ultrahögfrekventa delarna kan också justeras oberoende av varandra med omkopplarna på frontpanelen.

4349 subwoofer

Subwoofern på 300 mm ger hög uteffekt med låg distorsion. 75 mm ljudspolen garanterar maximal uteffekt med minimal distorsion.

jbl-ingångar för studiomonitorer

Den har en dubbel guldpläterad kontakt. Subwoofern är ett 300 mm pressat pappersmembran med en gjuten korg, diskanthögtalaren är JBL:s patenterade D2415K dubbla 38 mm högfrekventa kompressionshögtalare.

Mått: 736,6 mm x 444,5 mm x 317,5 mm, vikt: 37,7 kg. Ett separat stativ finns att köpa.

Design

Denna kompakta högtalare finns i valnöt eller svart. De är ganska tunga, så de är inte så lätta att flytta. Huset är gjort av förstyvade 25 mm tjocka MDF-skivor. Den har en främre dubbelreflexport. På grund av högtalarens storlek passar den även bekvämt med en 30 cm subwoofer, 2 reflexhål och en horndiskant.

Det finns ett par ringmembran gjorda av 38 mm Teonex-polymer inuti enheten. Membranets tvärsnitt är V-format, vilket tillverkaren säger minskar distorsion.

Denna karakteristiska hornkylare är gjord av Sonoglass, en glasfiberbaserad komposit, och är designad för att avsevärt öka förvrängningen som orsakas av ett standardhorn.

Högtalarens stil är retro, företagets klassiska blå baffel och galler gör att den omedelbart känns igen.

Testa

Testning ägde rum i en medelstor studio. Vi testade bildskärmsparet med en NAD T758 V3-mottagare. Några absorptionspaneler med diffusorer placerades på studions väggar och djupabsorberande hörnelement med membran i hörnen gav rätt ljud. Baserat på våra mätningar kommer taket till och med att behöva några bredbandiga akustikpaneler för perfekt ljud.

När du väljer högtalare är ett viktigt övervägande var och i vilket syfte du vill använda dem. Det spelar ingen roll vilken typ av högtalare du väljer för din studio eller ditt hemmabiosystem. JBL 4349 är ett bra val i båda fallen.

JBL 4349 studiomonitor var förvånansvärt skarp och producerade dynamiska djup. Vi hörde förlängda, tydliga toppar. Vi hittade mycket bättre ljud jämfört med de tidigare testade studiomonitorerna. Den präglades av en bred scenbild, noggrann och detaljerad produktion. Hans öppna, neutrala ljud var fantastiskt. Om vi ​​fortfarande var tvungna att hitta en brist skulle vi nämna den lilla oskärpa i de lägsta områdena, och avsaknaden av fina detaljer och ett stabilt, klart ljud på vissa ställen när du lyssnar på klassisk musik.

Basen lät så dynamisk, snabb och kraftfull att vi inte alls kände lusten att skaffa en separat subwoofer. Basljud är dock inte den här högtalarens största styrka. Mellan- och högtonerna var tydliga och omfattande, med felfri dynamik.

För optimalt ljud, placera högtalarna på lämpligt avstånd från väggen, varandra och lyssningspositionen. Det är en bra idé att placera bildskärmarna på ett stativ, för om du placerar dem på en möbel, ett skåp eller en bokhylla kan du ha problem med resonans.

Dom

Dessa kompakta högtalare erbjuder unik och oöverträffad klarhet, intensiv bas och dynamik. Den är perfekt inte bara för studioövervakning, utan också för ett ljudsystem hemma eller musikfester. Du kan förvänta dig realistiskt, rymligt ljud om du väljer JBL 4349.
Basen är fantastiskt slagkraftig, man kan inte klaga på mellanljuden och djupa ljuden heller, de var dynamiska och tydliga. Högtalarboxen har en solid, resonansfri design.
Priset kunde vara lite mer överkomligt.

Skrivet av Róbert Polgár