Jamo C910 subwoofer recension

Oavsett om det är ett tvåkanals- eller flerkanalssystem, om den optimala lågfrekvensen saknas, uppnås inte perfekt ljud. Om du bara använder två- eller flerkanaliga högtalare, ska högtalarna ha tillräckligt med volym för att få basen att låta tillräckligt intensiv. Med andra ord måste högtalarna vara tillräckligt stora, vilket oundvikligen tar mycket plats. En annan metod är att lägga till aktiva subwoofers till ljudsystemet. Rätt inställda och inställda kan även små bokhylleshögtalare visa hela ljudutbudet med hjälp av subwoofers! Jamo C910 SUB -subwoofern med en 300 W förstärkare kombinerar perfekt premium lågfrekvent prestanda med en modern, lyxig design, vilket resulterar i dessa eleganta högtalare med exceptionell akustik.

Design av Jamo C 910

Subwoofer Jamo-c-910-vit

Jamo C 910 väger 14 kilo, vilket inte är lätt skum. Men det finns ingen svårighet att flytta den. Högtalarskåpet har en ren och kantig form och är inte utrustad med extra dekorationer. I vårt test testade vi en svart högtalare. Skåpets yta är svart syntetfaner, trevlig, slät vid beröring.

C-910-botten

Ur designmässig synvinkel är lådan på C910 helt rättvis, men inte särskilt attraktiv. Men om du sätter på det medföljande högtalargallret kommer den visuella kvaliteten att förbättras omedelbart! Den här gången bytte Jamo rutmaterialet till ett tjockt, gråsvart vävt tyg, vilket gav en elegant stil till enhetens utseende. Toppen och botten av gallret är böjda, vilket får högtalaren att se lite smalare ut.

Den är utrustad med ett IMG -membran med en diameter på 254 mm

När det gäller specifikationer är C910: s främre baffel utrustad med en IMG (formspruten grafit, polyfiber) membran subwoofer med en diameter på 254 mm. Membranet är tillverkat av grafit, vilket har fördelarna med låg vikt och hög styvhet. IMG -membranet hjälper till att säkerställa exakt och solid bas. Förstärkarmodulen i klass D som ansvarar för körning kan leverera 150 watt uteffekt, och den maximala toppeffekten kan nå 300 watt på ett ögonblick. Det totala frekvenssvaret är 32Hz ~ 125Hz.

Basreflexdesign fram

Högtalaren använder den främre basreflexdesignen. Den främre reflexporten sitter i det nedre högra hörnet av frontpanelen. Den smala bländaren kan avsevärt minska luftflödet, resonanserna och förbättra den bredare förlängningen av lågfrekventa ljud. Tack vare den främre reflexporten kan C910 också placeras nära väggen, vilket gör det lättare att välja plats för högtalaren.

RCA -ingång med trådlös överföring

Bakpanel C-910

Det finns också C910 RCA -ingångar på baksidan av subwoofern. Den största fördelen med dessa är att användare kan ansluta till ljudutrustningens för- eller utsignalutgång. Bredvid RCA -ingången finns en switch med vilken du kan justera fasen (0/180). De två sidoknapparna låter dig justera skärningspunkten och volymen.

Vad som är ännu mer anmärkningsvärt är att på höger sida av bakpanelen finns en serie WA-2-portar. Om du köper en extra trådlös WA-2-enhet kan du njuta av bekvämligheten med trådlös överföring. WA-2 använder 2,4 GHz trådlös överföringsteknik, vilket garanterar låg latens vid överföring av högupplöst musik.

Ljudprestanda

Vi testade Jamo-subwoofern i ett medelstort hemmabiorum. Rummet var inte akustiskt perfekt ännu. Även om vissa läder-membran ljudabsorberande paneler har placerats på väggen, kommer det fortfarande att behövas basfällor i hörnen för korrekt ljud, och två-mönster absorptionspaneler med diffusorer kommer att placeras på väggarna. Tidigare försökte ägaren att förbättra rummets akustik med styrofoam -väggpaneler istället för akustiska element i trä av högsta kvalitet, men såg tyvärr ingen förbättring. Naturligtvis var det inte förvånande för oss, eftersom svamp, skum, frigolitmaterial inte kan absorbera djupare ljud, men i gengäld förstör de de höga områdena helt och försämrar därmed akustiken ytterligare. Vi testade subwoofern med ett par Jamo S 807 golvhögtalare.

C910 innehöll ett brett, omfattande, levande ljud, och musiken lät också rikare. Genom att spela Michael Jacksons låt Smooth Criminal, med tillägg av en subwoofer, kändes en omedelbar förändring av ljudkvaliteten direkt. Genom att lägga till en subwoofer fyllde den 20 kvadratmeter lyssningsutrymme med lågfrekvent energi. Vi hörde kraftfulla, rytmiska, dynamiska, riktade djup.

När det gäller musik presterade Jamo subwoofer bra. Men hur är det med filmerna? Den lågfrekventa ljudeffekten som utstrålades av C910 var mycket stark, vilket belyste den känslomässiga spänningen i slagsmål och explosioner som ägde rum i filmerna. C910 hanterade dynamiska förändringar bra och full bas, vilket ger detaljerat ljud.

Dom

Sammantaget är subwooferbasens prestanda absolut kraftfull, kännetecknad av god dynamik och tydliga ljud. Den yttre designen är modern och elegant. Det finns tre färger att välja mellan, så det passar enkelt in i de flesta interiörer. Den främre reflexporten gör att du kan placera högtalaren nära väggen, så att den passar bekvämt även i mindre rum utan att ta mycket plats. Tack vare sin anmärkningsvärda prestanda förbättrar det ljudet av även de mindre bokhyllhögtalarna avsevärt. Priset är också mycket överkomligt.

Skrivet av Róbert Polgár

Similar Posts