Denon AVR-X3700H hemmabiomottagartest

Vi har redan testat flera mottagare från Denon, och det kan sägas att dessa hemmabiomottagare är bland de bästa på grund av deras höga tillverkningskvalitet och avancerade teknik.

Viktiga funktioner i Denon AVR X3700H:

Testrapport för Denon X3700H AV -mottagare (1)

-3D ljudstöd

-8K-Ultra High Definition-funktioner

-Kompatibilitet med de mest avancerade ljudhjälpmedlen

-Perfekt spelupplevelse

-Utmärkt ljudkänsla

-Smidig Bluetooth -ljudöverföring

-Enkel och enkel installation

-Inbyggd AirPlay 2, Wi-Fi och Bluetooth-kompatibilitet

-12V utlösare

-IP och externa kontrollalternativ för enkel anpassning

Ljudkvalitet / prestanda

Enligt Denon är AVR X3700H en ny generation hemmabiomottagare utformad för att maximera nivån på hemmabio, musik och spel. Modellen som stöder 9 kanaler har en 11,2 kanals bearbetningsfunktion. AVR X3700H matar ut 105 watt per kanal. Med eARC -stöd garanterar denna AV -mottagare en fantastisk 3D -ljudupplevelse. Denna enhet är också kompatibel med de mest avancerade 3D -ljudformaten och sofistikerade videotekniker. Denon AVR X3700H har också ett antal andra innovativa och sofistikerade funktioner. Med denna AV -mottagare kan du förvänta dig fullt 3D -ljudstöd.

8K-Ultra High Definition

Bakpanel X3700H

Med den senaste tekniken kan AVR-X3700H också bearbeta 8K / 60Hz och 4K / 120Hz. Den har också snabb mediaväxling och dynamiska HDR -funktioner. För enastående kontrast, klarhet och färg kommer HDMI-ingångar också med BT.2020 pass-through-stöd, 3D, Hybrid Log-Gamma (HLG), Dolby Vision, HDR10 och 4: 4: 4 Pure Color-delprovtagning.
Kopieringsskyddat innehåll är helt underbart. Den innehåller också ett fullständigt kalibreringskontrollpaket och ISF dag- och nattvideolägen.

Kompatibilitet med de mest avancerade ljudhjälpmedlen

Denon AVR X3700H -mottagare är kompatibel med sofistikerade virtuella röstassistenter som Google Assistant, APPLE Siri och Amazon Alexa. Med dessa virtuella assistenter kan du ge kommandon med din telefon eller smarta högtalare.

Spelupplevelse

Spelupplevelsen blir extremt rolig med det senaste HDMI -stödet för din AV- eller hemmabiomottagare. Med innovativa funktioner som automatiskt lågfördröjningsläge, snabb bildöverföring, variabel uppdateringshastighet och 4K / 120Hz genomströmning och uppskalning; vi kan förvänta oss en förseningsfri och sömlös spelupplevelse.

Utmärkt ljudkvalitet

Vi kommer att ha otrolig ljudtrohet med högupplösta ljudspår. Utrustad med AKM: s 32-bitars D / A-omvandlare, erbjuder denna AV-mottagare högupplöst ljudavkodning. Denna funktion har flera förlustfria filtyper, till exempel WAV, FLAC och ALAC, med upp till 192 kHz / 24-bitars uppspelningskvalitet. Detta fungerar perfekt med 2,8 / 5,6 MHz DSD -filer. För att säkerställa en trevlig lyssningsupplevelse ger denna enhet stöd för filtyper som WMA och MP3.

Sömlös Bluetooth -ljudöverföring

Med Bluetooth -ljudöverföringsfunktionen kan du överföra ljud från AV -mottagaren till Bluetooth -headsetet. Ljud kan spelas upp på både Bluetooth -headsetet och de anslutna högtalarna samtidigt.

Vi har testat det

Vi testade Denon -mottagaren hemma hos en gammal kund. Rummet var en 28 kvadratmeter stor biograf, där vi testade AV-mottagarens funktioner med ett par Definitive Technology D15-högtalare. Rummets akustik var nästan idealisk baserat på våra mätningar, tack vare de ljudabsorberande panelerna på väggarna och basfällorna i hörnen behövs bara några få diffusorer för ett balanserat ljud. En av våra mest populära diffusorer, den parametriska diffusorn, valdes av ägaren, när de väl är färdiga och placerade på väggarna blir rummets akustik helt felfri. Innan du köper högtalare bör du noga överväga vilken typ av högtalare vi ska välja, var och för vilket syfte du kommer att använda högtalarna om du verkligen vill uppnå perfekt ljud.

Audyssey -inställningar

Med Audyssey MultEQ XT32 kalibreringsteknik kan vi ytterligare förbättra ljudet, och efter lite manuell finjustering får vi riktigt optimala ljud. Rumskorrigeringsprogram kan vara mycket användbara, men det är viktigt att nämna att även dessa program är bara värda något om vi också behandlar väggar och tak, golv och glasytor i rummet akustiskt! Om förstärkaren används i ett rum med dålig akustik kommer rumskorrigeringsprogrammet inte att kunna uppnå någon större förbättring. Om rummet låter bra kan du skapa riktigt harmonisk akustik genom att finjustera kalibreringsprogrammen.
Djupet var intensivt, definierat och luftigt. Dynamiken och detaljerna var också tillräckliga. Det kan låta bra även vid låga volymer. Vi använde förstärkaren mestadels i Pure Direct -läget, vilket gav oss den renaste, renaste och mest exakta prestandan. Högtonerna lät också bra, vi kunde inte heller klaga på surround -effekten. Högtalare av god kvalitet är också viktiga för tydligt och jämnt ljud.

Dom

Denna AV -mottagare kommer inte att göra en besvikelse bland märkesälskarna. Det ger den vanliga Denon -stilen och kvaliteten i både utseende och ljud. Vi upplevde ett trevligt, klart ljud och surround -effekten var tillräcklig. När det gäller detaljer, dynamik och kraft är detta inte den bästa hemmabiomottagaren vi har testat hittills, men vi har inte upptäckt några större brister. Om du vill använda mottagaren mest för att lyssna på musik, kanske du vill leta efter en dedikerad stereomottagare, men som hemmabiomottagare är X3700H helt perfekt för att titta på film.

Skrivet av Róbert Polgár