Denon AVR-S960H AV-mottagartest

Denon AVR-S960H ger inte mycket utseende, den har standard Denon-design: svart färgschema, LED-display, ingångsväljare / volymknappar och snabbtangenter för de vanligaste ingångarna.

Enligt tillverkaren är den här modellen den första 8K-kompatibla AV-mottagaren i AVR-serien. Den stöder de mest avancerade 3D-formaten, inklusive DTS Virtual: X, DTS: X, Dolby Atmos Height Virtualization Technology och Dolby Atmos. Enheten är också kompatibel med sofistikerade videoteknologier som HDR10 +, Dolby Vision och HLG.

Den inbyggda HEOS möjliggör trådlös överföring av populära musikstreamingtjänster. AVR S960H fungerar också perfekt med de vanligaste röstfunktionerna. Installationsprocessen är mycket enkel. Tack vare Audysseys rumskalibreringsprogram mäter och optimerar denna AV-mottagare automatiskt ljud så att det passar rummet.

Denon AVR-S960H Funktioner

Receptor Denon-AVR-S960H-AV

Även om det inte finns något överraskande eller nytt i designen, ser den här produkten inte dålig, elegant och estetisk ut. Tack vare dess stabila hölje och kvalitetskomponenter är denna AV-mottagare mycket slitstark och robust.

s960h fjärrkontroll

Den har stora, logiskt utformade och tydligt markerade knappar på fjärrkontrollen. Det finns också en ekoknapp på fjärrkontrollen.
Denna mycket funktionella, separata 7-kanalsmottagare klarar 90 W per kanal. Den har reducerade impedansenhetsegenskaper och är kompatibel med de flesta högtalare. Beroende på skärmens ekometer och volymnivå balanserar funktionen Auto Eco Mode högtalarnas prestanda, vilket garanterar energieffektivitet.

8K-bearbetning AV-mottagare för den perfekta 4K-hemmabioupplevelsen

Denon AVR-S960H stöder de mest avancerade HDMI-teknikerna och är kompatibel med alla moderna 3D-ljudformat.

Bildkvalitet

AV-mottagaren ger fantastiska bilder tack vare sin avancerade teknik som BT.2020-överföringsstöd, 3D, dynamisk HDR, HLG, HDR10 +, Dolby vision och 4: 4: 4 Pure Color.

Stöd för de bästa 3D-ljudformaten

Du kan njuta av kopieringsskyddat innehåll utan avbrott. HDCP 2.3 och 8K uppskalning är tillgänglig på alla HDMI-portar. Den innehåller också funktionen Enhanced Audio Return Channel (eARC), vilket ger det bästa stödet för 3D-ljudformat för smarta TV-applikationer.

Tack vare högupplösta ljudspår får vi enastående ljudnoggrannhet. Utrustad med AKM 32-bitars D / A-omvandlare, utför denna AV-mottagare 192 kHz / 24-bitars ljudavkodning med ett antal förlustfria filtyper som WAV, FLAC och ALAC. Den är också kompatibel med 2,8 / 5,6 MHz DSD-filer.

Felfri spelupplevelse

Med VRR-teknik och en 4K / 120Hz överföringsfunktion tar Denon AVR-S960H också spelupplevelsen till maximal nivå. Denna AV-mottagare stöder automatiskt lågfördröjningsläge och snabb bildfrekvens (QFT) för att säkerställa minimal bildavbrott och fördröjning.

Röstassistenter

S960H fungerar också bra med populära röstassistenter, oavsett om vi använder Amazon Alexa, Google Assistant, Apple Siri eller Josh.AI.

Bluetooth-anslutning

Ljudöverföring från mottagaren till Bluetooth-headsetet är inte ett problem. Du kan spela upp ljudet på både Bluetooth och anslutna högtalare samtidigt.

Denon AVR-S960H har ett dubbelt antennsändtagarsystem. Det låter dig använda stabil och oavbruten Bluetooth och dual-band Wi-Fi-streaming. Det fungerar också bra i bullriga miljöer. Med smarta enheter kan du lyssna på ljudinnehåll trådlöst.

Inbyggd HEOS

HEOS-applikations-denon

HEOS inbyggda system för flera rum låter dig spela samma musik i flera rum samtidigt eller till och med ha olika musik i olika rum. HEOS stöder alla populära ljudtjänster, inklusive SiriusXM, Amazon Music HD, SoundCloud, Pandora och Spotify och mer. Med AirPlay 2 finns också alla Apple Musics favoritlåtar tillgängliga.

Denna mottagare är Roon-certifierad och ger information om olika artister och låtar.

USB-porten på frontpanelen säkerställer problemfri uppspelning av högupplösta ljudformat.

Installation och installation

Snabbstartsguiden gör allt enkelt. Det ger enkla, tydliga och enkla instruktioner för att underlätta installationsprocessen. När du ansluter TV: n till den här AV-mottagaren med en HDMI-anslutning visas Denon Setup Assistant på TV-skärmen.

Ljudkvalitet och prestanda

Med den senaste 3D-tekniken är ljudkvaliteten utmärkt. Enheten fungerar på ett 5.1.2 Dolby Atmos eller DTS: X-system, vilket ger en tredimensionell lyssningsupplevelse.

bakpanel s960h

Med 90 watt per kanal, 8 ohm, fungerar Denon AVR-S960H mycket bra med nästan vilken högtalare som helst. Under testningen parade vi ihop förstärkaren med Monitor Audio Silver 200 AV12-högtalarna och de fungerade bra tillsammans. Utrustad med en förbättrad Audio Return Channel (eARC) -funktion överför AV-mottagaren fullupplöst ljud från TV: n till mottagaren med en enda HDMI-kabel.

Rumskorrigeringssystemet Audyssey har ett antal fördelar för att förbättra ljudkvaliteten och lyssnarupplevelsen. När hög musik följer förutsäger funktionen för dynamisk volym hög volym och funktionen för dynamisk EQ ökar surroundeffekt, basnivå och dialog vid lägre volym. Biorummet där vi testade mottagaren har ännu inte perfekt akustik, ekot försämrar tyvärr ljudet. Väggarna är gjorda av tegel, men med undantag för några få väggmålningar är väggytorna tomma. En akustisk mätning utfördes, vilket resulterade i att vi rekommenderade ägaren att placera diffusorfrontpaneler och tryckta ljudabsorberande paneler på väggar och tak. Framför fönstren och glasdörren rekommenderade vi ljudisolerade, akustiska gardiner för att skapa den perfekta akustiken.

Slutsats

Moderna funktioner eliminerar ljudförvrängning och resulterar i tydligt, dynamiskt och balanserat ljud. Tyvärr är förstärkaren inte kompatibel med IMAX och har inte stöd för Chromecast. Det ser bra ut men lite tråkigt. Det är en högpresterande förstärkare som ger den mest krävande bild- och ljudkvaliteten med den mest avancerade tekniken som finns tillgänglig. Denna medelstora produkt är definitivt värt att köpa.

Skriven av Róbert Polgár

Similar Posts