Vi har testat Denon AVC-X6700H hemmabiomottagare!

Denon AVC-X6700H Receptor

Denon är ett mer än 100 år gammalt japanskt varumärke som har designat och tillverkat hi-fi- och ljudenheter sedan 1910. Denon-varumärket är en garanti för kvalitet och perfekt ljud. De har vunnit och vunnit flera priser och strävar ständigt efter att tillgodose behoven hos ljudfans med de bästa produkterna.

Denon AVC-X6700H

Finns i silver och svart och passar in i varje rumsstil med sitt moderna, estetiska utseende. Den stora displayen på frontpanelen är lätt att läsa, inskriptionerna och informationen som syns på ytan är perfekt synliga även på 3-4 meters avstånd. Det finns också en USB-port på frontpanelen förutom standardkontrollknapparna.

Denon X6700 in- och utgångar

Förstärkaren har ett antal in- och utgångar, inklusive 8 HDMI-ingångar, 3 HDMI-utgångar, som alla är HDMI 2.1-certifierade. AVC-X6700H stöder också 8K upp till 60 Hz och 4K upp till 120 Hz, samt HDR10, HDR10 +, HLG, Dolby Vision och de senaste 3 Ds-formaten, inklusive Dolby Atmost, DTS: X och DTS: X Pro . (Den senare ansvarar för 13-kanalig signalbehandling.) Du kan inte missa Phono-ingången för att spela traditionella vinylskivor. Med 2 12 V utlösare, 2 koaxiala och optiska digitala ingångar, 2 komponentvideoingångar med 1 utgång, 4 kompositvideoingångar med 2 utgångar. Den är också utrustad med 6 analoga stereoingångar, för zon 2.3 RCA-stereoutgång, FM / AM, RS232-kontakter, Ethernet-anslutning och IR-in- och utgång. Den maximala strömförbrukningen är 750 watt.

 X6700-fjarrkontroll

Fjärrkontrollen är stor och har många knappar, den är lätt att se och mycket bra kvalitet.

AVC-modeller har inte en inbyggd FM-radio, till skillnad från AVR-modeller.

Mer information

Tack vare IMAX Enhanced-programmet garanteras bästa bildkvalitet. Olika inställningar är tillgängliga med VRR (Variable Refresh Rate), ALLM (Automatic Low Delay), QFT (Fast Image Transmission) och WCG (Wide Colour Gamut). Med hjälp av det flerrums trådlösa systemet kan HEOS användas för att skapa ett centralt styrt trådlöst system i olika rum i en byggnad, så att vi kan styra ljudsystemet från Android- eller iOS-mobila enheter via en WiFi-anslutning. Olika röststyrningsfunktioner finns också tillgängliga, till exempel Amazon Alexa, Google Assistant, SIRI eller JOSH. Med Roon Testeo kan du överföra musik till din Mac eller Windows PC. Det finns inget hinder för musikstreaming online, du kan också lyssna på musik från Spotify, Deezer, Sound Cloud, Tidal, Apple Music eller AirPlay2-appar.

AVC-X6700H-pasante

32-bitars AKM D / A-omvandlare utför funktionen för att konvertera digitala signaler. AL 32 signalbehandling (högupplöst filtrering) är ansvarig för ljudkvaliteten. Två dubbla SHARC- och kärn-DSP-chips driver enheten. Dolby Height Virtualization och DTS Virtual: X är också bland dess funktioner. Audyssey MultiEQ XT32 Room Correction System mäter med den medföljande mätmikrofonen och gör justeringar baserat på den. För AVC-X6700H kompletteras detta program med Sub EQ LIT och LFC för finjustering, vilket kräver Audyssey MultiEQ Editor. (Den här applikationen ställde in subwoofernivån för lågt med cirka 13 decibel under testet, detta måste korrigeras.) ECO (energisparläge) justerar strömförbrukningen till aktuell volym. Control 4-systemet är snabbt och enkelt att installera tack vare SDDP-enheten (Simple Device Discovery Protocol).

Rumskorrigeringssystem kan endast uppnå verklig förbättring av ljudet i rum med adekvat akustik. Detta beror på att dessa program bara mäter ljudtrycket och utför kalibreringar mot det. Således behandlas efterklang och ekproblem också som ljudtrycksproblem. Om ljudtrycket sänks ytterligare kommer ljudet att försämras istället för att förbättras. Mer avancerad DCR-programvara förbättrar ljudets tydlighet och dynamik genom att styra fas- och pulsöverföring, men de kan egentligen inte göra något åt ​​reflektioner. Men om vi tar hand om väggarna, taket och fönsterytan i rummet med ljudabsorberande och diffusorpaneler kommer rumskorrigeringssystemen att förbättra ljudet ytterligare med mindre korrigeringar.

Ljud
Denon 6700 silver

Denon-förstärkaren testades i ett vardagsrum på cirka 30 kvadratmeter, ihop med Klipsch R620F golvhögtalare och Klipsch R-120SW aktiv subwoofer. Akustiken i vardagsrummet kan sägas vara ganska bra, bredbandspaneler placerades på väggarna och basfällor placerades i hörnen bredvid högtalarna. Baserat på våra akustiska mätningar kommer några fler diffusorelement att behövas för perfekt akustik, som kommer att behöva placeras vid de reflektionspunkter vi har etablerat.

Vi startade vårt test med Harry Potter och The Order of the Phoenix. Mottagaren producerade ett mycket trevligt, tydligt, förståeligt ljud, och dynamiken och detaljerna var felfria. Kanske basen kunde ha varit lite mer intensiv.

Vi såg den actionfyllda komedin, Fast & Furious: Hobbs & Shaw, efteråt. Vi fick ett mycket exakt, detaljerat ljud, vi hade en realistisk, rumslig upplevelse. Basområdena minskade också något här, men subwoofern kompenserade för den här lilla saken.

Slutsats

Denon-förstärkaren uppträdde riktigt övertygande under repetitionen. Detalj, utmärkt dynamik och noggrannhet, tydliga och förståliga dialoger kan kännetecknas av verklighetstroget, rumsligt ljud. Basen kan vara bättre, men med en högpresterande subwoofer och högtalare blir det bra också. Rumakustik är mycket viktigt om du verkligen vill ha optimalt ljud, så var noga med att behandla väggarna och taket i ditt rum, för vi kan bara dra nytta av rumskorrigeringsprogrammet för Denon Audyssey om efterklangstiden är rätt och ekona elimineras.

Skriven av: Róbert Polgár

Similar Posts