Cambridge Audio Dacmagic 100 D / A-omvandlare recension

Det brittiska företaget Cambridge Audio har sedan 1968 strävat efter att utveckla ljudenheter som uppfyller hi-fi-fansens behov. De planerade att producera pålitliga, högkvalitativa men enkla och prisvärda produkter. Deras viktigaste ”uppdrag” är att få det stora brittiska ljudet till alla. Vi kommer att ta reda på hur framgångsrikt detta uppdrag är efter testning.

Den brittiska eliten

Převaděč Cambridge Audio Dacmagic 100

I första hand datorer, media och Blu-ray-spelare, digitala resurser … etc. ljudkvaliteten förbättras av Cambridge-omvandlaren. Dacmagic 100 Wolfson WM8742 24-bitars DAC garanterar utmärkt hi-fi ljudkvalitet. Den har också 24 bitar / 96 kHz USB-ljud, 1 digital Toslink och 2 digitala koaxial- och Phono-ingångar och RCA-analoga utgångar. Framsidan av metallhuset är tillverkad av borstat aluminium. Frontpanelen innehåller på / av, källväljare och filterkontrollknappar. Enheten stöder operativsystem som inte kräver separat programinstallation (Win / Mac / Linux) och kan också stödja 16/24-bitars, 44,1-192 kHz programstöd.

Cambridge-Audio-Dacmagic-100-interni

Den drivs av en stor extern adapter. Frekvenssvaret är 20 Hz-20 kHz, Dacmagic väger 0,5 kg. USB-anslutningen är asynkron. Den kan också placeras vertikalt med en gummifälg från tillverkaren.

Vissa funktioner saknas

 Cambridge-Audio-Dacmagic-100-indietro

Det finns ingen hörlursförstärkare, ingen Bluetooth-anslutning, inget val av digitala filter under produktionen. Det finns ingen balanserad analog ljudutgång på enhetens baksida, antalet digitala ingångar har halverats jämfört med Dacmagic 100 Plus-modellen. Minskningen i antalet funktioner kompenserades av det mycket mer gynnsamma priset.

Vad är DAC-omvandlare bra för?

DAC omvandlar digitala signaler till analoga signaler. Konventionella förstärkare kan inte hantera digitala källor. Om du vill lyssna på digital musik är en DAC-krets nödvändig. På ljudenheter kan äldre DAC inte alltid sända originalljudet ordentligt. På grund av DAC-omvandlare av lägre kvalitet kommer ljuduppspelningen att vara bullrig. En annan negativ konsekvens av felaktigt utformade kretsar är problem med digital timing. Naturligtvis spelar det ingen roll vad kvaliteten på källan är. Om du känner / hör att du inte får det ljud du förväntar dig kanske du vill köpa en separat DAC-omvandlare.

Musiktest

Rossini-Guillaume-Tell

Vi lyssnade först på ouverturen till Rossinis fyraktiga opera Tell William. Omvandlaren producerade klart, levande och naturligt ljud med levande, utökad diskant. Kanske ljuden kunde ha varit lite luftigare, tjockare. Den tuffa galoppen följdes av Gerschwins sång Summertime i Porgy och Bess tre-akteropera. Sången lät underbar, tydlig, men instrumenten skjuts något i bakgrunden. Dynamiken och noggrannheten var dock imponerande. I våra tidigare tester har vi redan upplevt bättre, närmare, mer verklighetstrogna ljud för andra ljudenheter, men Cambridge-omvandlaren har också närmat sig perfektion. En fransk musik-CD av Romeo och Julia, skriven av Gerard Presgurvic, följde. Vi kunde höra utmärkt stereoljud. Vi upplevde en riktigt riktig originaleffekt i den musikaliska versionen av de två ungdomarnas tragiska kärlekshistorier, totalt sett hörde vi ett extremt komplext, kanske alltför koncentrerat ljud. Även här undertrycktes bandet något av sång.

Fördelar och nackdelar

Fördelar med Cambridge Dacmagic 100

-rimligt pris

-Wolfson WM8742 DAC-operativsystemsstöd

– fantastisk dynamik och noggrannhet

-klart ljud

Nackdelar:

-ingen Bluetooth

-in hörlursförstärkare

-för komplicerat, tätt ljud

– utan detaljerat, luftigt ljud

Är din prestation verkligen magisk?

Vi tyckte att enhetens prestanda var övertygande. Perfekt för att förbättra ljudet från media och Blu-ray-spelare, det kan vara ett optimalt tillbehör för PC-, Mac-enheter. Det finns få konkurrenter i DAC-omvandlarna i denna prisklass.