Vi har testat ADAM A8X-högtalarna!

Adam-A8X

Huvudpersonen i vårt senaste test var ett par tysktillverkade ADAM A8X-högtalare. ADAM-högtalare har använts av ljudtekniker för professionell ljudblandning i mer än 10 år. Med tiden har tillverkningsföretaget kommit med mer överkomliga prismodeller för hemmabiohifi-fans även om det fortfarande är en av de dyra högtalarna. Den mest kraftfulla tvåvägsskärmen i AX-serien är A8.

Tejp tweeter

Subwoofern drivs av en 150 watt förstärkare och bandet tweeter av en 50 watt förstärkare. Banddiskanten är den mest definierande delen av denna typ, utvecklad av Dr. Oskar Heil. ADAM-ingenjörer har antagit och vidareutvecklat denna teknik. Kärnan i X-ART (Extended Accelerating Ribbon Technology) är det veckade membranet, där veckarna komprimeras eller expanderas på grund av att ljud kommer upp till ytan. Luften sugs in eller ut harmoniskt, vilket ger ett mer exakt ljud som beskrivs av tillverkaren.

Låt oss se talaren!

Adam A8X klassificering

A8X har en subwoofer i kolfiber och en 56 mm X-ART diskant. Dess främre design med två portar utökar frekvenssvaret till 38 Hz. På grund av subwooferkonens form får vi snabba och bestämda basljud. Det finns naturligtvis ingångar på bakpanelen, liksom EQ- och tweeterkontroller. Den har tre kontroller på bakpanelen som hjälper dig att anpassa ljudet efter din egen smak och rumsegenskaper.

Adam A8X högtalarrecension

PWM anpassad förstärkare

Pulsbreddsmodulering (PWM), även känd som klass D förstärkning eller växling förstärkningsteknik, omvandlar en inkommande signal till en serie rektangulära vågor med samma frekvens. Bredden på rektanglarna ändras över tiden, den här vågformen är mycket lättare att montera. Den största fördelen med PWM-förstärkare är deras extremt höga effektivitet (> 90%). Resultatet är en mycket lägre temperatur, vilket gör att kylflänsar inte behövs.

Låt oss testa!

Vi lyssnade på flera olika musikstilar på ADAM A8X-högtalarna. Vi kan också rapportera positiva och negativa upplevelser. Fördelen med högtalarna är att de ger en extremt detaljerad ljudbild, även från olika studentpositioner. Instrumenten låter exceptionellt tydliga, basen är fast, den fyller hela utrymmet. Vi lyssnade först på Bon Jovis populära hit “It’s my life”. De nedre intervallen lät felfritt, men instrumenten som spelade i mitten och övre intervallet tycktes skjutas i bakgrunden. Diskanten “visslar” i vissa övre intervall, vilket försämrar ljudbilden något. Den musikaliska dvd: n The Phantom of the Opera kom i våra händer efter det. Stora operaarier spelas också upp i filmen, som blev en framgång med skildringen av Gerard Butler och Emmy Rossum. Vårt intryck här liknade de tidigare. De djupare rösterna var oklanderliga i det här fallet också, men de kvinnliga sopranrösterna och instrumenten och sången i mellanklassen var mindre uttalade. Ljudeffekterna å andra sidan kändes definitiva och skapade en riktig känsla. När vi spelade Metallicas spår “Enter Sandman”, stötte vi på detta fel igen, gitarren blev helt enkelt sidaktörer.

Vår åsikt

A8X har en modern högtalare med tydligt och förståeligt ljud, men efter timmar av lyssnande kände vi redan lite “öronutmattning”. Det används populärt av professionella ljudtekniker för ljudinspelning och ljudmixning, så vi kan inte kalla det en dålig högtalare. Det är dock viktigt att notera att i ett rum med en idealisk akustik kommer högtalarparet verkligen att prestera mer övertygande. Vi testade det i en rudimentär studio bestående av ett källarrum, så vi tror att detta också kan ha bidragit till den negativa bedömningen.

Fördelar:

-Utmärkt detalj och djup

-Portar på framsidan

-Kan placeras både vertikalt och horisontellt

-XRT-diskanter

Nackdelar:

-Mellanomfånget fungerar inte bra

-Inga monteringshål

-Högt pris

Similar Posts